Het sterrenteam van ... Frank Elzinga (De Heracliden, Appingedam, Corenos)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Dat we met terug laten keren van  het sterrenteam van…..  een goede zet hebben gedaan bleek uit het aantal hits wat het Sterrenteam van…. Dick Kooistra kreeg. Een mooie herstart voor een rubriek waar met het sterrenteam van Frank Elzinga een vervolg op komt. Frank Elzinga speelt, na een uitstapje naar Corenos, nu alweer een aantal jaren voor De Heracliden. De club waar het voor Frank allemaal begon en het als voetballer ook wel zal eindigen. In de jeugd kwam hij verder via de jeugd van BV Veendam bij Appingedam terecht zodat zijn sterrenteam er een van een gemêleerd gezelschap werd.
Frank Elzinga
Doel: Fred Uil(De Heracliden): Had zo zijn befaamde ‘oeltjes’. Speelt nu nog steeds in De Heracliden futsal 1. Is daar nog steeds een puntenpakker en nog steeds ongekend fit.
Rechtsback: Jort Veenstra( De Heracliden): Strijder pur sang. Geeft nooit op en bovendien een van m'n beste vrienden.
Centrale verdediger Michel Puister( Appingedam): Grote sterke voorstopper. Moeilijk tegen te spelen.
Centrale verdediger Theo Buikema( De Heracliden): Theo mag in mijn sterrenteam niet ontbreken. Heb zowel binnen als buiten de lijnen een bepaalde klik met Theo.
Linksback Martijn Meijer( De Heracliden): Speelde in mijn Appingedam-periode linksback. Was altijd goed voor minimaal een zes.
Rechtermiddenvelder Kadir Tekinbas( Appingedam): Een beul van een middenvelder. Had een geweldige trap en ook zijn spelinzicht was fantastisch. .
Centrale middenvelder Aalderd Duinkerken( Corenos): Een leider met een geweldige traptechniek en een uitstekend spelinzicht. Verder heeft hij een geweldige wedstrijdmentaliteit en meer woorden zijn bij Aalderd echt overbodig.
Linkermiddenvelder Pieter Bolt( De Heracliden/Corenos ): Een speler die iedere trainer als een van de eersten in zijn opstelling zet. 
 Rechterspits Cuneyt Karakaya ( Appingedam ) Een echte afmaker. Een goaltjesdief die ieder seizoen zeker twintig keer scoorde.
Spits Anno Wassing( De Heracliden): Legende.......meer mogen we over Anno niet zeggen want met legende benoemen we al zijn kwaliteiten.
Linkerspits David Momo( Appingedam): Ongelofelijk snel, sterk, atletisch en gemakkelijk scorend. Had clubs voor het uitzoeken maar bleek helaas illegaal in Nederland te zijn.
Wissels: Pieter Buikema( De Heracliden): Degelijke sluitpost op de lijn. Penaltykiller. Meevoetballend wat onrustig maar one of the boys!
Ronald Knol( De Heracliden ): Stylist van het eerste uur!
Frank Elzinga(De Heracliden ): De beste pinchhitter die een trainer kan hebben. (Knipoog)
Trainer: Hier zijn er meerdere mogelijk. Daarom speciale vermeldingen voor Dick Lukkien en Heiko vd Berg. Omdat ik maar een mag kiezen is dat Jan Martin Dijkstra: Een voetbaldier, tactisch sterk, motivator. Trainde alles met bal. Das altijd fijn voor spelers.