Fusiegolf op komst in Groningen? Of een 1 april grap

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Onderstaand artikel las ik op www.tweenul.nl . Een vreemd artikel waar ik van denk is het de waarheid of heeft het met 1 april te maken. Persoonlijk denk ik het laatste maar wie anders denkt mag ook. .


logo
Sport beleidsmakers van de gemeente Groningen bijeen hebben gefilosofeerd over de toekomst van het Groninger amateurvoetbal en andere veldsporten. Een beetje out of the box denken, wat tegenwoordig mode is. Dat in de context van nieuwe bezuinigingsmaatregelen. Denkrichting minder sportparken, efficiënter gebruik daarvan en vooral minder verenigingen.

De denkrichting is zes grote sportparken met dito zoveel clubs. Kardinge, Vinkhuizen, Corpus, Hoogkerk, Coendersborg en Esserberg voor voetbal. Het Noorden als rugbycentrum en de rest zal op middellange termijn worden gesloten. Rigoureus en zeker als men bedenkt dat de namen van de sportparken worden genoemd als werktitels voor de toekomstige bespelers. Grote krachtige clubs is het streven.

Een enorme fusiegolf is in het brein van de beleidsbedenkers ontsproten. De clubs van sportpark het Noorden kunnen zich invoegen op Kardinge. Dat geldt ook voor Lewenborg. Die van de Eikenlaan gaan dan naar Vinkhuizen. Velocitas naar Hoogkerk en Stadspark naar Coendersborg. Het doel is clubs te laten fuseren tot grotere eenheden. Minimaal 1000 leden is het doel. Voor kleiner en zonder jeugd is er geen plaats meer op de gemeentelijke velden. Er wordt ook gesproken over gesubsidieerde verenigingsmanagers.

Ook zullen de parken niet worden uitgebreid. Wel zal er waar nodig extra kunstgras moeten komen. Zeker ook zullen daardoor de verenigingen gedwongen worden de complexen meer verspreid over het weekend te benutten analoog aan de stedelijke gebieden in de Randstad waar ook op zondag volop door de jeugd wordt gevoetbald.