Het sterrenteam van ... Linda Faber(v.v. Eenrum)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Voor aanvang van het duel Eenrum-Hoogkerk trof ik Linda Faber. Ik ken Linda uit onze gezamenlijke periode bij Eenrum waar ik vanaf november 1998 een aantal jaren trainer van het damesteam ben geweest. Een uit nood geboren situatie omdat de toenmalige trainer was vertrokken en ik door Truus Hofman werd benaderd of ik de dames uit de brand wilde helpen. Nu 17 jaar later stond er een trotse moeder langs de lijn want talentvolle dochter Anouk was pupil van de week bij het duel Eenrum-Hoogkerk. Aan Linda vroeg ik enkele dagen later of zei een sterrenteam wou samenstellen bestaande uit spelers en trainer waar ze mee had samengesteld en gewerkt. Het werd een team met uiteraard voor mij veel bekende namen en een verrassing. Een verrassing waarbij Linda er op stond dat ik haar letterlijk zou citeren.
image 2015 05 15 4
Doel Sandy Krans: Sandy: Sandy was enorm sterk in het uitkomen. Dat was echt een specialiteit van haar. Ze had daar ook het postuur voor. Verder was een sterk punt het communiceren met haar verdediging.
Rechtsback Jantje Spanninga-Mulder: Bij Jantje denk ik altijd aan iemand die geen duel uit de weg ging. Dat was echt een rots in de branding. Z e speelde ook wel centraal maar in dit team dus rechtsback.
Centrale verdedigster Ramona Beute: Ramona was iemand die prima haar directe tegenstander kon uitschakelen. Een doorzetter die je als tegenstander drie keer tegenkwam.
Centrale verdedigster Christine van Putten: Christine was niet de grootste speelster van het team maar kon fantastisch koppen. Dat kwam mede door haar spelinzicht waar ik mij vaak over verbaasd heb. Christine stond namelijk bijna altijd op de juiste plaats.
Linksback Linda Faber: Ik was iemand die stevig een duel inging en over een aardig loopvermogen beschikte. ( Als oud-trainer vind ik dat Linda hier wel erg bescheiden is want het talent heeft dochter Anouk niet van een vreemde. Linda beschikte namelijk naast de kwaliteiten die ze zelf opnoemt ook over de nodige voetbalkwaliteiten waardoor ze het naar mijn idee ook zeker op een hoger niveau had kunnen spelen ).
Rechtermiddenveldster Anda Toonder: Anda was een beetje een dribbelaar maar had ook een prachtige lange pass in huis wat op het middenveld natuurlijk prima kwaliteiten zijn.
Centrale middenveldster Madeleine Postema: Altijd positief en een tomeloze inzet zijn wel twee kwaliteiten die er bij Madeleine uitspringen. Z e kon verder goed voetballen maar haar instelling was toch haar handelsmerk.
Linkermiddenveldster Marianne Vitters: Een balvaste speelster die altijd op de linkervleugel stond.
Rechterspits Sarah Rijzinga: Sarah was/is een type speelster die door haar snelheid altijd voor paniek bij de defensie van de tegenpartij zorgt. Dat is echt een wapen wat je nu ook ziet bij EKC.
Spits Carla van der Woude: Een sierlijke speelster met een uitstekende techniek. Van de wijze waarop Carla een bal aannam kon ik echt van genieten.
Linkerspits Margriet Rozema: Onmisbaar als linksbuiten. Had een voorzet in huis waarbij je het woord voorzet met een hoofdletter kunt schrijven.
Wissels:
Adi Rozen: Speelde altijd in dienst van het team. En beschikte verder over een versnelling wanneer ze de bal aan de voet had.
Ellen Toonder: Een echte teamspeelster met oog voor het positiespel
Janet Toonder: Een speelster met een prima techniek en scorend vermogen
Trainer Johan Staal: Als trainer heb je zeker indruk gemaakt. Dat kwam mede omdat ik me nog als de dag van gisteren herinner dat je zou vertrekken naar VIBOA, wat uiteindelijk niet door ging, en je opperde dat ik het ook een stapje hoger moest proberen en je mij wel mee naar Winsum wilde nemen. Maar uiteindelijk ben ik toch bij Eenrum gebleven. Ik was nog jong maar hield en houd nog steeds van duidelijkheid en eerlijk zijn in jou hadden we een trainer die de dames serieus nam en zorgde voor trainingen/ oefeningen waarbij gericht gewerkt werd aan ieder zijn kwaliteiten. Verder was je een betrokken en sociale trainer. Oog voor de mens achter de speler en in ons geval speelsters. Een trainer ook met variatie in de oefeningen en belangrijk, je vertelde altijd de reden waarom we de oefeningen deden. Verder was ook Albert Prins, die jou opvolgde een prima trainer. Ook Albert deed er veel voor maar jouw aanpak sprak mij toch meer aan.”