Boelie de Sturler: Gedreven

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Waar Middelstum-keeper  Alwin Zwerver het doel van het team uit het A-toernooi zal verdedigen zal Stedumer Boelie de Sturler als doelman van team uit het B-toernooi fungeren.
image-2015-01-07 1
Enkele seizoenen geleden nam Boelie de Sturler afscheid als doelman van het eerste elftal van Stedum. De Sturler was de 40 gepasseerd en vond het mooi geweest. De goalie vertrok naar het derde team van de Stedumers maar keerde zo heel af en toe nog weer terug in het eerste team wanneer doelman Dirk Pijl, die hem opvolgde, geblesseerd of geschorst was. Zo verdween de ‘Sneeuwpop’ niet helemaal van het toneel wat ook wel een beetje bij de goalie past. Boelie de Sturler is namelijk teveel liefhebber om helemaal van het toneel te verdwijnen. De goalie kan het spelletje, wat het voetballen uiteindelijk alleen maar is,  helemaal nog niet missen. Op het veld, maar ook  in de zaal waar hij bij Stedum Futsal 1 onder de lat staat, is Boelie de Sturler een gedreven doelman die veel voor zijn hobby over heeft. Toen de Stedumers zich als beste nummer twee voor het A-toernooi wisten te plaatsen bewoog de doelman hemel en aarde om te proberen Stedum in de maandag of dinsdagpoule te krijgen zodat hij, na een verblijf in Denemarken kon meespelen. Iets wat de doelwachter van de Stedumers siert want er zijn velen die het allemaal wel prima hadden gevonden dat een vervolg hun deur voorbij zou gaan.
Gedreven is een woord wat zeker bij de ondertussen 45-jarige doelman past. Gedreven zijn is niet verkeerd maar betekent wel dat je steeds eenzamer wordt in het bos der gedrevenheid. Steeds eenzamer omdat ook Boelie de Sturler tot het ‘ras’ van de echte voetballiefhebber behoord.