Het sterrenteam van ... Dick Lukkien(Veendam, Appingedam,SVBO,HSC)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Het sterrenteam van … beleeft een succesvolle rentree. Er wordt door de deelnemers met veel plezier aan meegewerkt en gezien de reacties beleven ook de bezoekers er het nodige plezier aan. Daarom hier weer een nieuwe aflevering die op prachtige wijze tot stand kwam. Deze week kreeg ik een berichtje, ik ben er klaar voor wat betekende dat Dick Lukkien zijn sterrenteam gereed had. Want ook Dick had ik gepolst voor een team en de assistent-trainer van FC Groningen, die als speler voor o.a. Veendam, Appingedam, SVBO en HSC uitkwam, en wat volgde was een sterrenteam wat d.m.v. een uitgebreid telefoongesprek tot stand kwam.
Dick Lukkien
‘'Als keeper kies ik voor Richard Vennema. Richard maakte ik mee als doelman in mijn periode bij Veendam en later ging hij naar Heracles. Ik kom Richard nog regelmatig tegen en dan heeft hij altijd wel weer een prachtig verhaal te vertellen. Als keeper was het echt een beest in de goal en een echte winnaar.
Rechtsback wordt Rick Slor. Rick heeft nog betaald voetbal bij Veendam, Groningen, Emmen en weer Veendam gespeeld. Een uitstekende voetballer en altijd een vriend gebleven. Centraal achterin is er zeker plaats voor Gerard Wiekens. Gerard heeft een geweldige carrière gehad door van Veendam naar Manchester City getransfereerd te worden. Daar heeft hij uiteindelijk zeven seizoenen gespeeld en keerde toen terug bij Veendam. Gerard was een speler die opbouwend goed was en daar een geweldige mentaliteit aan vast koppelde. Die had echt heel veel talent en was ook buiten het veld iemand waar ik het prima kon, en nog steeds kan, vinden.
Ook centraal achterin: Armand Mac Andrew. Armand was een echte opbouwer en clubman. Waar Gerard misschien wat harder was kon je ‘Maccie’ er binnen en buiten de lijnen prima bij hebben. Omdat ik mij ook moest opstellen wordt dat de linksbackpositie. Een positie waar ik aardig uit de voeten kon en ook het nodige plezier aan beleefde. Ik kwam daar in mijn Veendam-periode, met als trainer Theo Verlangen, terecht. Een positie waarvan ik soms niet begrijp dat spelers er moeite mee hebben dat ze daar moeten spelen. Ik was ook op die positie altijd iemand die naar een voetballende oplossing zocht.
Rechts op het middenveld: Arek Radomski. Arek kwam uit Polen en had toen hij als 16-jarige jongen naar Veendam kwam last van heimwee maar via bakker Kielman, wat als gastgezin fungeerde is dat later helemaal goed gekomen. Arek kon fantastisch voetballen en heeft in Nederland verder nog voor NEC en Heerenveen gespeeld. Centraal op het middenveld Paolo Assorgia. Paolo is in mijn ogen een speler die te weinig met zijn talent heeft gedaan. Hij kon geweldig voetballen maar vertrok op een gegeven moment naar Italië waar hij voor wat, met alle respect, kleinere clubjes uitkwam. Dat heb ik altijd jammer gevonden omdat er naar mijn idee meer in had gezeten. Paolo was niet een technisch begaafde voetballer waar ik van kon genieten, ook als persoon heb ik hem hoog zitten.
Joseph Oosting wordt linkermiddenvelder in mijn team. Joseph komt uit Emmen en was een speler met een hoog rendement. Hij speelde voor Emmen, WKE, Veendam en weer Emmen. In zijn periode bij Veendam was hij altijd goed voor tussen de tien en vijftien goals. Rechterspits wordt René Alberts. Een gouden vent die een groot aantal jaren voor Veendam heeft gespeeld. Een echte liefhebber ook en een echte winnaar. Spits in dit team, Harm Drent. Harm was niet echt een spits maar moet in dit team. Samen gingen we van Veendam naar SVBO. Geweldige vent en vandaar mijn keuze voor Harm. Dat laatst geldt ook voor Erwin Buurmeijer. Buurmeijer was een geweldige linkspoot. Een uitstekende teamspeler die je er prima bij kon hebben en betaald voetbal speelde bij Veendam.
Jan Korte is mijn favoriete trainer. Ik vind nog steeds dat Jan als trainer in het betaald voetbal werkzaam had moeten zijn. Jaren geleden maakte hij een andere keuze om directeur van Veendam te worden. Persoonlijk vond ik dat jammer want Korte is echt een kei van een trainer.
Assistent-trainers: Koen Schonewille en Richard Poelman. Koen trof ik als trainer bij SVBO en Richard bij HSC waar ik mijn carrière afbouwde en aan beide bewaar ik prima herinneringen.  
Als wisselspelers kies ik voor de volgende zes spelers:
Egbert Darwinkel: Een doelman met een geweldige mentaliteit die een geweldige carrière heeft gemaakt bij Groningen en Veendam en het nu als trainer in het amateurvoetbal goed doet bij VAKO. Marcel Groninger als verdediger en wat ook geldt voor Bob Pontjodikromo. Twee verdedigers die echt de pech hebben dat Wiekens en Mac Andrew een nog iets beter centrum is. Maar Marcel en Bob kun je moeiteloos inpassen. Marcel Roode mag ook niet ontbreken als spits. Een prima voetballer in mijn Appingedam-periode. Maakte altijd mooie goals. Louis Piebes en Pong Clementia mogen als wisselspelers ook niet ontbreken want ook dat zijn spelers die je in mijn basisteam prima zou kunnen gebruiken En als laatste Rachid Abba. Een geweldige speler die bij Veendam als middenvelder fungeerde. Een speler misschien net niet goed genoeg voor mijn basisteam maar duidelijk goed genoeg voor mijn selectie waar ik het team uit heb gekozen."