Michiel Timmer: De 'Dirkie' Kuyt van SV BedumE2

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Michiel Timmer voetbalt dit seizoen voor het eerst in de E-junioren van SV Bedum. Een type Dirk Kuyt kun je Michiel wel noemen en daarom hier een artikel over de ‘Dirkie’ Kuyt van SV Bedum E2.

image 2015 04 18 1
Michiel zag ik voor dat hij in de E-junioren van SV Bedum kwam te spelen nog nooit eerder voetballen. Dus voor mij was hij nieuweling toen ik toevallig een keer op de training van de E2 aanwezig was. Een voetballer die het van hard werken moet hebben en waar geen technische hoogstandjes van verwacht moeten worden. Michiel is een echte teamplayer zoals Dirk Kuyt, dat ook is. Zet de Katwijker rechtsback en hij speelt rechtsback alsof hij jaren niets anders heeft gedaan. Maar ook als spits is Kuyt niet te beroerd om het vuile werk voor de techneuten in zijn team en wat ook voor Michiel geldt. De jonge voetballer die omdat FC Groningen Tjaronn Chery, Michael de Leeuw, Simon Tibbling, Albert Rusnák en Sergio Padt in zijn selectie heeft de KNVB-beker mee naar Groningen is precies eender als Kuyt. Ook Michiel verricht veel ‘vuil’ werk binnen de E2 want zo vertelde hij:’ Ik doe altijd mijn best maar in het aannemen van de bal en dan gelijk de tegenstander passeren of overspelen kan ik mij nog verbeteren.”

Dat zich verbeteren probeert hij op iedere training die hij van Gert-Jan Hageman wat hij een prima maar fanatieke trainer vindt:’ Gert -Jan is heel fanatiek en kan soms streng zijn. Maar hij is heel aardig en ik leer veel van hem. In de kleedkamer geeft hij altijd met een bord uitleg over de wedstrijd. Hij schreeuwt niet langs de lijn maar zegt altijd wat er goed gaat en hoe het beter kan. Hij laat iedereen altijd evenveel spelen. Zijn grapjes zijn leuk en als je een oefening niet goed doet moet je 5 keer opdrukken.”

Maar de spits van SV Bedum, als spits is het is leuk om op snelheid te worden ingespeeld en alleen voor de keeper komen te staan. Bij een corner kun je lekker inlopen en met je hoofd proberen te scoren. Het allerleukste aan spits zijn is natuurlijk het scoren. Soms moet je niet teveel nadenken en gewoon hard op de goal schieten, heeft nog een overeenkomst met de geboren Katwijker. Waar Kuyt in een vissersdorp is groot gebracht en het later tot een zeer beroemde voetballer schopte, weet de 9-jarige voetballer dat een profcarrière niet voor iedereen is weggelegd. ‘Als ik geen profvoetballer wordt wil ik wel een loonbedrijf beginnen of ik word ik eigenaar van een vissersboot. Want ik wil wel graag buiten zijn.”

Duidelijke woorden van de leerling van de Regenboog in Bedum die trouwens niet met Dirk Kuyt een dag zou willen optrekken maar liever met Memphis Depay. ‘Ik denk dat ik van Depay echt veel kan leren. Hij is een goede aanvaller en kan op snelheid een tegenstander passeren. Daar zou ik wel een dag met hem op willen trainen. “

Michiel Timmer, een jonge voetballer die nu al weet wat er beter moet en kan en daar op zijn manier zijn best voor doet. Precies zoals Dirk Kuyt die vriend en vijand over zijn prachtige carrière deed verbazen zou dat ook voor Michiel kunnen gelden want met alleen maar elf raspaarden in het veld wordt je nooit kampioen. Daar heb je ook voetballers die bereidt zijn om het ‘vuile’ werk op te knappen.