Sander Roorda: Doelgericht .

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Op 12 maart 2014 was Foppe de Haan te gast in Loppersum. De ervaren voetbaltrainer was daar op uitnodiging van de sponsorcommissie van de 2e klasser. De oud-trainer van Heerenveen en Jong Oranje vertelde op die avond over zaken die in zijn carrière voorbij waren gekomen en over spelers waar hij mee had gewerkt.
1366180987Nviboa cvvb
 Sander Roorda voor toen nog CVVB in actie tegen VIBOA.
 Foto: Archief PVO

Een van de spelers waar de Fries mee samengewerkt had was Ruud van Nistelrooij. De spits die via FC Den Bosch, SC Heerenveen, PSV, Manchester United, Real Madrid, HSV uiteindelijk zijn prachtige loopbaan bij Málaga beëindigde. De Haan vertelde hoe Ruud van Nistelrooij in zijn Heerenveen-periode altijd met het scoren bezig was. Van Nistelrooij was altijd bezig om te weten waar het doel stond, vertelde Foppe de Haan, Van Nistelrooij was daar altijd mee bezig om vanuit alle standen op doel te kunnen schieten. Volgens de ervaren trainer was Ruud van Nistelrooij niet de beste speler in zijn team maar hij was wel 'hartstikke' belangrijk omdat, zo besloot De Haan zijn betoog over Van Nistelrooij,  .
Zaterdag speelde het zaterdagteam van SV Bedum in de tweede halve finale om de Energiewacht Hogeland Cup. Een team met redelijk wat balvirtuozen zoals Soeratmin Venema en de broertjes Nick en Jordi Boelhouwer. Daarnaast was ook Sander Roorda, die op het veld voor SV Bedum3 uitkomt, aanwezig die in tegenstelling tot zijn broer Frank, die dan met de 1e selectie op Marbella verblijft, wel op de finaleavond van de partij zal zijn. Beide broertjes Roorda zijn in de zaal precies wat Foppe de Haan over Ruud van Nistelrooij zei. Ze zijn misschien niet de beste voetballers maar ze zijn ‘hartstikke’ belangrijk voor een team. Zowel Frank als Sander scoorde er tijdens de halve finaleavond namelijk lustig op los en voor de Bedumers is te hopen dat Sander Roorda zaterdagavond ook doelgericht zal zijn. Want dat is  wat ik zaterdagavond op de tribune hoorde, die Sander Roorda mag misschien niet de beste voetballer van Bedum zijn maar hij staat wel steeds daar waar je als spits moet staan.”
Een prachtige typering voor een spits die als je hem in een wedstrijd volgt inderdaad altijd wel met het scoren van goals bezig is. Iets wat betekent dat de typering ‘doelgericht’ zeker op Sander Roorda van toepassing is en wat zijn verkiezing in het Atoernooi-team daarom ook absluut  rechtvaardigd.