Yorick Walraven( SV Bedum E2) kan zijn bed beter op het voetbalveld zetten.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Yorick Walraven voetbalt voor SV Bedum E2. Ook Yorick kreeg een aantal vragen voorgelegd waar hij zeer uitgebreid antwoord op gaf. Antwoorden waar ik niet in wilde ‘knippen’ om tot een portret te komen om dat zijn antwoorden te mooi en goed onderbouwd waren om dat te doen. Daarom hier het niet verknipte vraaggesprek wat ik voor Puurvoetbalonline met Yorick had.
image 2015 04 13 1
Yorick jij voetbalt voor de E2 van SV Bedum. Nog steeds naar je zin bij SV Bedum E2:’ Ik ben 2,5 jaar geleden, toen nog SJO Bedum, begonnen in de F4. Dat was een ander team dan dat ik nu zit. In seizoen 2013/2014 ben mijn huidig team gekomen. Ik vind het een heel leuk team want naast de trainingen en wedstrijden gaan we verder ook veel met elkaar om.
Hoe oud ben jij nu: ‘Ik ben op 8 januari 2005 geboren en ben nu 10 jaar. Ik mocht in 2012 op voetbal toen ik mijn zwemdiploma’s A en B had behaald.
Hoe lastig is het om tegen oudere spelers/speelsters te moeten voetballen: ’Ik vind dat soms wel lastig. In F1zijn we 2x ongeslagen kampioen geworden en dat vond ik niet leuk omdat we steeds (gemakkelijk) wonnen. Nu hebben we meer tegenstand waardoor we voor een overwinning harder moeten knokken. Gelukkig ben ik groot en kan ik wel duels aan gaan. Door betere tegenstanders merk ik wel dat we zelf ook beter worden.”
Wat vind jij waar jij als voetballer nog beter in kunt worden: ‘Koppen, twee benigheid en vrije ballen nemen.”
Zoals iedereen wil jij misschien ook wel profvoetballer worden. Mocht dat niet lukken wat zou het dan worden: ‘Ik wil zeker profvoetballer worden maar wanneer dat niet lukt dan wil ik iets met computers gaan doen.
Ben jij een voetballer die veel naar voetbalwedstrijden op TV kijkt: ‘Jazeker! Ik kijk iedere zondag naar Studio Sport en sinds kort hebben we ook Eredivisie live en kan ik een aantal wedstrijden live bekijken. Ik kijk dan vaak naar spelers dit op het middenveld spelen om van te leren. Ook kan ik soms Europa League wedstrijden zien wanneer deze op tijd beginnen. Helaas kan ik geen Champions League zien omdat deze wedstrijden te laat beginnen maar dan kijk ik vaak de wedstrijden of samenvatting de dag erna op uitzending gemist. Verder vind ik ook leuk om FIFA 14 op de Play Station te spelen.”
Hoeveel dagen per week ben jij op het voetbalveld te vinden:’ Zes dagen in de week. Op maandag en woensdag ga ik met mijn broertje, die sinds kort ook op voetbal zit, mee naar de training. Dan ga ik vaak met Ryan die bij mij in het team zit voetballen, vaak gaan we dan schieten op doel. Op de dinsdag en donderdag heb ik training met E2 en op vrijdag ga ik naar Skills uurtje. Op de zaterdagmorgen speel ik altijd een wedstrijd. Als we geen competitie hebben dan regelt onze trainer wel een oefenwedstrijd. Op de zaterdagmiddagen spreken we meestal met teamgenoten af op het voetbalveld om bij andere wedstrijden te kijken of om zelf met elkaar te voetballen. Mijn ouders zeggen wel eens dat ik mijn bed ook wel op het voetbalveld kan zetten omdat ik er zo vaak ben.
Waarom gaat FC Groningen de KNVB-beker winnen: ‘ Omdat ik er zelf heen ga om ze aan te moedigen. Ik heb via Junior Club kaarten kunnen krijgen en ga samen met mijn vader naar de Kuip waar ik heel veel zin in heb! Zwolle is na de winterstop niet zo goed meer als er voor. En ik hoop dat Michael de Leeuw weer beter is want dan is onze topscoorder er weer bij.”
Met welke voetballer uit eredivisie zou jij wel een dag mee willen optrekken en waarom: ‘Ik heb drie speler waar ik mee zou willen optrekken: de Leeuw, Chery en Tibbling. Maar als ik echt moet kiezen dan zou dat Tibbling zijn gezien ik een soort gelijke speler ben, alleen ben ik langer. Ik speel ook veel op het middenveld als controlerende speler wat ik er leuk vind.”
Jij bent een van de spelers van E2 die op verschillende plaatsen wordt opgesteld. Hoe lastig is dat: ’Ik vind het niet erg lastig maar mijn voorkeur gaat uit naar centraal op het middenveld. Daar moet ik verdedigen maar ook mee met aanvallen. In keepen ben ik niet zo goed maar gelukkig hebben wij een vaste keeper in het team.”
Jullie hebben al een paar jaar Gert-Jan als trainer. Wat is Gert-Jan voor trainer: ’Hij is best streng maar dat is wel goed. Als we te veel fouten maken met oefeningen moeten we opdrukken maar wij leren veel van hem. Op de training geeft hij leuke oefeningen en bij onderlinge partijtjes legt hij het spel stil om aanwijzingen te geven wanneer iets niet goed gaat of beter kan. Hij wil ook dat wij alles tweebenig doen en al gaat dit niet altijd goed, dan geeft hij wel complimenten wanneer we het proberen. Ik hoop dat hij nog lang onze trainer blijft.”
Hoe heet de basisschool waar jij leerling bent en waar staat je school: ‘Ik zit op de Regenboog in Bedum en zit in groep 6/7B. Ik zit bij mijn teamgenoot Michiel Timmer in de klas. “