Waar zijn ze gebleven.... Klaas de Boer (v.v.Warffum)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

‘Waar zijn ze gebleven’ moet een rubriek worden waarin we op zoek gaan naar ‘verdwenen’ voetballers, scheidsrechters of trainers waar we al lange tijd niets meer van horen. Een rubriek die terug gaat in de tijd en die ons in deze aflevering bij Klaas de Boer, o.a. oud-voetballer van Warffum en een begenadigd hardloper, brengt.

1366286354Nkerstzaalvoetbal uithuizen warffum 1  noordpool 2
 Klaas de Boer hier in de zaal in actie voor Warffum
Sinds het seizoen 2013-2014 maakt Klaas de Boer geen deel meer uit van de eerste selectie van de v.v. Warffum. En ook zag ik de in Winsum woonachtige Klaas de Boer zelden of nooit meer ergens langs de lijn zodat ik nieuwsgierig werd wat daar precies de reden van was. ‘Op jouw vraag hoe het gaat kan ik zeggen dat het wel redelijk goed gaat! Het woord redelijk vertelt eigenlijk het verhaal dat ik niet meer mag voetballen of hardlopen. Daarnaast ben ik op dit moment druk met andere dingen zoals o.a. de danscarrière van mijn dochter van 13. Daarnaast springen er hier nog een paar kids rond dus ben ik meer actief in het sociale leven dan in de sport. Ik fiets nu een beetje omdat dat een bezigheid is wat ik nog met mate mag doen om toch goed af te bouwen.”
Wat heb je dan precies: ‘Ik heb artrose in mijn heup en vandaar dat voetballen en hardlopen niet meer in beeld is. Maar om een beetje in beweging te blijven breng ik naast mijn werk als magazijnmedewerker bij de ANWB wekelijks kranten rond en werk ik twee avonden in de week in een dansschool.
Zit er een kans in dat je in de toekomst een nieuwe heup krijgt: ‘Misschien in de toekomst, maar heb het met fysiotherapie en fietsen en het niet sporten redelijk onder controle.”
Volg je het voetballen en hardlopen nog een beetje: ‘ Op dit moment niet. Ik wil wel vaker kijken bij Warffum kijken, maar zoals je waarschijnlijk wel in de Ommelander Courant hebt gelezen doet mijn dochter mee aan Junior Dance en zitten we vanaf december iedere weekend, zowel zaterdag als zondag, in de studio in Amsterdam om te trainen. Dit weekend zijn de halve finales en dan op 18 april de finale en daarna is er meer tijd om weer eens een voetbalwedstrijd te gaan bezoeken.”