Regen, veters, een aanvoerdersband en een scheidsrechter die niet mag juichen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Ik had ze al een tijdje niet meer zijn spelen maar zaterdag was ik aanwezig bij het duel SV Bedum E2-Siddeburen E1. De return van het duel Siddeburen E1-SV Bedum E2 wat enkele weken geleden door de Bedumers met 7-3 werd gewonnen.
logo
Regen
Het was zaterdag morgen geen ‘gezellig’ weer voor een bezoek aan het sportcomplex maar dat mocht de pret niet drukken voor de acht jonge voetballers en begeleiders van SV Bedum E2. Alleen Naast Jarno waren ook leider Chris en arbiter Bert afwezig maar verder waren alle ingrediënten aanwezig voor een leuke wedstrijd. Na een indrukwekkende teambespreking van trainer/coach Gert-Jan waar het plezier in je hobby hebben centraal stond, was daar het terugkerende ritueel van de aanvoerdersband. Een band dat, en gelukkig is dat bij veel jeugdteams het geval, verdiend moet worden. Verdiend worden met het bezoeken van de trainingen en de op vrijdag gegeven skills waar de animo groot voor is maar waar sommige spelers nog even een zetje nodig hebben zich daar te laten zien.
Aanvoerdersband
Na dit mooi ritueel ging het op het veld nog even verder want een warming up onder de mom van, we doen maar wat is er bij de Bedumers niet bij. Niet dat er een strak regime heerst, in tegendeel zelfs maar met Gert Jan Hageman hebben de boys van E2 een trainer die ze daadwerkelijk wat wil leren en de gave heeft om ze ook wat te leren. Iets wat niet iedereen gegeven is die als goedwillende vader of moeder op een trainingsveld staat.
Dirk Kuyt
Het werd een wedstrijd waarin Michiel Timmer scoorde op een ‘Dirk Kuyt’ manier. Opkomen vanaf de rechterkant en scoren in de verre hoek. Er waren echter meer hoogtepunten in een wedstrijd zoals de goal van Roy Leicester. Een fantastische lichaamsbeweging werd gevolgd door een solo langs drie tegenspelers en de goal die volgde was er een van grote klasse. Een goal waar je als liefhebber voor applaudisseert. Iets wat de scheidsrechter niet deed en waar Jarno Hoving, die de wedstrijd op voortreffelijke wijze floot, zich voor excuseerde. ‘Eigenlijk had ik willen applaudisseren omdat alles klopte bij Roy zijn doelpunt maar als scheidsrechter doe je dat niet.”
Eerlijke scheidsrechter
Een eerlijke scheidsrechter die zijn opmerking ik wel begreep. Want laten we eerlijk zijn. Of je nu met pen en papier langs de lijn of met een fluit binnen de lijnen loopt, je bent in eerste plaats liefhebber. Ik kan oprecht genieten van een mooie actie waarbij het mij niet uitmaakt voor welke ploeg een speler of speelster uitkomt en wat ook voor Jarno gold die ik heb leren kennen als een echte liefhebber.
Veters
In de tweede helft was daar opeens de kreet:' Wie zijn veters nu weer los gaan mag naar de kant komen. ""Een kreet die met een lachend gezicht werd gezegd door Gert Jan Hageman maar waar wel een boodschap in verpakt werd. De trainer/coach ziet dat namelijk als zijn taak. ‘Zijn’ jongens proberen te helpen om een betere voetballer te worden. Niet alleen met trainingen maar ook met aanwijzingen op het gebied van veters strikken. Het zorgde uiteraard voor hilariteit langs de lijn bij een wedstrijd waarin de Bedumers beter waren maar ook Siddeburen liet zien dat het een team met leuke voetballers mee naar Bedum had genomen. Waar in Siddeburen tien keer werd gescoord gebeurde die zaterdag een keer meer. Het werd namelijk 7-4 voor de thuisploeg in een wedstrijd die ondanks de regen geen seconde verveelde.