Rutger Hofsteenge kiest voor PKC'83

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Op 23 maart maakte Rutger Hofsteenge bekend dat hij volgend seizoen voor het nu nog in de eerste klasse uitkomende PKC’83 gaat voetballen. De middenvelder was bij CSVH op een zijspoor belandt en besloot daarom om zijn voetbalgeluk elders te gaan zoeken.
Rutger Hofsteenge
 Rutger de kogel is door de kerk, jij voetbalt volgend seizoen voor PKC’83. Van waar de keuze voor PKC’83: ‘Het zat er al een tijdje aan te komen, alleen waren de contacten nog niet goed gelegd. Nadat ik stopte bij CSVH was er al snel contact en waar ik een goed gevoel bij had.”
Jij hebt het grootste gedeelte van je carrière bij CSVH doorgebracht met een uitstapje naar Nieuw Buinen. Waarom maar een jaar Nieuw Buinen: ‘Ik reed dat seizoen met de trainer mee. Ik had toen nog geen rijbewijs dus toen hij vertrok was het voor mij lastig om voor de trainingen en wedstrijden in Nieuw Buinen te komen.”
Je hebt de laatste jaren de nodige successen met CSVH meegemaakt waarbij jullie naar de tweede klasse promoveerden. Denk je dat je met PKC’83 volgend seizoen een gooi naar het bereiken van de hoofdklasse kunt doen: Ja, daar ben ik zeker van overtuigd. Als de 2e divisie voor clubs er door komt wordt het waarschijnlijk zo dat je bij de eerste vier bovenste moet eindigen om te promoveren naar de hoofdklasse. Gezien de kwaliteiten wat er in de selectie van PKC zit moet dat volgens mij haalbaar zijn.”
Was je verbaasd over het aantal clubs dat jou wel in de selectie wilde hebben: Dat is lastig om zo iets over jezelf te zeggen. Ik wist wel dat er aardig wat interesse was. En laten we eerlijk zijn, dat is alleen maar leuk om te weten en te horen. PKC heeft, samen met nog een vereniging, als eerste contact gelegd waardoor de keuze snel was gemaakt.”
Vaak zie je dat er bij verenigingen op sportief gebied een golfbeweging ontstaat. Een van grote hoogtes en diepe dalen. Is dat laatste iets wat jij vreest dat dit ook bij CSVH gaat gebeuren: ‘Veel jongens van CSVH spreek ik nog regelmatig. Dan hoor je dat het richting het nieuwe seizoen lastig gaat worden. Dat denk ik eerlijk gezegd ook. Ik denk dat CSVH blij moet zijn met een bescheiden plaats in de middenmoot.”
Jij bent een fan van Barcelona. Zie jij Frank de Boer daar ooit trainer worden: ‘Nee, dan had hij dat het afgelopen seizoen moeten doen. “
Arjen Robben zal tegen Turkije door een blessure niet kunnen spelen. Een ramp voor Oranje of voor Robben gewoon een ander: ‘Voor Robben gewoon een ander. Robben is natuurlijk wel een klasse apart maar wat als hij stopt als voetballer. Dan gaat er echt wel iemand anders opstaan hoor.”
Waarom wint FC Groningen de KNVB-beker: ‘Omdat ze vanaf het moment dat ze de halve finale bereikten, op afgelopen zondag tegen FC Twente na, geen normale wedstrijd meer hebben gespeeld. Dus wat dat betreft ligt de focus al helemaal op de halve finale tegen Excelsior. En laten we eerlijk zijn, het zou toch wat wezen mocht Groningen de beker winnen!
Hoe vervelend is het dat je op dit moment niet in een eerste elftal speelt: ‘Tsja, stoppen met iets wat je graag doet is altijd vervelend. Maar er moet nu eerst gewerkt worden, dat is het belangrijkste. Op het moment gewoon lekker even alles op nul zetten en vanaf augustus vol aan de bak bij PKC!”
Op de sociale media werd je enkele weken niet netjes behandeld. Wat doet dat met je: Hahaha, niks. Mensen mogen hun mening geven, de een is er harder in dan de ander, maar ach, het mooiste is als ze vervolgens bij je komen kijken dat je ze dan de mond kunt snoeren!
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘Ik werk bij Van der Valk Westerbroek in de bediening.”
Hans Top is: ‘Een groot voorbeeld. Een groot sporter ook die ondanks zijn hart probleem die hij heeft gehad nu al weer aan het hardlopen is. Dat is fantastisch om te zien en een voorbeeld voor iedereen. Tevens mijn stiefpa!”
Je bent nu 23 jaar. Is PKC’83 je eindstation of zeg je, ik wil nu echt kijken waar mijn plafond ligt: ‘Of het mijn eindstation is weet ik niet. Ik vind dat altijd lastig om te zeggen. Ik ben nu 23 jaar en wie weet wat er gebeurt. Maar ik wil eerst zien hoe het me bij PKC afgaat.”