Brian Mekenkamp(Harkstede-zaterdag): Sommige velden in de vijfde klasse zijn weilanden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Brian Mekenkamp is een van de voetballers die voor aanvang van dit seizoen overstapten van Engelbert naar Harkstede. Over het hoe en waarom en wat Brian van sommige voetbalvelden in de vijfde klasse vind valt te lezen in onderstaand vraaggesprek wat Puurvoetbalonline met Brian had
.
Brian Mekenkamp

Brian jij voetbalt met ingang van dit seizoen voor de nieuw opgerichte zaterdagafdeling van Harkstede na jarenlang voor Engelbert te hebben gespeeld. Waarom deze overstap:
'De onderlinge samenwerking tussen ons en Engelbert verliep niet altijd even soepel. Toen is er besloten dat wij beter uit elkaar konden gaan. Vervolgens  zijn we opzoek gegaan naar een nieuwe vereniging en kwam onze elftalleider o.a. in contact met Harkstede waar we met open armen zijn ontvangen.
Wat is de doelstelling van jullie als Harkstede 1:'De doelstelling van Harkstede zaterdag 1 is promoveren. Niets meer en niets minder zonder promotie door kampioenschap of nacompetitie is er geen reden voor een feestje en dat willen wij niet!”
Jij noemde zaterdag 5E een klasse waarin bijna iedereen van iedereen kan winnen. Welke ploegen zijn voor jou naast Harkstede de grote favorieten voor het kampioenschap:'Naast Harkstede is SGV een grote favoriet voor het kampioenschap. De laatste weken zijn beide ploegen niet in goeie doen waardoor super spannend is in de 5de klasse E. Maar naar mijn mening trekken SGV en Harkstede aan het langste eind omdat wij net wat meer kwaliteiten in de selecties hebben.”
Jouw vader, Henk Mekenkamp, is voorzitter van GRC Groningen. Waarom dan niet voor ‘zijn’ club spelen:' Omdat ik net als mijn broer Robin Mekenkamp er voor gekozen hebben om lekker in een vriendenteam te gaan voetballen om lol te hebben. En natuurlijk heeft het niks te maken met dat GRC 2de klasse voetbalt...”
Dat Arjen Robben niet in aanmerking komt voor de gouden bal is een regelrechte schande: 'Schande? Robben is natuurlijk een wereld voetballer.. maar Manuel Neuer heeft ook een super seizoen gehad waardoor er een keer gekozen werd voor een keeper bij de top 3. En dan kun je nog maar twee voetballers kiezen, en dan is de vraag is Robben beter als Messi en Ronaldo? Dat denk ik dus niet.”
Tot vorige week kon er gekozen worden van welke vijf oud-voetballers, Ronald Koeman, Dennis Bergkamp, Giovanni van Bronckhorst, Frank de Boer en Philip Cocu, er een bronzen beeld in de tuinen rond het bondsbureau in Zeist moest komen. Voor wie had jij gekozen:'Dennis bergkamp!Waarom? Heel simpel, omdat het een geweldige voetballer was en is!”
FC Groningen plaats zich voor de nacompetitie omdat:' Omdat Groningen een stabiele selectie heeft en omdat het niveau van de eredivisie niet bepaald hoog te noemen is.”
Kunstgras of Natuurgras en waarom:' Kunstgras, Ik voetbal in de 5de klasse en dan kom je plekken waar ze nauwelijks een voetbalveld hebben het zijn meer weilanden waar we soms op spelen.”
Wat is voor jou hét sportmoment van 20 14 en waarom:' De wissel Cillessen-Krul tegen Costa Rica! Dat was namelijk geweldig om te zien hoe Krul zich als een aap gedroeg om te proberen die strafschoppen te stoppen .”
Wat doet Brian Mekenkamp in het dagelijks leven: 'In het dagelijkse leven ga ik naar school en werk ik als Reclame & Marketing bureau voor verschillende klanten. Buiten het werk & school voetbal ik natuurlijk.” 
Het damesvoetbal krijgt een boost door dat Oranje aan het WK in Canada mag deelnemen. Hoe kijk jij tegen dames/meisjesvoetbal aan:'

Hoe kijk ik tegen dames voetbal aan.. Kijk er eerlijk gezegd nooit naar en volg het ook niet dat het dames elftal meedoet aan het WK in Canada is natuurlijk super voor ze.”