Kevin Bijlsma: Het is aan ons om te laten zien dat Poolster in de derde klasse thuishoort.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Kevin Bijlsma is een van de jonge aankomende talenten die Poolster uit Spijk weer in de derde klasse moet brengen. Op dit moment is de spits echter geblesseerd aan zijn knie maar verwacht Kevin dat hij na de winterstop weer volledig hersteld zal zijn om te spelen waar hij sinds de start van zijn loopbaan alle posities in een team al heeft bekleed.

                 image-2014-11-26 2
Kevin jij bent op dit moment geblesseerd. Wat is er precies aan de hand: ‘Tijdens de thuiswedstrijd tegen HS’88 is mijn knieschijf uit de kom geraakt en daardoor zijn de banden opgerekt. Dit kwam door een onschuldig duel om de bal waardoor mijn voet naar rechts draaide en mijn knieschijf dus meedraaide. Het gaat tot nu toe goed met mijn herstel en ik hoop na de winterstop weer te kunnen voetballen.”
Jij voetbalt al vanaf de jeugd bij Poolster. Ben jij altijd spits geweest of is dat iets van de laatste tijd: ’Ik heb eigenlijk op alle mogelijke posities gespeeld bij Poolster. In de E-junioren keepte ik een helft en daarna de andere helft in het veld op mid-mid.  In de D-ers heb ik op het middenveld gespeeld (rechts mid, links mid en op 10) en in de C-junioren begon ik als verdediger. Ik begon als back maar eindigde als laatste man. In de B-junioren speelde ik weer centraal op het middenveld. In de A-junioren begon ik in de spits maar werd ik alsnog op de positie van nummer 10 gezet. Sinds ik in het 1e elftal speel ben ik spits geworden. Dus het is wel iets van de laatste tijd.
Wat doe jij in het dagelijks leven: ‘In het dagelijks leven ga ik natuurlijk naar school. Ik zit nu in havo 5 en hoop dit jaar mijn diploma te halen. Op mijn vrije zaterdag kijk ik s’ ochtends bij de jeugd van Poolster. “
Zoals iedereen had jij vroeger ook de droom ik wordt profvoetballer. Ben jij weleens geselecteerd voor een selectie van de KNVB en zo ja welke:’ In de E-junioren ben ik een keer gescout, maar ik heb nooit een keer proef mogen draaien. Ik droomde er natuurlijk van om profvoetballer te worden, maar helaas.“
Met welke speler uit de eredivisie zou jij je qua speelstijl willen vergelijken: ‘Daar heb ik eigenlijk nog nooit over nagedacht. Que speelstijl houd ik heel erg van één keer raken en mooie combinaties. Degene die dat ook goed doet is Lasse Schöne. Hij houdt ervan om de bal in te passen en dan direct weer op tempo de combinatie op te zoeken. Zo probeer ik ook te voetballen alleen ik denk dat Schöne dat op een iets hoger niveau doet dan ik J.
Er ontstaat onder de eredivisieclubs steeds meer een discussie van spelen op natuur of kunstgras. Wat vind jij van deze discussie: ’Ik vind dat elke eredivisie club zou moeten spelen op natuurgras. Pas als er kunstgras is ontwikkeld dat niet te onderscheiden is van natuurgras kan het misschien een optie zijn, maar profvoetbal zou gewoon moeten worden gespeeld op natuurgras.”
Jullie staan met Poolster nu op een derde plaats in 4C maar spelen zeker in het seizoen 2016-2017 weer in de derde klasse: ‘Dat is natuurlijk lastig te zeggen. We zitten nu in een flow kun je wel zeggen, maar we gaan natuurlijk ook mindere periodes krijgen. Om te promoveren heb je natuurlijk altijd een beetje geluk nodig in de wedstrijden en met blessures etc. Maar het wordt wel van ons verwacht dat we op korte termijn weer in de 3e klasse spelen wat aan ons is om dat waar te maken.“
Jij bent fan van Ajax en ook Barca kan je wel bekoren. Waarom worden beide clubs weer landskampioen denk jij: ‘Ajax heeft na de winterstop altijd een goede reeks en ik denk dat PSV dit jaar ook weer een mindere periode gaat krijgen en veel punten zal laten liggen. Ajax heeft meestal een mindere periode aan het begin van het seizoen en na de winterstop lijken ze wel onverslaanbaar. En wanneer het nodig is te presteren doen ze dat ook. Barcelona heeft nu met Suarez ongelofelijke kwaliteit voorin. Ook al hebben ze verloren van Real Madrid, Barcelona laat niet vaak punten liggen bij kleinere clubs. Real en Atletico Madrid doen dat vaak wel.”
In het interview dat jij met vier teamgenoten, Stijn de Regt, Tom Dijkman, Robbert Kok en Robin Uilhoorn, enkele weken geleden aan de Ommelander Courant gaf waren jullie lovend over trainer Jeroen de Munck. Was jij verrast dat hij direct voor twee seizoenen bijtekende: ‘Nee eigenlijk niet. We hebben allemaal een goed gevoel bij Jeroen en ik denk dat Jeroen ook een goed gevoel bij ons heeft. Natuurlijk is de prestatie die wij tot nu toe hebben geleverd fantastisch en misschien zelfs wel boven verwachting. Jeroen heeft daar absoluut een groot aandeel in. Hij had het er al snel over dat hij iets wil neerzetten bij Poolster en dat lukt je niet in een seizoen. Daar is een langere periode voor nodig.”
Johan Cruijff, Marco van Basten, Christiano Ronaldo, Arjen Robben en Lionel Messi. In welke volgorde zet jij ze van 1t/m5 en waarom:
1.     Cristiano Ronaldo
2.     Lionel Messi
3.     Arjen Robben
4.     Johan Cruijff
5.     Marco van Basten
Ronaldo is natuurlijk een geweldenaar. Ik bewonder hem om zijn inzet. Hij traint buiten de training om ook ontzettend veel en ik heb bij hem het gevoel dat hij er echt voor gaat om de beste te zijn. Messi is natuurlijk ook een geweldenaar maar op dit moment vind ik Ronaldo net iets beter. Arjen Robben heeft natuurlijk een prachtige periode gehad, en was uiteraard de man van het WK 2014. Helaas heb ik Johan Cruijff en Marco van Basten niet meegemaakt en kan daardoor dus ook moeilijk beoordelen hoe goed zij waren.