Het sterrenteam van ... Dick Kooistra (GVAV Rapiditas, DIO Groningen, FC Oosterpoort, WKE)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Dat het sterrenteam van….. weer terug moest komen stond al wat langer op het programma. Een bezoek aan Dick Kooistra zorgde voor een herstart van deze eerder zeer succesvolle rubriek. Ik vroeg de oud-voetballer van GVAV Rapiditas, WKE, FC Oosterpoort en DIO Groningen of hij een elftal wilde samenstellen waar ook een plaats voor Dick zelf in was gereserveerd. Het werd een team met veel bekende namen waaruit blijkt dat Dick Kooistra vroeger een aardig balletje kon trappen.
image 2015 03 13 2
 Dick Kooistra nu met rechts zijn voetbalvriend Anthony van Hees

Doel: Fred ter Arkel
( DIO Groningen): In het doel Fred ter Arkel maar dat daar het net zo goed zijn broertje Henk kunnen staan. Fred was gewoon een prima keeper voor op het veld als in de zaal.
Rechtsachter: Hans Smit( DIO Groningen): Hans was een speler die altijd in dienst van het elftal speelde en naar vermogen presteerde.
Centrale verdediger: Martin Koeman( FC Oosterpoort): In 1977 heb ik éénmalig met Martin Koeman samengespeeld in een wedstrijd met FC Oosterpoort tegen FC Groningen. Wat mij als toen 16 jarige is bijgebleven, hoe rustig en zelfverzekerd Martin speelde en zijn teamgenoten vertrouwen gaf, zeker ook in aanvallend opzicht.
Centrale verdediger Dolf Kraan( DIO Groningen): Dolf leerde ik bij GVAV Rapiditas kennen (net als Hans Smit overigens) en waar ik uiteindelijk bij DIO Groningen nog mee heb samengespeeld. Dolf was een voetballer die als de mouwen opgestroopt moesten worden zeker niet achteraan stond.
Linksachter Herman Dijkstra(FC Oosterpoort, WKE, DIO Groningen): Ik heb Herman als linksbuiten, linkshalf en linksachter meegemaakt. Als jong voetballertje (FC Oosterpoort) mocht ik al met Herman samen spelen. Nadat mijn vader in 1982 was overleden ben ik aan het einde van het seizoen 1981/1982 gestopt met voetballen, Herman zorgde er voor dat ik weer ging voetballen in het in het seizoen 1983/1984 en wel bij WKE. Daarna ging Herman bij DIO Groningen voetballen waar ik niet veel later ook naar toe ben gegaan. Dat leverde een paar mooie voetbaljaren op met enkele kampioenschappen, een spectaculaire 10-0 overwinning op SVH nadat wij uit tegen SVH nog wel onze enige nederlaag van dat seizoen hadden opgelopen. Voor het thuisduel werden we door de trainer naar buiten gestuurd en hebben elkaar daarna even goed aangekeken met het voornemen dat wij even revanche op onszelf moesten en wilden nemen! Een 10-0 zege in het paasweekend, iets om nooit te vergeten zoals ook de bekersurprises tegen Hoogezand, ACV en GRC hoogtepunten waren.
Rechtermiddenvelder Fred Schreuder( DIO Groningen): Fred is een bevlogen persoonlijkheid met wie ik op het veld en in de zaal heb gespeeld. Ook zijn wij samen trainer geweest van zowel bij de jeugd als de 2e selectie van DIO Groningen terwijl wij in het 1e elftal speelde. Maar niet alleen vlogen de uren voorbij met samen voetballen maar ik kon ook uren met Fred over voetbal praten.
Centrale middenvelder Dick Kooistra (GVAV Rapiditas, DIO Groningen, FC Oosterpoort, WKE): Normaal gesproken had ik iemand anders gekozen ipv mijzelf maar ik ben voor een elftal gegaan waarin ik vanuit mijn herinneringen, iets mee heb of heb gehad, hoewel ik met gemak nog 5 of 6 opstellingen zou kunnen maken.
Linkermiddenvelder Theo Keukens: ( DIO Groningen): Net als met Dolf Kraan heb ik het genoegen gehad om bij DIO Groningen met Theo te mogen voetballen.
Rechtsbuiten Martin Koops( GVAV Rapiditas): Martin was een top rechtsbuiten waarmee ik gedurende mijn hele jeugd bij GVAV Rapiditas e samen heb kunnen spelen.
Spits Adriaan Peters ( DIO Groningen) Net als bij Martin Koops had ik bij Adriaan ook het gevoel van een bal blind te kunnen spelen en dan toch weten waar de ander staat.
Linkerspits Jan Viswat( DIO Groningen): Wat ik met Martin en Adriaan had gold ook voor Jan. Dat was ook een voetballer waar je van wist, die loopt daar en dan gaf je de bal gewoon.
Team: Wat al deze spelers gemeen hebben is dat ze onderdeel uitmaken van mijn herinneringen als voetballer met ieder zijn eigen kwaliteit (niet alleen voetbal) maar dat het niet ten koste ging van het collectief al was het met de één wat makkelijker dan met de ander.