Sterrenteam David van der Kam(C.V.V.B. en A.C.V.)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Voor  de rubriek , het sterrenteam van .. vroeg ik David van der Kam om een sterrenteam samen te stellen. David koos uit spelers van C.V.V.B. en een aantal van A.C.V de twee verenigingen waar hij voor heeft gespeeld. Aangezien David eigenlijk zijn hele voetballeven verbonden was aan C.V.V.B.  komt het grootste  gros uit deze vereniging. De paar van ACV mochten qua voetbalkwaliteit echter gewoonweg niet ontbreken.
David van der Kam
Doel: Edwin Venema:Keeper die voetballend erg sterk was, in de lucht goed was ondanks zijn beperking in de schouder en in de 1 tegen 1. Eigenlijk geen zwakke punten.
Rechtback: Gerbrand Bolt: Snelle verdediger die een ramp was voor elke aanvaller. Je kwam hem meerdere keren tegen en daarnaast ging hij ook nog vrij vaak langs de lijn om aan te vallen. Veel aanvallers zijn vermoeider geraakt door het meeverdedigen dan van hun eigen spel.
Laatste man: Bert Rozeboom:Bikkelhard en daarnaast een goede en slimme voetballer.
Voorstopper : Jack Suiveer: Verdedigend koppen was zijn specialiteit. Verdedigend won hij elk kopduel. Daarnaast de laatste jaren van zijn CVVB periode ook een betere voetballer geworden. Echte winnaarmentaliteit!
Linksback: David van der Kam:Als voetballer wil je gewoon in zo'n elftal voetballen. En als maker van dit elftal stel ik mijzelf gewoon op.
Linkshalf: Peter Schollema: Eén van de voetballers die voetbalgogme bezit.  Slim, altijd op de goede plaats, ruimte maken voor anderen, scorend vermogen, goede trap.
Centraal Middenveld verdedigend: Ronald Goossensen:Voetballer die ik meemaakte bij ACV. Op training droeg ik nooit scheenbeschermers. sinds die tijd ben ik dat wel gaan doen. Ijzervreter. Schakelde elke tegenstander uit. Zijn directe tegenstander werd ook praktisch altijd gewisseld. Ook op de training de absolute wil om te winnen.
Centraal middenveld aanvallend: Gert Jan Hageman:Een voetballer waar je als team beter door gaat voetballen. Altijd zoeken naar de voetballende oplossing. Altijd aanspeelbaar, erg sterk aan de bal. En een goede sfeermaker voor de 3e helft.
Rechtshalf: Lucien Sahetapy:Snel, technisch sterk, passeerde makkelijk en had een goede trap. Zeer complete voetballer.
Twee spitsen:
Linksvoor: Erik Talens:Groot, sterk, dubbele longen, scorend vermogen. Kon een team op sleeptouw nemen door het sleurwerk. Ook iemand die in de kleine ruimte ook nog aardig uit de voeten kon.
Rechtsvoor: Rolf de Boer:Trainers hebben het wel eens over functionele techniek. Rolf had dit. Slimme voetballer, maakte weinig fouten aan de bal en was de man van de assist toen hij samen met Erik Talens voetbalde. Samen gespeeld bij CVVB en later bij ACV. Als hij sneller was geweest had een langer verblijf in het betaalde voetbal er zeker ingezeten.
Wissels:
Wisselkeeper: Gerald Gras:Maar 1 seizoen mee samen mogen voetballen. Persoonlijkheid binnen en buiten het veld. Ook een echte winnaar en gewoon een goede keeper.
Wilfred Bronsema:Iemand die op elke positie wel uit de voeten kon. Ook een enorme drive om te winnen. Conditioneel en fysiek sterk.
Hans Vos:Toen ik terugkeerde van ACV stond hij in het elftal als voorstopper. Als voorstopper erg vervelend voor een tegenstander. Fysiek sterk, goede trap en snel.
Johan Pitstra:Bij ACV kort mee gespeeld. De verbeterde versie van Gert Jan Hageman. Amateurvoetballer van het jaar geweest. echte nummer 10.  Te kort mee gespeeld om Gert Jan van de nr 10 af te stoten.
Edwin Roeters:Op 16 jarige leeftijd in het 1e gekomen. Jong maar op dat moment ook gewoon al goed genoeg voor de 1e klasse. Dan heb je veel kwaliteit. Ook gewoon basisspeler.
Leider:Jako Slager:Jarenlang leider geweest. Had de zaakjes altijd goed voor elkaar, ook na de wedstrijd. Daarnaast ook belangrijk geweest voor de club als vrijwilliger/ manusje van alles.
Trainer: Jan Piet Bosma:Een trainer die de perfecte balans kon vinden tussen sfeer, motiveren, complimenteren, op je flikker geven en je voetballend beter maken. Was altijd scherp, ook in de 3e helft. Kon een team creëren. Omgang met spelers was altijd duidelijk, soms hard, maar wel fair. Onder Jan Piet heb ik eigenlijk van niemand (ook de wissels) nooit een slecht woord gehoord over hem als trainer of als persoon.