Wieke Molema(De Heracliden): Ouderen vereenzamen door versobering ouderenzorg

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Wieke Molema voetbalt voor De Heracliden zowel op het veld als in de zaal. In de rubriek is Wieke degene die na Sarah Rijzinga de volgende hoofdpersoon is in de rubriek 'Geen Amateurvoetbal' waarin er allerlei onderwerpen aan de orde komen behalve het amateurvoetbal.
Wieke Molema
Het damesvoetbal heeft door de plaatsing van Oranje nog net die boost gekregen die het nodig had om als volwaardig te worden gezien: 'Dat het damesvoetbal een boost heeft gekregen dat is zeker, maar of het nu als volwaardig gezien wordt dat betwijfel ik. Door de plaatsing van Oranje op het WK is er in ieder geval veel meer aandacht voor het damesvoetbal.  Ik vind het goed dat er meer aandacht uit gaat naar damesvoetbal. De laatste jaren merk je ook dat voetbal steeds populairder wordt onder vrouwen. “

Louis van Gaal mag Manchester United met 250 miljoen vanaf de grond opbouwen. Waanzin of zeg jij iets anders: 'Waanzin. Ik vind het belachelijk welke bedragen er omgaan in het voetbal. Manchester United wil door deze investering weer bij de absolute top komen maar deze bedragen zijn waanzin. Of het überhaupt lukt is dan ook nog de vraag. Ik houd me er verder eigenlijk niet echt mee bezig. “
De bezuinigingen in de ouderenzorg lopen de spuigaten uit:' Klopt. Door de bezuinigingen vallen ouderen straks tussen wal en schip. De huishoudelijke hulp zal minder worden en er zijn nog meer bezuinigingen. Hierdoor krijg je ook kans op vereenzaming en minder zicht op de ouderen. Hierdoor is de kans op ongelukken ook steeds groter waardoor de ziektekosten weer omhoog gaan. Ik vind dat alle veranderingen van wetgeving en de bezuinigingen te snel worden doorgevoerd. Er wordt niet gekeken naar hoe het in de praktijk zal gaan. 2015 is een transitiejaar en de overheid zal nog tegen een hoop problemen aanlopen. Ouderen hebben hun hele leven hard gewerkt en zij verdienen het om verder gelukkig oud te worden.”
Wat is jou mening over de ophef die over het privéleven van de burgemeester van Maastricht, Onno Hoes, wordt gemaakt: 'Waar maakt iedereen zich druk om. Natuurlijk heeft Onno Hoes wel een voorbeeldfunctie als burgemeester van Maastricht maar ook hij heeft een privé leven. Doordat hij getrouwd is/was met Albert Verlinde is er veel meer aandacht vanuit de media naar voren gekomen. Maar dat hij door PowNews met een verborgen camera wordt opgenomen vind ik wel wat ver gaan. Uiteindelijk gaat het er om of Onno Hoes zijn functie goed uitvoert. Hij is zelf opgestapt maar alle ophef die eromheen is ontstaan vind ik niet kunnen.”
FC Groningen stelde 700 kaarten beschikbaar voor cliënten van de voedselbanken Appingedam/Delfzijl en 't Hogeland in Baflo. Beide organisaties kregen  350 kaarten voor de bekerwedstrijd tegen FC Volendam op woensdag 17 december. Een mooi gebaar of: 'Een heel mooi gebaar. Het is niet voor iedereen weggelegd om zomaar naar FC Groningen te gaan. Zij hebben veel minder te besteden en daarom is het juist mooi dat zij nu de kans krijgen om naar een wedstrijd van FC Groningen te gaan.”
Kerst of Sinterklaas en waarom: 'Lastig. Vind beide eigenlijk erg gezellig. Sinterklaas heb ik dit jaar met vriendinnen gevierd en met kerst zijn we altijd met de hele familie bij elkaar.”
Als Jarchinio Antonia, Tjaronn Chery, Género Zeefuik en Lorenzo Burnet op de  uitnodiging  voor het Surinaams Elftal waren ingegaan zou wel/niet goed voor FC Groningen: 'Dit is niet goed voor FC Groningen. De spelers hebben rust nodig en dit is ook de reden dat FC Groningen de vier spelers geen toestemming geeft om de oefeninterland te spelen.”
Dat een 70-jarige man uit Zeist de afperser is van John en Linda de Mol verbaasd jou in hoge mate: 'Eigenlijk had ik er nog niet over nagedacht wie de afperser kon zijn. Het verbaast mij daarom ook niets dat het een 70-jarige man is geweest.”
Wat doe je in het dagelijks leven:' Ik woon in de binnenstad van Groningen en op dit moment zit ik in het vierde jaar van de HBO opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening.  Ik loop nu stage tot april 2015 bij de gemeente Emmen als leerplichtambtenaar. Na deze stage moet ik nog afstuderen en dan hoop ik aan de slag te kunnen. Ik zit op veldvoetbal en zaalvoetbal bij de Heracliden. We hebben een heel leuk team en ik kan bij voetbal lekker mijn energie kwijt. Naast voetbal ga ik ook nog één of twee keer in de week naar de sportschool. Verdere hobby’s zijn zingen, gitaar spelen en vind ik het leuk om af te spreken met vriendinnen."
Dat er tijdens het EK 2017 voor dames niet in Heerenveen, Zwolle of Leeuwarden gevoetbald wordt is een regelrechte schande: 'Ja ik vind dat er juist in deze steden gevoetbald zou moeten worden.”
Wat is jouw sportmoment in 2014 geweest: 'Eigenlijk heb ik in 2014 niet echt één sportmoment gehad. Ik ben alleen trots op ons veld- en zaal team. Vorig seizoen hebben we een lastig jaar gehad in de vierde klasse met veldvoetbal. We hebben ons allemaal herpakt en we doen nu leuk mee in deze klasse. In de zaal staan we nu tweede en we gaan ervoor om dit voort te zetten in 2015. “
Steeds minder Nederlanders gaan naar het buitenland op vakantie. Geldt dat ook voor jou:'Nee dat geldt niet voor mij. Ik ga meestal alleen in de zomer op vakantie. Ben afgelopen zomer naar Frankrijk geweest en komende zomer zou ik ook wel weer naar het buitenland op vakantie willen. De zon opzoeken. “
Studio Voetbal of VI: VI.
Met wie zou jij wel een avondje willen stappen en waarom: ''Met mijn vriendinnen. Het is altijd gezellig en we hebben veel lol als we een avondje op stap gaan. “