G-Voetbal in gemeente Eemsmond krijg vorm.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Nadat er op 2 1 januari een start werd gemaakt met G-voetbal in de gemeente Eemsmond begint he project steeds meer vorm te krijgen. Zestien voetballers en voetbalsters van tussen de 9 en 14 jaar trainen iedere woensdagmiddag in sportcentrum De Mencke waar eind maart verandering in komt als er in Uithuizen op de velden van Noordpool getraind gaat worden.

Ze zijn allemaal enthousiast verteld Syb Jongsma die, samen met zijn echtgenote Liessette, als de iniatiefnemer van het G-voetbal in de gemeente Eemsmond gezien mag worden. ,,Vanaf de eerste training is de animo groot te noemen. Er wordt bijna geen training gemist door de kinderen en dat werpt niet alleen zijn vruchten af maar zorgt er ook voor dat het aantal deelnemers nog steeds groeiende is.”
Een ontwikkeling die Piet Geert Nicolay, voorzitter werkgroep G-voetbal gemeente Eemsmond, tot tevredenheid stemt. ,,Het is natuurlijk altijd maar afwachten of er voldoende draagvlak is voor een project wat het G-voetbal toch is. Maar gezien het enthousiasme van zowel de voetballers, voetbalsters als ook de begeleiding kunnen we concluderen dat die in ruime mate aanwezig Is,” aldus Nicolay die verder de rol van de gemeente Eemsmond en de zes deelnemende verenigingen nadrukkelijk noemt. ,,De medewerking van de gemeente is fantastisch. Waar ze ons kunnen steunen doen ze dat en daarnaast zijn we uiteraard ook blij mrt de rol die burgemeester Marijke van Beek. Mevr. Van Beek is namelijk ambassadrice van het G-voetbal in de gemeente Eemsmond waarmee ze aangeeft dat ze alle facetten van de voetbalsport een warm hart toedraagt. Daarnaast zijn Corenos, De Heracliden, K.R.C., Noordpool, Warffum, Z.E.C. bij het project betrokken en binnen al deze verenigingen leeft het echt om er met elkaar een succes van te maken. “ aldus Nicolay en waar Syb Jongsma tot slot aan toevoegt dat het G-team gemeente Eemsmond nog voor de zomer een of twee oefenwedstrijdjes gaat spelen. ,,Dat proberen we wel te regelen want trainen is leuk maar ook in het G-voetbal willen de voetballers en voetbalsters graag wedstrijden spelen.”

Bron: Ommelander Courant