Groninger Boys-doelman Erwin Oosterhof verbaasd over schorsing van 10 duels.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Keeper Erwin Oosterhof van Groninger Boys heeft een schorsing van tien wedstrijden gekregen na het maken van een beledigende opmerking. Het incident voltrok zich op een zaaltoernooi in Gieten. De keeper van zondag tweedeklasser gaat in beroep tegen deze uitspraak.

Dit bericht las ik vanmorgen op www.tweenul.nl en ik moet zeggen, ik deel de verbazing van de doelman en de anoniempjes die met hun commentaar klaar stonden. Als je  aan tien duels schorsing denk na een beledigende opmerking moet het wel zo zijn dat Oosterhof een complete encyclopedie aan ziektes richting de arbitrage heeft gegooid. Anders wordt je namelijk niet voor tien duels geschorst. Maar dat laatste is nu net wat de doelman van Groninger Boys ten stelligste bestrijdt. 'In onze laatste wedstrijd werd er gescoord via een uitworp van de doelman van de tegenpartij. Dat is echter, en wat na afloop door de toernooileiding werd bevestigd, niet toegestaan. Na de wedstrijd heb ik daar wat van gezegd. Ik heb toen tegen de arbiter gezegd dat het echt schandalig was hoe hij had gefloten.”
Dat laatste, zo vertelt Erwin Oosterhof, kan bevestigd worden door niet alleen teamgenoten maar ook door spelers van andere teams.'Er was bij wel meer teams irritatie over de arbitrage omdat er veel willekeur was bij een gele kaart als het ging over het toepassen van een wissel. Het waren steeds dezelfde teams die daar voor bestraft werden en dat voelde als vreemd.”
De doelman en zijn club gaan uiteraard in hoger beroep tegen deze uitzonderlijk zware straf die door de tuchtcommissie is opgelegd want mocht deze zware sanctie blijven staan zou dat betekenen dat de doelman van Groninger Boys pas voor de laatste twee competitieduels weer speelgerechtigd is en waar de 23-jarige doelman even niet aan moet denken. 'Absoluut niet. En daarom ga ik ook in beroep. Ik ben het hier absoluut niet mee eens en mijn club gelukkig ook niet. Die steunen mij voor de volle 100% in deze zaak. Een zaak die overigens nog meer vraagtekens oproept zo las ik o.a. al op Tweenul. Want er waren al die zich afvroegen wat er met de vechtpartij in Leek gaat gebeuren. Als dit iemand namelijk al tien duels schorsing oplevert ben ook ik wel nieuwsgierig wat de tuchtcommissie daar mee doet.”
Een belrondje door voetballand wonderland zorgde voor wat het laatste betrof inderdaad voor dezelfde vraag. Wat gebeurt er met 'Leek'. Maar ook kwam in de belronde naar voren dat veel arbiters moeten leren dat ze niet belangrijker dan de wedstrijd zijn. Voetbal is emotie werd er gezegt en daar moet je als scheidsrechter naar handelen. En een rapport schrijven prima maar wacht daar even 24 uur mee zodat ook je eigen emoties door jezelf beter hanteerbaar zijn werd er ook gezegd. Opmerkingen die, zo vertelde iemand, voor velen wel herkenbaar zullen zijn want een scheidsrechter die de show wil stelen is vaak een bron van irritatie voor spelers,trainers en toeschouwers terwijl de problemen vaak met een beetje voetbalhumor op te lossen zijn.