Jarno van der Veen( SV Bedum E2) niet blij met aanvangstijd Champions League-duels

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Sinds het seizoen 2012 volg ik een jeugdteam van SV Bedum dat toen als F3 aan een ‘voetbalcarrière’ begon. Voor het volgen van dit jeugdteam bedacht ik toen de titel Van Pupil tot Junior en kwam er in februari 2013 een ‘mega-interview’ tot stand. Nu twee jaar later komen we terug met een groot aantal spelers van toen en een paar nieuwe gezichten in de vorm van portretjes waarbij de foto’s zijn gemaakt door Duut Knol.
image 2015 04 03 2
Jarno van der Veen was twee jaar geleden een speler die terugkwam van een sleutelbeenbreuk en betitelde zich toen als een echte verdediger. Nu twee jaar later is de op 16 maart ben ik 10 jaar geworden Jarno een speler die op meerdere posities uit de voeten kan in een team waar hij het prettig voetballen vind.’ Doordat veel van ons al vanaf de F-junioren met elkaar samenspelen, kennen we elkaar goed. Dan weet je precies wat je aan elkaar hebt,” vertelt de jonge voetballer, die het soms lastig vind dat zijn vader als scheidsrechter optreedt. ‘Soms ben ik het niet met zijn beslissingen eens en wil daar dan wel even een gesprekje over beginnen. Maar in de wedstrijd is dat natuurlijk niet handig en na de wedstrijd ben ik het vaak alweer vergeten.”
De jonge voetballer is kritisch op zichzelf als hij de opmerking maakt dat zijn trainer, Gert-Jan Hageman, vindt dat je als voetballer met beide benen iets moet kunnen. ‘Gert-Jan zegt dat je dat kunt trainen en dat geloof ik ook wel. Maar met links moet ik dan nog wel wat meer oefenen want dat vind ik nog wat lastig.”
Hoewel Jarno van der Veen geen ‘Chery-achtige’speler genoemd kan worden maar wel een voetballer die je mist als ze er niet zijn, is hij wel een grote fan van de in Den Haag geboren voetballer. ‘Chery voetbalt bij FC Groningen en hij scoort best vaak. Ik zou ook best een dag met hem willen optrekken,” vertelt Jarno die iedere zondag de eredivisie volgt en vaak een deel van een Champions League wedstrijd mag zien. ‘De eredivisie volg ik helemaal maar ik vind het jammer dat de wedstrijden om de Champions League zo laat beginnen. Daardoor kan ik die nooit helemaal uit zien.”
Ook Jarno krijgt de vraag voorgelegd wat hij er van vindt om vaak tegen oudere en daardoor sterkere tegenstanders te spelen en het antwoord is helder van de voetballer die op de Togtemaarschool in groep 6a zit.’ Daar worden we alleen maar sterker van. Niet alleen zelf als voetballer maar ook als team. Want dat is wat Gert-Jan ons steeds vertelt. Als je tegen betere tegenstanders voetbalt, worden wij ook beter.” De naam van zijn trainer is al een paar keer gevallen en uit de woorden van Jarno blijkt dat hij blij is met zijn trainer. ’Gert-Jan kan best streng zijn. Maar hij maakt ook vaak grapjes hij leert ons echt goed voetballen. Als je echter niet luistert heb je een probleem want dan moet je je een paar keer opdrukken.”