De mooie en soms bijzondere sportmomenten van Puurvoetbalonline 2014 deel 1.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De laatste dagen van 2014 stonden wat Puurvoetbalonline betreft in het teken van het terugblikken op het jaar waarin er ook op sportief gebied veel gebeurde in Nederland en de rest van de wereld. Het WK, de schaatsers in Sotsji, Epke Zonderland en een motorcrosser kwamen voorbij naast momenten uit het amateurvoetbal. Als Puurvoetbalonline heb ik ook een aantal sportmomenten gekozen. Momenten die zich allemaal binnen of buiten de lijnen van het door mij geadoreerde amateurvoetbal hebben afgespeeld waarbij ik niet alleen naar het sportieve maar ook naar het soms bijzondere heb gekeken. Geen momenten die ik ga rangschikken van 1t/m11 maar gewoon elf momenten die ik mooi of bijzonder genoeg vond om ze in een drieluik nog een keer te noemen.
Johan Staal
28e Leekster Voetbal Gala
Nadat het 28e Leekster Voetbal Gala in december 2013 van start was gegaan vond de finaleavond op 11 januari 2014 plaats. Een avond waar ik ook voor was uitgenodigd maar waar ik door privéomstandigheden wat later arriveerde dan de bedoeling was. Wat ik toen aantrof was een uitverkochte Topsporthal met een paar duizend supporters op de tribune. Een fantastische ambiance op een avond waarop Marum als een trotse winnaar van het A-toernooi en Pelikaan S als een eveneens trotse winnaar van het B-toernooi werden gehuldigd wat er voor zorgde dat de finaleavond van het 29e Leekster Voetbal Gala een mooi begin van het nieuwe jaar was.
De Dug Out van Hunsingo
Op 9 februari 2014 stond voor mij het duel Amicitia VMC-Hunsingo op het programma. Een duel dat op die zondag op sportpark Coendersborg werd gespeeld en waarvoor een van de kunstgrasvelden op het sportpark was uitgekozen. Niet het veld direct gelegen naast de kantine maar eentje die wat verder weg lag zodat het even lopen was om het veld te bereiken. Het was door een miezerige regen en gure wind verre van aangenaam langs de lijn en het aanbod van Harry Dekker, teamleider van Hunsingo, om in de Dug Out van de Winsumers te komen zitten werd dankbaar aanvaard. Wat volgde was een prachtige middag want van heel dichtbij beleefde ik hoe de technische staf en wisselspelers van Hunsingo het duel tussen Amicitia en Hunsingo beleefden. Een duel waarin de Winsumers al snel op een 1-0 voorsprong kwamen en die ook niet meer weggaven waardoor een koude zondagmiddag dankzij de ‘Dug Out van Hunsingo’ opeens een fantastische zondagmiddag werd.
Herman van der Lijn.
In het seizoen 2013-2014 bezocht ik met grote regelmaat sportpark De Koepel in Haren. Dat deed ik niet om duels van het eerste team te bezoeken maar ik was er om jeugdteams te zien spelen of personen binnen de organisatie te ontmoeten. Iemand die ik in die periode veelvuldig tegenkwam was Herman van der Lijn die als clubscheidsrechter aan v.v. Gorecht verbonden is. Een clubscheidsrechter waar ik eerder het artikel, http://wqd.nl/CqTUI , over schreef en die zeker een plaats moet hebben in dit overzicht. Een plaats omdat Herman van der Lijn een scheidsrechter is die ieder duel benaderd als een wedstrijd waarin er wat op het spel staat. Die zijn taak als scheidsrechter serieus opneemt en er verder iedere wedstrijd weer uitstekend gekleed opstaat. Dat is Herman van der Lijn die zich daar als een voorbeeld voor velen in mag zien.
Voetbalkousen.

In het seizoen 2013-2014 speelde Kloosterburen in de vierde klasse. De ploeg was na het seizoen 2011-2012 via de nacompetitie gepromoveerd en had zich in het seizoen 2012-2013 eigenlijk probleemloos weten te handhaven. Dat zorgde er voor dat men in Kloosterburen alle vertrouwen had in het seizoen 2013-2014. Helaas liep dat anders want de ploeg van trainer Willem Pettinga kwam in de degradatiezone terecht waarna het uiteindelijk in de nacompetitie terechtkwam. Een tweeluik tegen SVMH rolde er voor Kloosterburen. Na een 1-4 thuisnederlaag moesten de withemden op 25 mei voor de return naar Niebert tegen een SVMH dat, precies eender als Kloosterburen, wit/zwart als clubkleuren heeft. Voor een duel waar ik voor de Ommelander Courant aanwezig ben meld ik mij altijd in de bestuurskamer. Dit is voor het ophalen van de opstellingen en het even netjes kenbaar maken dat je namens de krant aanwezig bent. Ook de scheidsrechter van dienst was al aanwezig. Een scheidsrechter die opeens de opmerking plaatste dat een van de twee ploegen met een andere kleur kousen moest komen opdraven. Iedereen in de bestuurskamer keek alsof ze water zagen branden want natuurlijk hadden zowel SVMH en Kloosterburen geen andere kleur voetbalkousen op ‘voorraad’ liggen. Een van de bestuursleden van de thuisploeg plaatste vervolgens de briljante opmerking dat de plaatselijke sportshop helaas niet open was zodat de referee het toch echt met het gegeven moest doen dat de twee teams met zwarte kousen het veld zouden betreden. Een opmerking waar ik de humor wel van kon inzien want alles wat er in Niebert aan winkels is, daar hoort een sportzaak niet bij. Het duel werd inderdaad gespeeld waarbij alle spelers zwarte kousen droegen maar waarbij die van SVMH duidelijk verschilden aan die van Kloosterburen.