Het favoriete Feyenoordteam van Koen Dokter(Godlinze)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Voetbalsupporters die een club door dik en dun steunen heb je bij alle verenigingen die in het betaald of amateurvoetbal actief zijn. Supporters die hun club nooit laten vallen, al zijn de resultaten niet wat men er van verwacht. De 21-jarige Koen Dokter is een dergelijke supporter want de Godlinze woonachtige supporter is idolaat van Feyenoord en wacht samen met de andere leden van het legioen op het moment dat de Rotterdammers weer eens landskampioen worden. Aan Koen vroeg ik of hij een sterrenteam van Feyenoorders wilde samenstellen uit spelers die hij redelijk bewust had meegemaakt waarbij Koen vroeg of ik voor de omschrijving wilde zorgen.
Koen Dokter
Doel: Jerzy Dudek. De Poolse doelman kwam vanaf 1996 zes seizoenen voor Feyenoord uit en groeide in die periode uit tot een keeper die aardig populair was in de Rotterdamse Kuip.
Linksback: Giovanni van Bronckhorst. Wordt volgend seizoen hoofdtrainer in de Kuip en wordt door velen als een kind van Feyenoord gezien. Begon er zijn carrière als voetballer en beëindigde deze ook in Rotterdam en voetbalde tussen door voor RKC Waalwijk, waar hij aan werd verhuurd, Glasgow Rangers, Arsenal en Barcelona en schopte het tot 106 interlands.
Centrale verdediger: John de Wolf. De kopsterke en keiharde verdediger was mateloos populair in Rotterdam en mocht daarom niet in het team van Koen ontbreken.
Centrale verdediger: Ron Vlaar is een centrale verdediger die Koen regelmatig in levende lijve heeft zijn spelen. Ron ‘Beton’ werd door Koen daarom ook naast De Wolf in het centrum geplaatst.
Rechtsback: Ulrich van Gobbel. De rechtsback kon ook centraal spelen maar was beter op de rechtervleugel. Van Gobbel was bekend om zijn enorme snelheid en een van de steunpilaren toen Feyenoord in 1993 en 1999 landskampioen werd.
Rechtermiddenvelder: Shinji Ono. Stond als eerste Japanner in een Europese finale die hij in 2002 samen met Feyenoord met 3-2 van Borussia Dortmund won. Ono werd in de Kuip zeer populair doordat hij regelmatig bij beslissende goals betrokken was.
Centrale middenvelder: Paul Bosvelt. Bij Feyenoord werd Bosvelt al snel een belangrijke basiskracht. In zijn zes seizoenen bij Feyenoord won hij een landstitel in 1999 en zat hij in het 'gouden team' dat de UEFA Cup 2002 won.
Centrale middenvelder: Jordy Clasie. De huidige aanvoerder van Feyenoord en een van de bepalende spelers. Velen denken dat de Haarlemmer na dit seizoen vertrekt uit Rotterdam maar er zijn ook die denken dat Clasie volgend seizoen samen met o.a. Dirk Kuyt op jacht naar eindelijk weer eens een landstitel gaat.
Linkermiddenvelder: Jon Dahl Tomasson. Kwam in 1998 naar Feyenoord en vertrok na het seizoen 2001-2002 naar AC Milan. Voor aanvang van het seizoen 2008-2009 keerde Tomasson terug in de Kuip waar hij vervolgens nog drie seizoen speelde om na het seizoen 2010-2011een punt achter een prachtige loopbaan te zetten.
Een van de twee spitsen in Koen zijn sterrenteam is Pierre van Hooydonk die met zijn vrije trappen in het jaar dat Feyenoord de UEFA-cup won erg belangrijk voor de Rotterdammers was. De met ingang van het seizoen 20 15-20 16 terugkerende Dirk Kuyt die niet mocht ontbreken volgens Koen omdat de geboren Katwijker al een belangrijke rol in de periode tussen 2003 en 2006 vervulde en waarvan velen hopen dat Dirk Kuyt daar nog een vervolg aan kan geven.
Wissels:
Joszef Kiprich: De Tovenaar van Tatabánya was de bijnaam van de Hongaar die mateloos populair was in de Kuip. Kiprich werd door velen gezien als een voetballer die er niet als een prof uitzag wat dat ook mocht betekenen.
Thomas Buffel: De Belg kwam op jonge leeftijd naar Feyenoord wat hem uitleende aan buurman Excelsior waar Buffel zich ontwikkelde tot een betere voetballer en hij keerde in de zomer van 2002 terug in de Kuip waar hij in januari 2005 vertrok naar Glasgow Rangers omdat toenmalig trainer Ruud Gullit het niet in hem zag zitten.
Patrick Paauwe: Paauwe was een allrounder want naast middenvelder werd hij regelmatig als verdediger opgesteld. Paauwe speelde in totaal acht seizoenen voor de Rotterdammers.
Trainer: Willem van Hanegem. Commentaar overbodig.