Het sterrenteam van ... Frits Meeuwes(v.v. Corenos)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Aan Frits Meeuwes vroeg ik of hij een sterrenteam van zijn favoriete spelers van Corenos wilde samenstellen. Frits voldeed aan dat verzoek met de vraag of hij wel vijf wisselspelers aan zijn team mocht toevoegen. Uiteraard kwam er een positief antwoord op dat verzoek zodat ik hier het sterrenteam van assistent-trainer/teamleider Frits Meeuwes kan aankondigen.
image 2015 05 14 2
'Toen Johan mij vroeg of ik een sterrenteam wilde samenstellen besloot ik dat dit een team moest worden uit mijn twee periodes bij het eerste team van Corenos. De eerste periode was de periode 2001/2004 en de tweede periode betreft 2013/2015. In de eerste periode was dat samen met Piet van der Meer en Hemmo Battjes. De 2e periode deed ik de begeleiding samen met Erik Zuidema en Arie Duinkerken. Twee prachtige periodes waren dat waarbij er in de 1e periode een team stond dat bijna promoveerde naar de 2e klasse (exit tegen Vitesse uit Koekange, ook wel bekent als de tegenstander waar onze bevriende buren De Heracliden vorig seizoen tegen promoveerden) Verder ben ik nog 2 of 3 keer als interim trainer actief geweest waarin we niet alleen promotiewedstrijden naar 2e speelden tegen Hollandscheveld en Angelslo maar ook een degradatie wedstrijd tegen Haulerwijkse Boys moesten spelen. In beide periodes werkte ik samen met spelers waar ik bij de A-junioren in totaal vier keer als trainer kampioen mee werd.
Doel Arne Hoving: Absoluut een veelzijdige keeper die alle aspecten van het keepen beheerste en afgelopen seizoen nog stand in was voor Sven Knot een echte sportman voorbeeld voor velen. Achterhoede
Rechtsback Elwin Wezeman: Jammer genoeg blessuregevoelig maar een speler met veel kracht en techniek.
Laatste man Niek Dokter: Meedogenloos. Een echte teamspeler die geen kopduel verloor.
Voorstopper Siert Brontsema: Vuurvreter van het team.
Linksback Joel Huizinga: Jonge speler maar een absolute topper. Heeft maar even meegespeeld sukkelt teveel met blessures.
Centraal middenveld: Aalderd en Klaas Duinkerken. Vulden elkaar perfect aan. Aalderd was/is aanvallend en opbouwend de man en Klaas moest het meer van zijn verdedigende kwaliteiten hebben.
Links en rechtshalf Kevin Haan of Robert Knol: Twee jonge talenten die op doorbreken staan.
Spitsen Erik Bos(echt een fenomeen en legende ) en Erik Zuidema. Beide een neusje voor de goal. Bart Moes zou in drie spitsensysteem, waarbij Kevin of Robert dan uit het team zou verdwijnen, derde spits zijn geweest. Bart was een voetballer die geen balverlies leed en een vormgever binnen het team was.
Verder wil ik de volgende spelers erbij zetten als wissel maar die ook basisspelers hadden kunnen zijn:
Lars Baar: Spits van de toekomst nu nog een ‘broekje’, ruwe diamant.
Roy Reininga: Als stand in linksback fantastisch.
Mark Bakker: Onze kroegbaas van zonnedael die zich ontwikkeld heeft tot een meedogenloze verdediger
Dennis Pieterman: Onze alles alleskunner (pikkie) Dennis Pieterman mag niet ontbreken want Dennis was/is een obsessie voor menig aanvaller."