Robbert Kok: De wil om te winnen zorgt er voor dat we dit seizoen met Poolster gaan promoveren

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De 18 jarige Robbert Kok speelde zich bij aanvang van het huidige seizoen in de basis van Poolster. Bij de 'Spieksters' moet hij een van de spelers van het 'nieuwe' Poolster worden die op termijn weer terugkeert in de derde klasse. Voor Puurvoetbalonline beantwoordde de kilometervreter van Poolster een aantal vragen en stellingen waarbij ook dat onderwerp aan de orde kwam.

Robbert Kok
Robbert, jij speelt al je hele loopbaan bij Poolster of heb ik dat mis: 'Ja dat klopt ik speel nu 11 jaar bij Poolster.”
Jij bent een voetballer die iedere wedstrijd tot het ‘gaatje’ gaat. Snap jij dat niet iedereen dat heeft:'Elke speler heeft zijn eigen kwaliteiten maar ik vind wel dat elke speler zich voor 100 procent moet inzetten.”
Ben jij naast speler ook verder nog actief binnen Poolster:'Nee ik ben verder niet actief bij de club.”

Jij vertelde in het interview met de Ommelander Courant dat jij de enige ‘linkspoot’ in de selectie bent. Is dat niet lastig spelen met een rechtsbenige linksback achter je: 'Ja dat vind ik wel want, als rechtsbenige linksback ben je snel geneigd de bal terug te spelen.”
Wat moet ik mij voorstellen bij de Brandbult-commissie: 'Dat is een commissie die elk jaar rond oud en nieuw een brandbult organiseert. Net zoiets als een paasvuur alleen dan met oud en nieuw. Het word georganiseerd door de oudere jeugd van Spijk.”
Dat Michael de Leeuw zich zo manifesteert bezorgt hem in de winterstop een mooie transfer: 'Ik denk dat hij tot aan het eind van het seizoen blijft want hij krijgt nu speelminuten en moet zich nu bewijzen tegenover andere clubs.”
FC Groningen eindigt bij de eerste zes omdat:'Als ze op deze voet verder gaan denk ik zeker dat op plek zes kunnen eindigen en daar komt een beetje geluk bij kijken.”
Jij bent er van overtuigd dat jullie dit seizoen met  Poolster naar de derde klasse promoveren. Waar baseer jij dat op: 'Het vertrouwen binnen onze selectie is groot en de wil om te winnen is er altijd.”
Ben jij ook blij voor het Nederlands dameselftal:'Ik volg het niet zo maar ik denk wel dat het vrouwenvoetbal wel een boost krijgt.”
Studio Voetbal of VI: 'Studio voetbal.”
Dat Robben niet is genomineerd voor de Gouden Bal geeft aan dat deze verkiezing doorgestoken kaart is: Ja hij had ook al speler van het WK 2014 moeten zijn dat was ook al doorgestoken kaart.”
Dat trainer Jeroen de Munck nog 2 ½ jaar bij ons als trainer actief is betekent dat er binnen Poolster een duidelijk beleid gevoerd wordt:'Het geeft een stukje duidelijkheid en de club wil graag gebruik maken voor langere tijd van zijn kennis.”
Wat is een ondergewaardeerde speler in de eredivisie en waarom:'Yoell van Nieff hij in nu links back bij FC Groningen hij heeft veel meer kwaliteiten en kan makkelijk op het middenveld spelen. “
Kunstgras of natuurgras: natuurgras
Met welke Nederlandse sportvrouw wil Robbert Kok wel een avondje stappen: 'Fatima Moreira de Melo.”
Wat heb ik niet gevraagd maar wil jij nog wel vertellen: 'Waar ik nog steeds trots op ben dat ik twee jaar bij de KNVB selectie regio Veendam heb gespeeld en een proef wedstrijd bij BV Veendam mocht spelen.