Marc Snijder gaat volgend seizoen voor 1e elftal v.v. Eenrum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Marc Snijder speelt dit seizoen voor Eenrum nadat hij zijn carrière bij Hunsingo begon. De spits speelt op dit moment nog in het derde waar na dit seizoen een einde aan komt. Over het hoe en waarom en nog veel meer gaat onderstaand vraaggesprek wat Puurvoetbalonline deze week had met de spits die zondag bij zijn debuut voor het eerste elftal van Eenrum direct het net wist te vinden.
 'Player van de week van afgelopen zondag: goudhaantje @[1360244529:2048:Marc Snijder]! Enkele minuten in het veld en meteen een goaltje maken, dat is waar een spits op af wordt gerekend. Conclusie: Marc is spits waardig!'
Marc jij voetbalt nog niet heel lang voor Eenrum. Kun je in het kort vertellen hoe je voetbalcarrière er tot nu toe uitziet: ‘Ik voetbal al sinds mijn 5e jaar Ik heb verschillende jeugd/seniorenteams doorlopen bij VV Hunsingo en speel nu een jaar voor nu de v.v. Eenrum.
Jij voetbalt op dit moment je wedstrijden in het derde elftal van Eenrum. Waarom komt daar na dit seizoen een einde aan: ‘Na dit seizoen wil ik mij gaan richten op het 1e elftal van Eenrum. Qua niveau spreekt me dat meer aan.”
Valt het mee om de trainingen van het eerste elftal een beetje te volgen wanneer je de trainingen van de ‘Old Boys’ van het derde gewend bent: ’Old Boys' valt wel mee, haha. We hebben redelijk wat jonge jongens in het 3e elftal.  Het niveau is natuurlijk hoger, en conditioneel is het een heel verschil maar dat is tot nu toe wel te doen.”
Mijn eerste indruk was dat jij geen razendsnelle spits bent. Klopt dat en zo ja wat zijn dan wel jouw specifieke kwaliteiten: ’In het 3e elftal heb ik geen probleem met mijn snelheid maar voor het 1e kan het altijd beter. Ik denk verder wel dat goed positie kiezen wel een goede eigenschap van mij is.”
Je beleefde zondag een leuk debuut voor het eerste elftal door in Bedum al snel na je invalbeurt te scoren. Ik begreep dat je daar in het derde ook wel raad mee weet. Hoeveel heb je er tot nu toe in het derde elftal al in liggen: ‘Ja, mooi om m'n debuut te maken en dan ook nog eens te scoren. In het 3e heb ik redelijk wat wedstrijden gemist door blessures, dus daar sta ik op slechts 9 goals, maar dat moeten er aan het eind van het seizoen zeker wel 20/25 zijn.”
Zondag werd er na jouw doelpunt gezegd, dat is een echte spitsengoal. Ben jij echt iemand voor dat type doelpunt: ‘Nu ik al een aantal jaren in de spits speel wordt goed positie kiezen steeds makkelijker. Ik moet er wel bij zeggen dat de voorzet van Siebrand ook goed was voor een dergelijke goal.”
Wat doet Marc Snijder in het dagelijks leven: ’Ik heb altijd gewerkt bij de Lidl in Uithuizen, nu op zoek naar ander werk.”
Eenrum heeft een jonge groep die met een paar aanvullingen minimaal een stabiele vierdeklasser kan worden:’ Zeker, deze jonge groep met een aantal ervaren krachten moet het lukken om een stabiele vierdeklasser te worden.”
Jij speelt liever op kunstgras of heeft natuurgras jouw voorkeur: ’Ik speel het liefst om natuurgras. Puur omdat ik daar altijd op heb gespeeld.
Ik sprak zondag even met je familie. Staan die regelmatig bij jouw wedstrijden langs de lijn:’ Bij mijn jeugdwedstrijden was er altijd wel iemand bij. Bij de senioren is dat minder, maar dat komt waarschijnlijk omdat de wedstrijden om 10 uur beginnen.”
Waarom wint FC Groningen de KNVB-beker:’ Zo zeker ben ik daar nog niet van, eerst maar van Excelsior winnen. Mocht dat lukken dan denk ik dat ze door de achterban wel eens de finale kunnen winnen.
Kun je nog een beetje genieten van het spel van Ajax:’ Nee eigenlijk niet. Knap dat ze vier jaar achter elkaar kampioen zijn geworden, maar het spelbeeld ziet er de laatste tijd niet sprankelend uit. 
Met welke Nederlandse sportvrouw wil jij wel een avondje stappen en waarom: ‘Een specifiek iemand kan ik niet zo noemen. Een knappe blondine en we