PRACHTIG BEDRAG VOOR EARLYBIRDS, MARAN EN KARLIJN LEVEN VOORT……..

Geschreven door Aalderd Duinkerken op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Op de klanken van “You’ll never walk alone” sloten we zaterdag het 2e Maran en Karlijn toernooi op een prachtige manier af. Daarmee kwam er ook een eind aan de activiteiten voor Stichting Earlybirds, die vrijdagavond waren begonnen met een Pubquiz. Maanden van voorbereidingen resulteerden uiteindelijk in een prachtige opbrengst. Tegen de klok van 23.00 uur konden we aan Marjolein Witteveen, de voorzitter van Stichting Earlybirds, een cheque overhandigen van maar liefst € 9.000 euro.

Vorig jaar besloten Aalderd en Mariëlle, ouders van hun overleden dochtertjes Maran en Karlijn, om stichting Dappere Dochters op te richten. Het doel van de stichting is om hulp te kunnen bieden aan zieke kinderen en hun ouders. Dit op een zo’n breed mogelijk maatschappelijk en sociaal vlak. Middels doelgerichte actie willen we regionale goede doelen hulp bieden. Meestal door het geven van financiële middelen. Op 7 juni 2014 was de eerst grote actie. Door het organiseren van een voetbaltoernooi, het Maran en Karlijn toernooi, wat diende als kapstok konden we op de velden van S.V. de Heracliden een prachtige 1e editie neerzetten. Als goede doel hadden we gekozen voor het Mart en Tini fonds. Maar liefst € 30.133 konden we doneren aan dit fonds, onderdeel van het Martini Ziekenhuis.
Dit jaar besloten we om op 6 juni 2015 het 2e Maran en Karlijn toernooi te organiseren op de voetbalvelden van V.V. Corenos in Roodeschool. De inzet was om geld op te halen voor Stichting Earlybirds. Een prachtige Stichting die geweldig werk verricht. Fotoreportages maken voor te vroeg geboren kinderen. Vaak verblijven deze kinderen in het ziekenhuis. Hierdoor loopt meestal alles anders. Ook is het een angstige en moeilijke periode. Stichting Earlybirds kan troost bieden in deze dagen en zorgen voor een tastbare herinnering aan een moeilijke tijd. De opzet van het 2e Maran en Karlijn toernooi was hetzelfde. Een voetbaltoernooi organiseren met daaraan gekoppeld allerlei activiteiten. Een nieuw onderdeel was de Pubquiz op de vrijdagavond, voorafgaand aan het Maran en Karlijn toernooi.
Pubquiz
De reacties op de Pubquiz waren overweldigend. Het werd een geweldige avond. In een bomvolle tent streden 23 teams om de vooral “de eer”. De quizmaster Jan Bosma en zijn assistenten Kim en Karin, leidde alles in goede banen. De quiz was goed opgezet. In totaal werden er 8 ronden gespeeld. In deze 8 ronden kon je punten krijgen voor alle een goed beantwoorde vraag. De winnaar was uiteindelijk het team dat de meeste punten in zijn bezit had. Tussendoor kon men prachtige prijzen winnen via het Rad van Avontuur. De prijzen waren voornamelijk aangeboden door diverse bedrijven. Gedurende de avond ontspon zich een spannende strijd. De uiteindelijke , terechte, winnaar was het team ” de Mollebonen” . We hebben regen en onweer moeten trotseren. Maar dit was het waard. Een prachtige avond.
2e Maran en Karlijn toernooi
Omstreeks 10.45 uur werd de opening verricht van het 2e Maran en Karlijn toernooi. Wethouder van de gemeente Eemsmond, de heer Bouman, gaf in een mooie speech aan wat de belangrijkste pijlers zijn van het 2e Maran en Karlijn toernooi, een enorme saamhorigheid en de wil om er een succes van te maken. Nadat Stichting Earlybirds, in de persoon van Marjolein Witteveen, zich hadden voorgesteld, was het de beurt aan Daan, broertje van Maran en Karlijn. Hij mocht namelijk twee Earlybirdjes laten uitvliegen. Duiven die symbool stonden voor Maran en Karlijn en andere overleden kinderen. Prachtig moment.Na de opening gaf de voortreffelijke omroeper van het 2e Maran en Karlijn toernooi, Theo Sikkema, het startsein aan de scheidsrechters