Het Sterrenteam van Harry Zwiers( Astrea, Helpman, Leekster Eagles)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Voor mijn sterrenteam heb ik gekozen uit spelers waar ik bij Astrea, Helpman en de Leekster Eagles mee samengespeeld heb. Het is een team geworden wat vijftien jaar geleden zeker in het linkerrijtje van de hoofdklasse had kunnen spelen …….
image 2015 04 26
Keeper: Jaap-Jan van der Werff: Een fantastische keeper. Hij had in mijn ogen alles. Jaap-Jan was alleen een beetje gek maar wat alles keepers een beetje zijn volgens mij. Een doelman met een prima mentaliteit, snelheid, lengte, en een ontzettend goed reactievermogen. In mijn ogen een van de beste keepers die er in het noorden rondliep.
Rechtsback Sonny Risimanu: Een keiharde verdediger met veel voetballend vermogen. Sonny was ontzettend snel en sterk en wist wat er in een wedstrijd gevraagd werd. Daarnaast was hij allround want je kon hem ook in gewoon in de spits opstellen want hij had veel kwaliteiten.
Centrale verdediger Pieter Top: Een rustige verdediger die je niet snel gek maakte. Pieter was altijd rustig aan de bal. Zijn specialiteit was om lange ballen met buitenkant voet te geven en wat hij nu nog steeds in Helpman 4 probeert….
Centrale verdediger Jack Suiveer: Jack had als voetballer een geweldige mentaliteit. Hij was in luchtduels bijna niet te kloppen en leek in zijn periode als voetballer op John de Wolf. Jack kwam vaak onder het bloed van het veld want hij was echt een verdediger die tot het uiterste ging.
Linksback Johnny Tansale: Was precies eender als Sonny een keiharde verdediger en had een geweldige pass in zijn benen. Heeft in mijn ogen niet alles uit zijn carrière gehaald wat met zijn mentaliteit te maken had
Verdedigende middenvelder Erik Oostland: Was dertien jaar aanvoerder van Helpman 1. Kon als voetballer precies zien wat elftal nodig had. Was een echte leider en had een fantastische lange bal in de benen.
Rechtermiddenvelder Gert-Jan Hageman: Begon bij Astrea in de spits en werd later bij CVVB middenvelder. Scoorde vrij gemakkelijk en heeft ooit een keer in de Panorama gestaan toen hij als amateur 114 scoorde en daarmee topscoorder in Nederland werd.
Linkermiddenvelder Bas Lulofs: Een geweldige speler met heel veel kwaliteiten. Snel, hard, technisch, tactisch goed en kon scoren. Speelt nog in het eerste van GRC en nog steeds bepalend.
Aanvallende middenvelder Jan Bats: Jan is de beste voetballer waar ik mee gevoetbald heb. Hij heeft veel pech met blessures gehad anders had hij in het amateurvoetbal zeker het hoogst haalbare gehaald. Zijn linkerbeen was zijn gouden been. Hij was tactisch en technisch de beste die ik ken en bleef altijd zichzelf.
Spits Gerry Mannes: Kwam terug van Hoogeveen want Gerry wilde zijn carrière bij Helpman afsluiten. Ik weet nog dat we onze eerste wedstrijd samenspeelden in Gasselte tegen Be Quick was. We wonnen met 3-0 en Gerry was toen zo goed dat ik dacht dat ik mijn basisplaats zou verliezen
Spits Harry Zwiers: De voorwaarde voor het sterrenteam was dat ik mijzelf moest opstellen en vandaar mijn spitspositie.
Wissels:
Doelman Reinder Homan: Was een geweldige zaalkeeper. Zoals ik al eerder zei, keepers zijn anders. Hij kreeg namelijk een keer een uitnodiging voor het Nederlands zaalvoetbalteam maar weigerde dat omdat hij niet op zaterdag wilde trainen. Maar hij was een geweldige keeper met enorm veel kwaliteit.
Verdediging Robert Herder: Robert was geen begenadigd voetballer maar had een mentaliteit waar je gek van werd. Ik heb nooit iemand gezien met zoveel longinhoud en daardoor loopvermogen als Robert. Met zijn mentaliteit en loopvermogen heeft hij altijd het hoogst haalbare gevoetbald wat ik echt heel knap vind.
Middenveld Bart Giezen. Bart was een geweldige voetballer en tactisch erg goed. Hij kon een wedstrijd goed lezen en wist altijd waar de bal kwam. Was niet de snelste maar compenseerde dat met een fantastisch inzicht.
Aanval Erik de Jong. Erik was een grillige spits die zijn doelpunten altijd wel maakte. Hij was niet zo groot maar over de grond was hij levensgevaarlijk met zijn dribbels. Hij voetbalt nog bij Roden 4 en is wel iets trager geworden…..
Trainer Marcel Groninger: Ik heb een jaar onder Marcel getraind maar zag toen al hij een prima trainer zou worden. Altijd rustig en zijn oefenstof zeer afwisselend. Ik ken Marcel al heel lang, samen bij Astrea gevoetbald maar hij is altijd zichzelf gebleven.