Rick Tolsma wil met Zeester graag hogerop.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Vandaag werd bekend dat Rick Tolsma uit Roden de overstap maakt naar Zeester. De Rodenaar kon deze overstap maken door de medewerking van zijn vorige vereniging Nicator uit Leeuwarden. In onderstaand vraaggesprek vertelt Rick wat hem deed besluiten om voor Zeester als nieuwe vereniging te kiezen.

Rick Tolsma van Nicator naar Zeester is geen overgang die in de winterstop direct verwacht mocht worden dus daarom de vraag Rick, waarom de overstap naar Zeester: ‘ Bij Nicator had ik al een half jaar niet meer gespeeld. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en was het plezier in het voetballen een beetje verloren. Toen in de winterstop Cees en Tiemen de Jong, waar ik bevriend mee ben, terugkeerden naar Zeester had ik wel interesse om met hun mee te gaan wat door de medewerking van Nicator is gelukt.”
Wat is je eerste indruk van Zeester:’ Een jonge warme vereniging in opbouw. Dat sprak mij direct enorm aan en dat gevoel is niet meer weggegaan. “
Je verteld dat je een half jaar niet meer hebt gespeeld. Dat betekent dat je conditioneel nog niet top bent: ‘Ik heb de laatste maanden bij v.v. Roden getraind dus ik ben fit. Wat ik misschien een beetje mis is wedstrijdritme maar dat wordt natuurlijk beter door het spelen van wedstrijden.”
Wat zijn jouw specifieke kwaliteiten: ‘Men noemt mij wel een goaltjesdief. Een spits met een neusje voor de goal dus.
Dus in Zoutkamp mogen ze wat van jou verwachten: ‘Als ik eerlijk ben ga ik daar wel een beetje vanuit. In de resterende wedstrijden wil ik toch wel proberen om tot tussen de tien en vijftien goals te scoren.”
Wat hoop je verder bij Zeester te vinden: ‘Plezier in het voetballen en als dat met dezelfde passie gebeurt als er bestuurd wordt gaat het helemaal goed komen. Ik wil verder graag doorgroeien met Zeester al begrijp ik dat zoiets niet van de ene op de andere dag te realiseren is. Maar op termijn heb ik er alle vertrouwen in dat er mooie dingen staan te gebeuren in Zoutkamp.
Zaterdag staat er tegen streekgenoot Ezinge direct een leuk duel op het programma. Een basisplaats of: ‘Ik hoop het wel maar er ben niet degene die dat bepaald wat dat is er maar een en dat is de trainer. Ik ben al wel een paar keer op de club geweest maar heb door de beroerde weersomstandigheden nog maar een keer met de groep mee kunnen trainen. Dus wat betreft is het nog even afwachten wat het duel tegen Ezinge betreft.”
Wil je verder nog iets kwijt Rick: ‘Ik begreep dat het voetbal in Zoutkamp enorm leeft en dat is iets wat ik echt leuk vindt. Een beetje publiek langs de lijn wat meeleeft, geeft toch wat extra’s en als we er met goede resultaten voor kunnen zorgen dat dit er steeds meer worden is dat voor de spelers en club alleen maar mooi.”