Erin Beijering: Gasselte wordt super leuk

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Erin Beijering was vorig jaar de jongste deelnemer tijdens het laatste KNVB-voetbalkamp in Gasselte. Ook dit jaar is de nu 8 jarige Erin weer van de partij en waarom dat is verteld hij in onderstaand vraaggesprek.
image 2015 04 18
 Erin vorig jaar was jij de jongste deelnemer in Gasselte. Vertel eens hoe je dat hebt beleefd: ‘Ik vond het voetballen erg leuk. Ook naar het zwembad vond ik leuk. Het slapen in de tent was spannend. Ik was blij dat Mylan bij mij in het team zat. Ik had een leuke groep. Wat ik niet leuk vond was de regen, daar werd ik koud van.....”
Ik begreep dat jij volgend seizoen voor Borger gaat voetballen. Klopt dat verhaal en waarom is dat: ‘Dat klopt, want daar zitten klasgenoten van mij ook op voetbal. En mijn vriend Wouter is daar ook naar toe gegaan.”
Jij bent dit jaar ook weer van de partij in Gasselte. Dat was geen lastige keuze omdat: ‘Omdat ik een hele leuke leerzame week heb gehad. En dan kan ik weer grapjes maken met Jan ten Caat.”
Jouw broers waren ook als voetballer in Gasselte aanwezig en je oudste broer zelfs als leider. Zorgden zij er met hun verhalen er voor dat jij dacht, dat wil ik ook: ‘ Ja, want ik ging altijd mee met mijn moeder om naar Calvin en Mylan te kijken. Mijn broers vonden het ook altijd erg leuk.”
Wat maakt: ‘Gasselte’ extra leuk voor jou: ‘Dichtbij, niet zo groot en een hele week voetballen met mijn vrienden.”
Wat verwacht je dit jaar van het kamp: ‘Veel voetballen, plezier maken, lol maken en lekker eten. En ik wil graag in de groep bij allemaal bekenden, want anders vind ik het wel eng en spannend.”
Ik ben een keer als gast aanwezig geweest in Gasselte en mij viel toen het enthousiasme van de vrijwilligers van GKC op. Hoe heb jij dat als deelnemer ervaren: ‘Dat weet ik niet zo goed meer. Het eten was lekker en we aten witbrood. Dat eten we thuis niet.”
Wat heb je vorig jaar allemaal op het kamp geleert Erin:: ‘Ik heb trucjes geleerd van Niels, samenwerken en twee tegen één. En een hele week zonder mijn ouders, dat was ook de eerste keer.
Wat zou jij tegen iedereen willen zeggen Erin die zich nog niet heeft aangemeld voor Gasselte 20 15: ‘Gewoon inschrijven. Het is leuk, leerzaam, gezellig en je krijgt lekker eten.”