Diederik Dijk: Mijn 'contract' bij v.v. Stedum loopt nog wel een tijdje door.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Diederik Dijk komt uit een gezin dat veel affiniteit met de voetbalsport heeft. Naast zijn broer Tiemen voetballen zijn vader en twee zusjes ook en heeft zijn moeder gevoetbald. Dat en nog veel meer valt te lezen in onderstaand vraaggesprek dat Puurvoetbalonline had met de 20 jarige voetballer die voorlopig nog niet van plan is om bij Stedum te vertrekken.


Diederik Dijk
Diederik jij voetbalt voor de v.v. Stedum. Dat is ook de club waar het voor jou als voetballer allemaal begon: Ja, Stedum is altijd mijn club geweest. Ik voetbal al vanaf mijn vijfde (al 15 jaar)bij Stedum en heb dus de hele 'youth academy' doorgelopen!”
Jij bent een onderdeel van een drieling heb ik mij laten vertellen. Voetbalt zus Marieke ook of blijft het bij Tiemen: 'Ik kom uit een echt voetbalgezin. Mijn oudste zus Jolien voetbalt bij SC Loppersum dames 1, Marieke voetbalt bij Oranje Nassau dames 1, Tiemen en ik bij Stedum 1 en Futsal Stedum1 en mijn vader voetbalt bij 'Steem drei 'en ook mijn moeder heeft vroeger gevoetbald.”
Wat doet je in het dagelijks leven: 'In het dagelijks leven ben ik vooral bezig met mijn studie. Ik zit in het eerste jaar van bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.”
Stedum zit nu de winterstop is aangebroken even in een dip. Wat mogen we na de winterstop van jullie verwachten: ''Attractief en aanvallend voetbal waar het publiek voor naar de Stedum tribune komt en dan komen de resultaten ook wel weer en doen we gewoon mee voor de tweede periode, want wij zijn Stedum!”
Aan het begin van dit seizoen werd er binnen Stedum over promotie naar de vierde klasse gesproken. Was dat wel reëel: 'Dat is zeker reëel. De laatste 2 jaar doen wij steeds mee om de bovenste plaatsen, maar zit het vaak net even tegen. Bovendien vind ik dat je altijd ambitie moet uitspreken.”
Wat is het verschil tussen jou en Tiemen als voetballer: 'Tiemen is meer een (soms te)harde verdedigende middenvelder met een hard schot. Ik ben meer een nummer 10. Op techniek en inzicht voetbal ik vooral. Er wordt meer dan eens gezegd als jullie nou wat van elkaar zouden hebben dan…”
Jij bent ook actief binnen STEO, de gezamenlijke jeugdafdeling van TEO en Stedum. Kun je daar iets meer over vertellen: 'Binnen de SJO Stedum ben ik trainer van STEO D1 en af en toe fluit ik wedstrijden van de jeugd.”
FC Groningen laat zijn spelers met roots in Suriname niet mee doen aan een oefenduel tegen Trinidad en Tobago. Terecht of: 'Ik vind dat de spelers die zijn opgeroepen zelf maar moeten beslissen of ze mee willen doen of niet. ''
Ajax wordt ook dit jaar landskampioen omdat: 'Ajax wordt dit jaar wel landskampioen, omdat ze altijd hun eigen spel blijven spelen zelfs tegen Barca die ze de eerste helft wegspeelden en omdat ze altijd van het voetbal uitgaan. PSV is de enige concurrent maar is te afhankelijk van Wijnaldum en Depay.”
Wat is jouw sportmoment 2014: 'Alle overwinningen van het Nederlands elftal tijdens het WK. Vooral de overwinning tegen Spanje. Als ik die wedstrijd terugkijk met het commentaar van Jack krijg ik nog steeds kippenvel. Heerlijk.”
Je bent nu als jeugdtrainer/leider actief: ‘Betekent dat ook dat we jou later als trainer bij de senioren terugzien: Ik ben wel van plan mijn hele leven met voetbal bezig te zijn, dus wellicht als ik niet meer kan voetballen dat ik dan trainer word. “
Ron Jans, Gertjan Verbeek, Erwin van der Looi, Henk de Jong, Dwight Lodeweges. Welke volgorde wordt jou 1 t/m 5 en waarom: 'Ron Jans, Gertjan Verbeek, Henk de Jong, Erwin van der Looi, Dwight Lodeweges. Ron Jans is gewoon een topgozer en ook bij Groningen was hij al goed. Verbeek wil altijd zijn spelers verbeteren en tot het uiterste drijven. Henk de Jong blijft gewoon zichzelf, Van der Looi in het begin vond ik het maar een slome vent, maar hij durft veranderingen aan te brengen in de selectie, Lodeweges straalt totaal niks uit. “
Over vijf jaar voetbal ik nog wel maar niet meer voor Stedum: 'Mijn 'contract 'bij Stedum loopt nog wel een tijdje door. En zolang er geen club is die een goede transfersom op tafel legt voetbal ik nog wel even voor Stedum.”