om de wedstrijden in gang te zetten. De wedstrijden werden gespeeld met een duidelijke intentie. We willen winnen, maar hebben respect voor elkaar. De scheidsrechters van dienst de heren Doornbos, Traa, Eisinga en Venema gaven perfect leiding aan de wedstrijden. Het was mooi om te zien dat Corenos 2, aangevuld met een aantal gastspelers, hun rol als outsider geheel waarmaakte. Corenos 2 was als laatst gevraagd om te komen spelen op het toernooi, dit in verband met de afwezigheid van Omlandia. Helaas gingen eindigden ze niet bij de beste 2 van de poule. De uiteindelijke winnaar moest komen uit SV de Heracliden, VV Poolster, NEC Delfzijl en V.V. Middelstum.
G-Team Eemsmond
Tussen de poulewedstrijden en de finale in, had de toernooicommissie een kleine pauze ingelast. Tijdens deze pauze werden er een aantal wedstrijden gespeeld tussen het G-team van Eemsmond. Wat ons betreft een hoogtepunt van de dag. In een echte line-up, onder begeleiding van de klanken van het liedje “Jump” , liepen de spelers en speelsters het hoofdveld van Corenos op. Er werden wedstrijden gespeeld tussen het G-team van Eemsmond, Corenos en SV de Heracliden. De wedstrijden waren een genot om naar te kijken. Onder grote publieke belangstelling, speelden ze hun wedstrijden. Het plezier en enthousiasme straalde er van af.
Finale
Na afloop van de wedstrijden van het G-Team van Eemsmond stonden de halve finales op het programma. NEC Delfzijl speelde tegen Middelstum en Heracliden moest het opnemen tegen Poolster. Uiteindelijk werd de finale gespeeld tussen NEC en Poolster. Na de reguliere speeltijd, stond er een gelijke stand op het programma. In de verlenging besliste NEC Delfzijl de wedstrijd en wonnen ze de 2e editie van het Maran en Karlijn toernooi. Over de gehele dag bekeken is NEC Delfzijl de terechte winnaar geworden en een waardige opvolger van V.V. Middelstum.
Avondprogramma
Langzaam liep het middagprogramma over in het avondprogramma. Zoals de hele dag, zat de sfeer er goed in. Het avondprogramma werd muzikaal omlijst door de DJ ’s Asjhok, Bas.EU en Alexander. Vanaf 21.00 uur ging het “los”. Het werd een prachtig feestje. Een perfecte afsluiting van een perfecte dag. Ondertussen steeg de spanning over het bedrag dat we konden bekendmaken. Maar toen tegen 23.00 uur het bedrag van € 9.000 euro bekend was, ging het dak er af. Een enorme ontlading bij iedereen, die betrokken was bij de organisatie van dit evenement.
Dankbaar
Wij zijn iedereen enorm dankbaar. Dankbaar voor het feit dat wij een dergelijke evenement hebben kunnen organiseren. Wij zijn dankbaar dat we Stichting Earlybirds hebben kunnen helpen door een bedrag van € 9.000 euro te doneren. Hierdoor kan Earlybirds er voor zorgen dat ze hun werkzaamheden kunnen voortzetten en zorgen voor meer naamsbekendheid. We zijn blij dat we hier een steentje aan bij hebben mogen dragen.
De doelstellingen die wij ons zelf hebben gesteld, hebben we naar ons idee gehaald. Naast geld ophalen voor Stichting Earlybirds, wilden wij er voornamelijk een feest van maken. Een feest waarin saamhorigheid en plezier centraal moesten komen te staan. We schatten in dat er gedurende de dag ongeveer 1000 toeschouwers zijn geweest. En we hebben alleen maar blij gezichten gezien. Iedereen had respect voor elkaar. Naast het geld wat we hebben opgehaald, was dit de grootste winst die we hebben behaald.
En natuurlijk Maran en Karlijn, Dappere Dochters. Zij moesten eens weten wat ze allemaal teweeg hebben gebracht. Enorm trots zijn wij op haar. Een prachtige uitspraak die we hierover hebben gehoord. ” De dames bouwen veel bruggen”. Met andere woorden ze zorgen voor eensgezindheid. De bereidheid om iets voor elkaar te doen is op deze manier duidelijk aanwezig en voelbaar.

We never walk alone…

Bron: www.stichtingdapperedochters.nl .