Melvin Folkerts( Rood Zwart Baflo): FC Groningen moet contract met Erwin van der Looi snel verlengen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Melvin Folkerts debuteerde op zijn 16e in het eerste elftal van Rood Zwart Baflo als rechtsback. Sinds vorig seizoen speelt hij echter op het middenveld waar de nu 20-jarige voetballer beter tot zijn recht komt. Dat laatste en nog veel meer komt in het vraaggesprek had met de Bafloër die als Feyenoord-supporter zijn ultiem sportmoment 20 14 in de Rotterdamse Kuip beleefde.
 Melvin Folkerts

Melvin, jij voetbalt voor Rood Zwart Baflo. Is dat de club waar je ook als jeugdspeler voor voetbalde: ‘Ik speel vanaf de F-jes bij Rood Zwart Baflo. Daarvoor speelde ik bij vv actief in Eelde. Toen mijn ouders gingen scheiden verhuisden we naar Baflo.”
Naast op het veld ben je ook actief in de zaal. Als je zou moeten kiezen waar gaat je voorkeur dan naar uit en waarom: ‘Mijn voorkeur zou dan uitgaan naar de zaal. Ik vind het spelletje in de zaal veel mooier en sneller.
Wat heeft Melvin Folkers met Feyenoord: ‘Ja Feyenoord is mijn cluppie en dat is ook altijd al zo geweest. Als ik al in het stadion kom en de mensen zie die sfeer dan heb ik het kippenvel alweer overal en denk ik wel is van dit is toch bijna het mooiste wat er is!”
Jullie presteerden met Rood Zwart Baflo in de eerste periode matig. Waarom gaat dat in de tweede periode beter volgens jou: ‘ We hebben niet laten zien inderdaad waar toe we in staat zijn. Ik denk dat dit met meerder factoren te maken heeft we hebben in potentie een redelijke selectie voor de 5eklasse. Alleen als we blessures krijgen zijn we direct het haasje en is dit niet op te vangen. Ik denk dat als wij de 2e periode allemaal vol gas geven week in week uit dus niet op 80 procent dat wij nog veel punten gaan pakken. Ik denk ook dat we het van week tot week moeten bekijken en dan kan het nog een hele mooie 2e periode worden!”
Ik zag dat jij in het duel tegen Holwierde twee keer uit een strafschop scoorde. Specialist of puur toeval: ‘Ik nam ze in de jeugd altijd al. Omdat Dennis Tromp op Aruba zat en Nico de Vries geblesseerd was moest iemand de penalty nemen. Ik voelde me lekker dus dacht waarom niet. Het pakte gelukkig lekker uit”
FC Groningen moet heel snel met Erwin van der Looi verlengen omdat: ‘Ik denk dat het absoluut niet verkeerd zou zijn. Het is een man van de club en ik ben er altijd voor om die mensen binnenboord te houden als de prestaties er toe zijn. En als ik zo kijk is dat op dit moment wel het geval.”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘In het dagelijks leven ga ik naar school en loop ik stage. Verder heb ik een baantje bij de Coop. Ik doe de opleiding maatschappelijke zorg. Vorig jaar liep ik stage in de gehandicaptenzorg en dit jaar met dementerende ouderen. En verder fluit ik af en toe een jeugdwedstrijd van Rood Zwart Baflo en verder geniet ik van het leven!
Jullie zoeken als Rood Zwart Baflo een nieuwe hoofdtrainer. Wat moet dat volgens jou voor type trainer zijn: ‘Ik denk dat de opvolger van Sander een type trainer moet zijn met redelijk wat ervaring in het trainersvak.
De Kuip staat voor een ingrijpende verbouwing. Dat is nodig of: ‘ Liever niet omdat het toch echt een tempel is. Maar als je mee wilt met de rest moet je verbouwen om meer winst op het stadion te kunnen maken. Feyenoord zit nu aan het plafond qua inkomsten en als ze gaan verbouwen kan het meer winst maken. “
Wat is binnen Feyenoord een ondergewaardeerde voetballer en waarom:’ Ik vind Lex Immers een ondergewaardeerde voetballer. Ik heb enorm veel respect voor zijn inzet en zijn mentaliteit wat die overdraagt op andere voetballers hij gaat er vol voor en is overal te vinden op het veld. Ik hou daar wel van!”
Met wie zou jij wel een dag willen optrekken en waarom: ‘Ik zou wel een dag met Kurt Sutter willen optrekken. Dat is de schrijver van de serie Sons of Anarchy. Ik ben wel benieuwd hoe dat allemaal in elkaar zit en waarom ze dingen hebben gedaan zoals ze zijn gegaan.”
Wat is jouw sportmoment uit 2014: ‘ Mijn sportmoment is de 2-0 overwinning van Feyenoord op Sevilla dat was gewoon fantastisch om mee te maken. De Cuphouder met 2-0 verslaan in eigen stadion heerlijk!”
Je hebt met je vijf treffers van nu dit seizoen al meer gescoord dan in de drie voorgaande seizoenen. Wat is daar de reden van: ‘Ik kwam als 16-jarige direct in de basis onder Joop Krüger op de rechtsback daar voetbalde ik een seizoen. Onder Sander Tromp ben ik op het middenveld gekomen eigenlijk de positie waar ik het liefst sta. Hierdoor kom ik vaker in scoringspositie. Maar ik leg liever het balletje breed dan dat ik zelf schiet. Afwerken is niet mijn sterkste punt namelijk.”
Wat heb ik niet gevraagd maar wil je wel graag vertellen: ‘Ik denk dat het wel goed is om te vertellen dat ik erg veel heb geleerd van de trainer Sander Tromp. Op voetbalgebied is Sander een echte vakman die veel verstand van het spelletje heeft.