Mart Slager( SV Bedum E2) : Een vleugelflitser waar je voor naar de velden komt.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Sinds het seizoen 2012 volg ik een jeugdteam van SV Bedum dat toen als F3 aan een ‘voetbalcarrière’ begon. Voor het volgen van dit jeugdteam bedacht ik toen de titel Van Pupil tot Junior en kwam er in februari 2013 een ‘mega-interview’ tot stand. Nu twee jaar later komen we terug met een groot aantal spelers van toen en een paar nieuwe gezichten in de vorm van portretjes waarbij de foto’s zijn gemaakt door Duut Knol.

image 2015 04 07

De 9-jarige Mart Slager is een van de voetballertjes die ik ‘volg’ sinds hij bij toen nog SJO Bedum F3 aan zijn voetbalcarrière begon. Een typische allrounder vond Mart zich twee jaar geleden in het 'mega-interview' wat we tien met de F3 hadden en wat nu hij ondertussen in de E2 van SV Bedum speelt nog niet is veranderd. Mart is een uit de categorie ‘mooie’ voetballers. Daar bedoel ik mee dat zijn passeeracties vaak van een bepaalde schoonheid zijn waar je als liefhebber van kunt genieten. Een tegenstander op fraaie wijze uit kappen past wel bij de technisch vaardige buitenspeler. Een buitenspeler die tegenwoordig meer een van het overspelen is dan  van het scoren van doelpunten. ‘Het scoren van doelpunten is leuk maar ik vind het toch belangrijker dat we goed samenspelen. Iets waar onze trainer, Gert-Jan Hageman het vaak over heeft. Als we goed overspelen hebben we het gemakkelijker in een wedstrijd dan wanneer je niet goed overspeelt,” vertelt Mart die  nuruim twee jaar  onder Gert-Jan Hageman traint. Een trainer waar de leerling van groep 6 van de Togtemaarschool van vind dat die zijn techniek duidelijk verbeterd heeft. ‘Gert-Jan is echt heel goed als trainer. Hij kan alles wat hij ons wil leren namelijk voordoen zodat we precies weten wat hij bedoeld,” vertelt de jonge voetballer die vreemd genoeg wel een dag met FC Groningen-keeper Sergio Padt zou willen optrekken. ‘Ik ben fan van Michael de Leeuw maar daarnaast van nog meer voetballers waar Sergio Padt ook bij hoort en daarom kies ik voor hem.”
Wat verder opvallend is aan de 'vleugelflitser'  van SV Bedum E2 dat hij in een wedstrijd altijd even op ‘stoom’ gebracht moet worden. Als ‘Slagertje’ plat gezegd in de eerste minuten even een stevige schop voor zijn schenen krijgt is het klaar en krijgt het publiek een voetballer te zien waar we voor naar de velden komen. Gebeurt dat echter niet dan loopt hij er wat verloren bij lopen en heeft dan de nodige aansporing nodig om tot zijn acties te komen.
Ik moet eerlijk zeggen, mij kan een voetballer wel bekoren die heerlijk onberekenbaar is en waar je niet weet wat ze je op een vroege zaterdagmorgen laten zien. Een voetballer ook  die precies als veel van zijn leeftijdsgenoten met volle teugen geniet van het aanbod van wedstrijden op TV en  het zelfs al enkele keren mocht beleven dat hij bij FC Groningen in een line up mocht meelopen. Een line up waar hij dan een tenue van FC Groningen aan mag maar wat hij in zijn hart misschien wel minder leuk vind dan het tenue van SV Bedum. ‘Het paars met zwart van SV Bedum vind ik echt heel mooi. Niemand heeft dat tenue namelijk en dat is toch wel speciaal,’’ aldus Mart die in zijn antwoorden kort maar krachtig was maar toch precies  datgene vertelde waardoor ook zijn portret een duidelijk beeld geeft van een voetballer die met volle teugen van zijn hobby geniet.