Een foto zegt meer dan 1000 woorden”

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Op 6 juni 2015 organiseert Stichting Dappere Dochters voor de 2e keer het Maran – Karlijn Voetbaltoernooi. Plaats van handelen dit jaar is Roodeschool. Het sportpark van V.V. Corenos staat deze gehele dag in het teken van de overleden dochters van Aalderd en Mariëlle Duinkerken, Maran en Karlijn. Daarnaast gaat Stichting Dappere Dochters deze dag diverse activiteiten organiseren om geld op te halen voor Stichting Earlybirds Fotografie. Kernwoorden van dit evenement zijn: Saamhorigheid, plezier en sociaal. “We hopen dat het Maran - Karlijn toernooi gaat uitgroeien tot een traditie ter afsluiting van het voetbalseizoen. Aan de ene kant ter nagedachtenis aan Maran en Karlijn, aan de andere kant willen wij ons deze dag inzetten voor een goed doel. Voor dit jaar hebben wij gekozen voor Stichting Earlybirds Fotografie. Het hele evenement moet een sociaal karakter hebben, waarbij saamhorigheid en plezier de boventoon voeren” geeft Aalderd Duinkerken aan.

 

Stichting Earlybirds Fotografie
Stichting Earlybirds Fotografie is opgericht op 12 juni 2013 door Marjolein Witteveen, Marije Hofman & Jessica Vink. Alle drie zijn de dames in het dagelijks leven werkzaam als fotograaf.
De eerste weken en maanden met je kindje zijn bijzonder. Maar wat als je kindje veel te vroeg op de wereld is gekomen? Dan is het niet alleen een bijzondere, maar ook een heftige tijd. Je brengt de eerste weken of maanden door in het ziekenhuis. Alles gaat langs je heen, je wordt geleefd en je hebt veel zorgen. In deze moeilijke periode kan een prachtige fotoreportage een lichtpuntje zijn. Een onderdeel van de verwerking als jullie later thuis zijn, maar bovenal een mooie herinnering! Stichting Earlybirds Fotografie komt naar het ziekenhuis om ouders een kosteloze reportage aan te bieden. De fotograaf legt met zorg, liefde en respect jullie kindje vast tijdens de dagelijkse routine. De filosofie van Stichting Earlybirds Fotografie is dat we iedere ouder een mooie herinnering willen geven aan de beginperiode van het leven van hun kindje, ook als dat in het ziekenhuis is. We werken momenteel met ruim honderd fotografen voor de stichting, allemaal op vrijwillige basis en met veel liefde.
Maran- Karlijn voetbaltoernooi
10 voetbalclubs gaan deze dag strijden om de felbegeerde Maran- Karlijn bokaal. De titelverdediger is V.V. Middelstum. De deelnemende verenigingen kunnen binnenkort een uitnodiging ontvangen. De eerste reacties om deel te nemen aan het toernooi zijn veelal positief. Omstreeks 11.00 uur zal de opening gaan plaatsvinden, waarna de eerste wedstrijden gaan starten. Verder wordt er een wedstrijd gespeeld tussen twee Gehandicapten teams. Tijdens het 1e Maran-Karlijn toernooi bleek dat dit een enorm succes was. Blijde gezichten en veel enthousiasme. Iets wat past in de gedachten van het gehele evenement.
Randactiviteiten Ook voor kinderen valt er deze dag genoeg te beleven. De organisatie is bezig met tal van activiteiten, zodat zij zich prima kunnen vermaken. De dag wordt afgesloten met een feestavond. Stichting Dappere Dochters heeft gesprekken geopend met diverse Dj’s uit de regio om de avond muzikaal af te sluiten. De gehele dag door worden er verlotingen gehouden. Het opgehaalde geld van deze verloting gaat volledig naar Stichting Earlybirds  Fotografie.
Tot slot “We hopen op een geslaagd evenement. Al ligt de lat hoog dit omdat het vorig jaar een daverend succes was. Tijdens het 1e Maran-Karlijn toernooi werd er maar liefst € 30.000 euro opgehaald voor het Mart & Tini fonds voor het realiseren van “ouder-kind kamers”. We hebben er bewust voor gekozen om het evenement dit jaar kleinschaliger te organiseren. We kunnen niet verwachten van bedrijven en alle mensen die ons vorig jaar op voortreffelijke wijze hebben geholpen, dit jaarlijks te doen. Vandaar deze keuze. “ aldus Aalderd Duinkerken, voorzitter van Stichting Dappere Dochters. “Onder het motto “een foto zegt meer dan 1000 woorden” willen we wel proberen om een mooi bedrag op te halen voor Stichting Earlybirds Fotografie. Uit ervaring weten wij dat foto’s enorm belangrijk zijn in de verwerking van wat je meemaakt, tijdens een periode dat je kleine in het ziekenhuis ligt” geeft Mariëlle aan.
Informatie Voor meer informatie over Stichting Dappere Dochters, Maran en Karlijn en Stichting Earlybirds Fotografie verwijzen wij u graag naar www.stichtingdapperedochters.nl  Uiteraard kunt u ook telefonisch contact opnemen met Aalderd Duinkerken, voorzitter van Stichting Dappere Dochters op nummer 06-53686675.