Waar zijn ze gebleven...Jan Pier.(FC LEO, v.v. Bedum)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

'Waar zijn ze gebleven’ moet een rubriek worden waarin we op zoek gaan naar ‘verdwenen’ voetballers, scheidsrechters of trainers waar we al geruime tijd niets meer van horen of die opeens in een andere hoedanigheid in de voetbalsport terugkeren. Een rubriek die terug gaat in de tijd die ons in deze aflevering brengt bij de oud-speler vanFC LEO en v.v. Bedum, Jan Pier.

Jan Pier
Jan Pier was tot voor enkele jaren geleden nog de spits van het eerste zondagteam van SV Bedum. Een enkelblessure zorgde er voor dat aan de carrière van de jonge aanvaller al vroeg een einde kwam. Maar ergens blijft het nog steeds een beetje kriebelen bij de tegenwoordig in Groningen woonachtige oud-voetballer die ondertussen is afgestudeerd is als bachelor of economics.
Hallo Jan, in het kader van, waar zijn ze gebleven, de vraag hoe gaat het er mee: ‘Op zich prima maar had het de laatste tijd erg druk met het afronden van mijn studie.
Was dat de reden dat we je daardoor ook weinig meer mij SV Bedum-zondag zagen: ‘ Dat klopt wel een beetje. Verder spelen er niet veel vrienden van mij meer in het team en dan verwaterd het toch een beetje. Was enkele weken geleden nog in Bedum toen er tegen Eenrum gespeeld werd.”
Dat was een duel wanneer Bedum wat meer kwaliteit in de selectie had gehad er meer in had gezeten: ‘Dat klopt inderdaad want dat was ook wat ik toen hoorde. Wat dat betreft vind ik het ongelofelijk spijtig voor trainer Dick Visser dat het allemaal zo gelopen is. Die verdient dit namelijk niet.”
Je bedoeld dat je geschrokken bent van het niveau: ‘Wel een beetje om eerlijk te zijn maar wat wel logisch genoemd mag worden als je alleen al kijkt wat er aan spelers vertrokken is.”
Zit er een kans in dat we jou nog weer terug op het voetbalveld zien:’ Soms twijfel ik nog alleen denk dat ik verstandig moet zijn en niet meer moet gaan voetballen.”
Als trainer of teamleider kan ook Jan:’ Nee elftalleider of trainer zie ik niet zitten. Ik denk dat ik mij dan teveel zou storen aan de mentaliteit van spelers die anders denken. Dat zou me een hoop frustratie opleveren waardoor ik erg snel het plezier er weer in zou verliezen en dat is het mij niet waard.”
Kun je nog wel sporten of is dat helemaal over:’ Ja sport wel in de sportschool, voornamelijk cardio om toch een beetje in beweging te blijven. Daarnaast zwem ik af en toe.”
Maar ik neem aan dat je het amateurvoetbal nog wel een beetje volgt zoals de prestatie van FC LEO, waar het voor jou ooit begon: ‘ Ja FC LEO volg ik zeker nog wat mede komt omdat een van de spelers, Jonghaur Chia, een relatie met mijn zus heeft. Maar ook verder volg ik het amateurvoetbal nog wel redelijk veel.”
Dat zorgt er vast mede voor dat de verleiding soms groot is om toch weer te gaan voetballen: ‘Absoluut, vooral omdat mijn enkel nu goed voelt is de verleiding groot hoor. Het grootste probleem is dat ik het enkelgewricht nog meer kan beschadigen wat kan gaan betekenen dat ik de rest van me leven hier hinder van blijf onder vinden. En al zou ik het niet direct beschadigen, op het moment dat ik verkeerde bewegingen maak bestaat die mogelijkheid wel en daarom moet ik alles met beleid doen. ”
En dat is in het voetballen duidelijk anders: ‘ Klopt en daarom is het denk ik maar beter om niet meer op de velden terug te keren.”