Het sterrenteam van ... Alwin Zwerver(SV Onderdendam, v.v. Middelstum)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Dat we met terug laten keren van  het sterrenteam van…..  een goede zet hebben gedaan bleek al uit het aantal hits wat het Sterrenteam van…. Dick Kooistra kreeg. Een mooie herstart van een rubriek die met het team van Frank Elzinga een vervolg kreeg. Na Frank komen we nu met het sterrenteam van de doelman van Middelstum, Alwin Zwerver. Een team samengesteld door een doelman die gezegend is met een groot gevoel voor voetbalhumor en wat in zijn sterrenteam terug te lezen valt. Maar daarnaast klinkt het respect door wat Alwin heeft voor de door hem gekozen spelers en trainers.


image-2015-01-04
 Alwin Zwerver hier in actie tegen Mamio.
Doel Alwin Zwerver (
SV Onderdendam, Middelstum): Als ik dan toch een team mag samenstellen van spelers waar ik mee samen gespeeld heb, dan zet mijzelf maar op de kluis.
Centrale verdediger Allard Zoestbergen(Middelstum):‘Snoeiharde laatste man, altijd hard in de duels maar nooit zeuren uitdelen in incasseren was zijn motto maar meer uitdelen dan incasseren loopvermogen van een paard.
Zomaar gestopt met voetballen daarna nooit weer gezien.
Rechtsback Jelte van der Kooi(Middelstum): Speelde altijd in dienst van het team 100% inzet en altijd tot het gaatje niet de beste voetballer maar kon zich uitstekend redden aan de rechterkant.
Linksback Jan Jaap Zijlstra(Middelstum): Had ook op het middenveld gekund maar ik kon mij geen betere linksback voor de geest halen dus daarom deze keuze. Geweldig linkerbeen en dito inzicht. Tegenwoordig trainer van het 1e elftal. Altijd met het spelletje bezig en met de club vv Middelstum.
Voorstopper Wessel Oosterhof(Middelstum): Harde verdediger die het duel niet schuwt. Een snoeihard schot in de benen, en een goede lange pass. Ook niet te beroerd om de tegenstander een "tikkie" te geven als het nodig is.
Rechtermiddenvelder Paul Venema(Middelstum): Heeft zeker een plek verdiend in dit team. Altijd hard werken en kan op bijna alle posities uit de voeten. Mooie gozer om in je team te hebben zowel binnen als buiten de lijnen altijd goed voor een geintje.
Linkermiddenvelder Bayram Turkman(Middelstum): Kleine behendige speler die puur links was en echt super gedreven was ook wel redelijk snel zat de tegenstander altijd op de huid.
Had geweldige duels met Erik de Vries ( toen De Heracliden ).
Centrale middenvelder Ronnie Medema(Middelstum): Ik denk dat ik tot nu toe ongeveer 15 à 16 seizoenen met Ronnie samen heb gespeeld. Ik heb in die tijd nooit een voetballer bij de vv Middelstum meegemaakt die zo gedreven is en ten koste van alles wil winnen. Speelde zijn beste wedstrijden met Jan Jaap op het middenveld.
Rechterspits Leon Milkovic(Middelstum): Eigenlijk midvoor maar daar staat d'r één die nog beter was voor de goal, maar Leon heeft ook een dergelijk neusje voor de goal altijd op de goede plek staan en als dat niet het geval was dan creëerde hij zelf wel iets zodat hij tot scoren kwam geweldig goede voetballer.
Linkerspits Johnny Huizinga(Middelstum): Een voetballer van, komt allemaal goed jongens. Geen meter teveel ( willen) lopen en altijd op de mooiste manier willen scoren wat ook vaak lukte Een echte stylist en vrije trappenspecialist. Koning van de stiftballetjes.
Centrumspits Wessel Steendam(Middelstum): De beste spits waar ik mee gevoetbald heb.
Een echte plaag voor de verdediging scoorde soms uit de meest onmogelijke posities jammer genoeg veel te vroeg moet stoppen door knie blessures.
Wissels:
Doel Fred Oldenhof(
Middelstum): Heb een aantal jaren met Fred gespeeld. Een prima keeper waar ik het nodige van geleerd heb. We hebben een keer met ons tweeën in de wachtkamer van de dokter gezeten na een trainingsavond beide een scheur in de kop beide een hechting d'r in met dank aan de trainingsstof van de toenmalige trainer Gerrie Koster hahaha.
Verdediger Marcel Pool(Middelstum): Werd je soms wel eens moe van maar was een goede verdediger die later als laatste man voetbalde waar hij prima uit de verf kwam. Riep zeker 10 keer per wedstrijd dieppp. Dan wisten we wel weer hoe laat het was want acht van de tien keer kwam de bal niet aan hahaha.
Middenvelder Martijn Poort(Middelstum): ·Huidige aanvoerder van het 1e elftal, altijd voorop in de strijd en kan een redelijk balletje trappen. Gekscherend ook wel "de man van glas" genoemd. Speelt nooit alle wedstrijden in het seizoen. Is dan of geblesseerd of geschorst en vandaar op "de bank".
Voor Abdou Korachi(Middelstum):
Appie geweldige gozer man. Een man van uitersten. De ene keer onnavolgbaar de andere keer voor de keutel te duur. Dan zei hij zelf "trainer, ik ben een beetje moe" en kon hij d'r ook wel uit. Want dan was het niks.
Trainers: Harry Visser en Rennie Bronkema(SV Onderdendam): ·Hebben mij uiteindelijk het voetballen geleerd. Zijn mijn gehele carrière bij s.v. Onderdendam mijn trainers geweest. Van vijf jarig jonkie tot dat ik op 17 jarige leeftijd naar vv Middelstum ging. Dus ik denk toch dat daar de basis ligt voor waar ik nu sta in mijn voetbalcarrière.