Daan Berghuis( SV Bedum E2): Goed genoeg is ook oud genoeg.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Sinds het seizoen 2012 volg ik een jeugdteam van SV Bedum dat toen als F3 aan een ‘voetbalcarrière’ begon. Voor het volgen van dit jeugdteam bedacht ik toen de titel Van Pupil tot Junior en kwam er in februari 2013 een ‘mega-interview’ tot stand. Nu twee jaar later komen we terug met een groot aantal spelers van toen en twee nieuwe gezichten in de vorm van portretjes waarbij de foto’s zijn gemaakt door Duut Knol.
image 2015 03 28 2
Daan Berghuis voetbalt dit seizoen als F-junior in de E2 van SV Bedum. De op 9 augustus 20 14 acht jaar geworden Daan doet het goed in de E-junioren van SV Bedum wat niet echt vreemd te noemen is. In 201organiseerde FC Groningen in Bedum een zogenaamde topdag voor F-junioren waar men leuk nieuws voor de jonge voetballer had. ‘Op het Fc Groningen F1 TOP toernooi in Bedum waren toen scouts van FC Groningen aanwezig. Mijn naam werd toen opgeschreven en sindsdien volgen ze me. Als ik goed mijn best blijf doen, zo hebben ze verteld, mag ik misschien een keer mee komen trainen.” vertelt Daan die een grote fan van Michael de Leeuw is. ‘Die scoort namelijk lekker veel voor FC Groningen wat mijn favoriete club is.”
Dat veel scoren vindt de kleine voetballer zelf ook leuk maar er zijn meer onderdelen van het voetballen die hij leuk vindt. Trainen, passeeracties maken en winnen met zijn team zijn belangrijke zaken volgens Daan die geniet van de trainingen die hij mag volgen bij trainer Gert-Jan Hageman. ‘ De trainingen van Gert-Jan zijn heel erg leuk en daar leren wij een hoop van. Dat is wel lekker omdat we vaak tegen oudere tegenstanders spelen. Dan helpen goede trainingen echt,” vervolgt de jonge voetballer zijn verhaal. Een jonge voetballer ook die wekelijks bewijst dat als je ergens goed genoeg voor bent, je ook oud genoeg bent. Want natuurlijk heb je het als F-pupil soms lastig maar ik heb Daan nu een paar keer tegen vaak tweedejaars E-pupil zien opboksen maar het moet gezegd, kleine Daan is voor de duvel niet benauwd.
Naast het zelf voetballen, is Daan Berghuis ook iemand die het voetbal op TV met meer dan grote belangstelling volgt. ’Ik volg eigenlijk alles wel op TV.  De wedstrijden in de Eredivisie, Champion League, Europa League en de duels van het Nederlands Elftal zijn mooi om te zien. Daarnaast is het wel leuk om te ontdekken wie er precies dezelfde voetbalschoenen heeft dan ik nu heb. Dat zijn nu geel/rood/blauw/grijs gekleurde van Adidas verteld de leerling van groep 5 van CBS De Regenboog die nog graag even kwijt wil wat het voordeel is als je tegen oudere tegenstanders speelt. ‘We spelen eigenlijk altijd tegen sterkere tegenstanders omdat ze ouder zijn. Gert-Jan zegt dan altijd dat wij daar als voetballer en als team beter van worden. Ik hoop echt dat dit ook zo is want ik wil later graag profvoetballer worden. Daarom moet je nu al goed trainen en zorgen dat je samen met je teamgenoten nog veel beter wordt.”