Joshua Damhuis( Olde Veste ’54 ): Gasselte'15 moet je mee willen maken..

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Joshua Damhuis voetbalt voor de voetbalvereniging Olde Veste’5 4 uit Steenwijk en werd twee seizoenen geleden tot beste speler van het KNVB-voetbalkamp in Gasselte. Aan Joshua vroeg Puurvoetbalonline naar dat moment, zijn verdere ervaringen in een voetbalkamp wat dit jaar door de voetbalvereniging GKC georganiseerd wordt en waarom voetballers en voetbalsters zich echt moeten aanmelden voor Gasselte ‘15
image 2015 04 10 2
Joshua jij werd twee jaar geleden gekozen tot speler van het KNVB-voetbalkamp in Gasselte. Vertel eens hoe je dat hebt beleefd: ‘Ja dat klopt, dat was echt super! Ik was echt zooo blij! We hadden een geweldige week gehad en als je dan opeens je naam hoort dat je gekozen bent…Een van mijn mooiste voetbalmomenten!”
Hoe oud ben jij en wat voor opleiding volg je: ’Ik ben 13 jaar en zit in de eerste van de HAVO op het Linde College in Wolvega.”
Jij bent dit jaar ook weer van de partij in Gasselte. Dat was geen lastige keuze omdat: ’Ja, tuurlijk! Het is zo’n geweldig kamp!  Ik voetbal in ieder geval het liefst de hele dag en dat doen we hier dus ook de hele week. Zo mooi, alles draait om voetbal. En iedereen die er komt houd ook van voetbal en het is er heel gezellig. Ik was super blij toen ik hoorde dat het dit jaar toch weer was. Top van Jan ten Caat, en van alle anderen dat ze dit doen!”
Jij voetbalt voor Olde Veste ’54 uit Steenwijk. In welk team speel je daar en op welke positie: ‘Ik zit in de D1. En we spelen 2e divisie. Het liefst voetbal ik op de 10 positie, of in ieder geval centraal.. Maar het maakt eigenlijk niet zoveel uit, ik kan overal wel staan. Op dit moment sta ik laatste man omdat dat voor het team nodig is.”
Wat is Olde Veste ’54 voor een vereniging: ‘Olde Veste is een redelijk grote vereniging met iets van 1000 leden dacht ik. Het is een mooie sportieve vereniging waar je je verder kunt ontwikkelen. Daarom ben ik hier ook gaan voetballen. Ik woon zelf in Oldemarkt maar ik heb er al veel voetbalvrienden en heb het er best naar mijn zin.”
Wanneer je tot speler van een voetbalkamp gekozen wordt beschik je over talent. Betekent dat ook dat je weleens voor een KNVB-selectie bent uitgenodigd:’ Nou bij de E-tjes voetbalde ik bij de KNVB. En nu begin dit seizoen mocht ik weer maar helaas is dat ook weer gestopt. Maar ik ga door, en hoop dat ik nog eens echt ontdekt word. Daar heb ik echt alles voor over.”
Wat maakt: ‘Gasselte’ speciaal voor jou: ’Het is echt hartstikke leuk daar! Toen ik daar twee jaar geleden kwam was ik samen met mijn vriend Abe die keeper is. We hadden er erg veel zin in. Maar het was ook wel een beetje spannend, omdat je niemand kent. En erger, ik had tot toen heel erg heimwee en logeerde daarom nooit ergens anders. Dus daar zag ik enorm tegen op. Maar dit voetbalkamp is zo leuk! En het is echt heel gaaf om met zoveel in 1 grote tent te slapen. Ik was daar toen dan ook meteen over mijn heimwee heen. Toen Abe halverwege het kamp helaas geblesseerd naar huis moest was er ook geen twijfel mogelijk en ben ik gebleven!”
Ik ben een keer als gast aanwezig geweest in Gasselte en mij viel toen het enthousiasme van de vrijwilligers van GKC op. Hoe heb jij dat als deelnemer ervaren: ‘Dat klopt. De trainers en alle andere mensen die meehelpen met het kamp zijn echt super aardig. Ik hoop dat ik ze dit jaar ook allemaal weer zie.
Het kamp staat voor een groot gedeelte in het teken van voetbalactiveiten maar hoe staat het met de randactiviteiten: ‘Voetvolley!! Dat is cool! Ik hoop dat we dat dit jaar ook weer gaan doen. En het zwemmen met Joey, dat is ook echt top! Dat is in Hunzedal en dat is vlakbij. Dat is zelfs zo leuk dat wij met de familie daar ook nog eens een weekeindje naar toe zijn gegaan. En dat je een trainer van zijn fiets af mag schieten met een bal !! Dat is echt lachen!! Maar eigenlijk vind ik gewoon alles aan het kamp leuk.”
Wat vindt jij van het besluit dat de KNVB gestopt is met zijn voetbalkampen: ’Heel jammer. Want het is een van de leukste en gezelligste dingen van het jaar. Stom dat ze daarop bezuinigen!”
Wat zou jij tegen iedereen willen zeggen die zich nog niet heeft aangemeld voor Gasselte 20 15:’GEEF JE GAUW OP! Dit moet je meegemaakt hebben!”