Michel Wardenier (Fc Grootegast) clubs moeten het voor supporters veel aantrekkelijker maken om naar het stadion te komen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Michel Wardenier maakte voor aanvang van het huidige seizoen de overstap van CSVH naar Fc Grootegast. Alles over de reden van zijn overstap,  zijn mening over de perikelen rond het trainersdiploma van Jaap Stam , de ‘verfactie’ rond het duel FC Groningen-Heerenveen en wat volgens Michel het verschil tussen is tussen Fc Grootegast en CSVH is valt te lezen in het vraaggesprek wat Puurvoetbalonline met de 21-jarige voetballer had.

 foto van Marja Wardenier-Adema.
Michel, jij stapte voor aanvang van dit seizoen over van CSVH naar FC Grootegast. Waarom deze overstap:’ Mijn overstap van CSVH naar Grootegast heeft maar een reden en dat is dat Stefan van Leeuwen mij overhaalde om daar te komen voetballen. Velen zullen natuurlijk denken dat ik daar heen ben gegaan i.v.m. dat mijn vader daar hoofdtrainer is geworden maar dat staat er buiten.”
Dat jullie als promovendus met de winterstop in zicht bovenaan in 3B zouden staan had jij niet verwacht:’ Ik had niet verwacht dat we er zo goed voor zouden staan. We moeten nog  1 wedstrijd zaterdag tegen Minnertsga.  Ik vertrouw erop dat de jongens deze wedstrijd gaan winnen aangezien Zwaagwesteinde  wint van ONT. Ik ben er zelf niet bij want ik ga voor mijn werk weer 2 weken naar Duitsland.”
Wat zie je als het grootste verschil tussen CSVH en FC Grootegast:’ CSVH is een grote club met heel veel jeugdleden en Grootegast wat minder.  Bij CSVH staat er altijd veel jeugd langs de lijn en Grootegast heeft dat minder voor mijn gevoel.”
FC Groningen en Heerenveen deelden zondag de punten in een echte derby die volgens velen ontsierd werd door het verven van het standbeeld van Tonny van Leeuwen. Hoe kijk jij tegen deze actie aan:’ Haha, ja nu is het Tonny van Leeuwen en de volgende wedstrijd is het weer Abe Lenstra die weer groen wit is dus ik zeg laat lekker gaan.”
Was jij ook zo verbaasd over de terugval van Oranje nadat het onder Louis van Gaal nog derde op het WK was geworden:’ Verbaasd was ik niet ik vind het jammer  dat we zo goed hebben gepresteerd op het WK en dan zo’n grote terugval hebben. Want onder Louis van Gaal  hadden we echt een goed systeem.”
Er komen steeds meer lege plekken in de diverse stadions. Moeten er niet wat minder vaak een duel live uitgezonden worden: ‘Ik vind niet dat er minder live-wedstrijden moeten word uitgezonden. De clubs moeten het voor de supporters gewoon wat aantrekkelijker maken. Want als je naar de prijzen kijkt van een seizoenkaart kun je beter een abonnement op fox sports nemen.”
Om Jaap Stam zijn diploma trainer/coach betaald voetbal te laten halen mag hij wel een beetje ‘geholpen’ worden:’ Ja hij mag wel wat hulp krijgen. Voor zo’n grote ex-voetballer moet er gewoon iemand opstaan en hem helpen.”
Cambuur gaat het in de tweede helft van het seizoen nog heel moeilijk krijgen omdat: ‘Cambuur…., lastige stelling. Ik denk dat ze een terugval krijgen dat zie nu al een beetje laatste 3 wedstrijden niet meer gewonnen. Al heeft Henk de Jong de zaken goed op de rails.”
Mark Uth en Michael de Leeuw zijn voor respectievelijk Heerenveen en FC Groningen zeer bepalend. Tegen wie zou jij als verdediger liever spelen en waarom: ‘Ik speel liever tegen Mark Uth omdat hij niet echt technisch is en hij is niet zo snel vergeleken bij Michael de Leeuw. En de Leeuw is natuurlijk super goed in koppen . Daar ga ik het dus niet van winnen.”
Jouw vader, Johan  , is als trainer actief , je moeder Marja is scheidsrechter in het amateurvoetbal en je broer Enrico voetbalt voor VEV’67. Gaat het bij jullie thuis weleens niet over voetbal: ‘Wij, de mannen, hebben vaak een discussie met de vrouw des huizes of het wel een gele of een rode kaart is of wel of geen overtreding. Voor de rest moet Enrico het oplossen want ik ben er de
Met wie van het Nederlands dameselftal wil Michel Wardenier wel een avondje stappen en waarom:’ Uhmm ,Keuzes in het leven zijn altijd moeilijk dus het lijkt me beter dat ze allemaal met me meegaan anders krijg je hetzelfde gedonder als met Humberto Tan. Dus stuur ze allemaal maar mee.”
Jouw sportmoment 20 14 is: ‘Mijn moment van 2014 is het moment dat Klaas-Jan Huntelaar erin komt tegen Mexico en gelijk beslissend is met een assist en een goal.”