Het sterrenteam van ...Theo Hilbert(Noordpool UFC)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Aan Theo Hilbert, op 1 juli 2015 vijftig jaar lid van Noordpool UFC vroeg ik of hij een 'sterrenteam' wilde samenstellen bestaande uit spelers die voor de voetbalvereniging uit Uithuizen waren uitgekomen. Theo was niet alleen jarenlang secretaris maar was ook als grensrechter bij het eerste elftal betrokken. Dat zorgt er voor dat hij met gemak meerdere teams had kunnen samenstellen zodat het voor allen die in dit team zijn verkozen wel een enorme eer moet zijn dat ze door The Hilbert genoemd worden.
image 2015 05 02
Keeper: Jan Posthumus: een fantastisch mens en altijd fanatiek in zijn optreden als keeper.
Linksback: Chris Eleveld: Precies als Jan een fantastische jongen en een harde werker voor het team.
Centrale verdediger: Henk Leegte, Een hardwerkende ‘laatste man’. Altijd positief en een uitstekende aanvoerder.
Voorstopper: Albert Beukema, evenals Henk Leegte een uitstekende verdediger en samen met Henk een geweldig centraal duo.
Rechtsback: Martin Vogel, een speler die je eigenlijk nooit hoorde maar er altijd stond.
Linkshalf: Roelf van der Land, een zeer technische voetballer. Hij maakte in 1975 de overstap naar BV Veendam. Aanvallende middenvelder: Johan Kluin, een technisch goede speler die met regelmaat scoorde.
Rechtshalf: Johan Verhasselt, een stille, ietwat luie voetballer. Er was belangstelling voor hem van o.a. BV Veendam en FC Groningen. In 1977 maakte Johan de overstap naar FC Groningen.
Spits: Richard (Kippie) Haan, een snelle beweeglijke spits, jammer dat hij het volgend seizoen voor De Heracliden gaat voetballen.
Spits: Karel Grift, een kopsterke spits die in het seizoen 1977 – 1978 menig doelpunt scoorde.
Spits: Geert-Jan Zijlstra. Een technische voetballer met heel veel snelheid een hoog scorend vermogen. Hij liet menige achterhoedespeler sidderen.
Wisselspelers: Johnny Veenstra, Paul Ronde en Hans Hendriks. Alle drie zijn het spelers die prima als basisspeler zouden fungeren maar helaas kunnen er maar elf spelen. Als overeenkomst hebben ze dat het alle drie zeer hardwerkende en fanatieke spelers waren.
Trainer: Louis Koorenhof, de nestor onder de trainers. Hij was van 2001 tot 2004 als hoofdtrainer bij Noordpool actief en in 2010 nog eens als interim-trainer. Hij was en is nog steeds heel sterk bij Noordpool betrokken.