1e lustrum van de Winterloop Bedum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Zaterdag 7 februari staat Bedum in het teken van het 1e lustrum van de Winterloop. Een loop waar voor de vijfde keer bakker Klaes Hoekstra, met rond zich een team van vrijwilligers, als de grote animator van mag worden gezien. Een 1e lustrum  waar ,naast de andere lopers, veel voetbalteams aan zullen deelnemen. Dat is dan ook de reden dat Puurvoetbalonline deze loop ook graag onder de aandacht van iedereen wil brengen om te zorgen dat er een zo hoog mogelijk bedrag wordt gescoord.
foto van Oke Hairstyling.
 Zaterdag 7 februari 2015 wordt de vijfde keer de Bedumer Winterloop gehouden. Ook ditmaal wordt er weer geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. De opbrengst van dit evenement komt ten goede aan onderzoek naar kinderhersenkanker in het UMC Groningen.
Hersenkanker is na leukemie de meest voorkomende kankersoort bij kinderen. In Nederland krijgen jaarlijks ruim 100 kinderen de ziekte. Ongeveer 70% van hen overleeft, maar dat betekent dat jaarlijks nog altijd meer dan 30 kinderen aan hersenkanker overlijden. Kinderen die overleven, kampen bovendien vaak levenslang met bijwerkingen van de behandelingen. Operaties en bestralingen die zijn bedoeld om de tumor te vernietigen, kunnen helaas ook het omringende gezonde hersenweefsel beschadigen. Op jonge leeftijd is dat extra schadelijk, omdat de hersenen van kinderen nog volop in ontwikkeling zijn. Er is dus grote behoefte aan effectievere en minder schadelijke behandelingen.
Het UMCG doet wetenschappelijk onderzoek naar kinderhersenkanker om nieuwe inzichten te krijgen in het ontstaan van de ziekte. Zij richten zich daarbij vooral op de wijze waarop DNA een rol
kan spelen in kinderhersenkanker. Met die inzichten hopen onderzoekers nieuwe behandelmethoden te ontwikkelen die meer gericht zijn tegen de tumor en minder schade toebrengen aan gezond hersenweefsel.
1 op de 3 Nederlanders
Kanker raakt ons helaas allemaal. Eén op de drie Nederlanders krijgt gedurende zijn of haar leven kanker, per jaar gaat het om ruim honderdduizend mensen. Jaarlijks sterven er zo’n 44.000 mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één.
Miljoenen mensen delen een droom: een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is.
Wat zou het mooi zijn als deze droom uitkomt! KWF Kankerbestrijding doet er alles aan om dit waar te maken. Wereldwijd werken wetenschappers naar die dag toe. Zo snel als zij kunnen. Door goed kankeronderzoek te financieren, wil KWF de ziekte zo snel mogelijk terugdringen en onder controle
brengen. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is de missie van KWF.
Bron: Bedumer Winterloopkrant