Allert de Haan( SIOS) heeft dezelfde 'passie' als Arjen Robben

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Allert de Haan voetbalt voor het vierde jaar voor het eerste team van SIOS uit Sauwerd. De 19-jarige middenvelder/aanvaller beantwoorde voor Puurvoetbalonline een aantal vragen en stellingen over zijn verblijf in het buitenland, zijn studie, SIOS en andere zaken die de voetbalwereld bezighoudt.
Allert de Haan 
Allert, jij voetbalt al vanaf je jeugd bij SIOS uit Sauwerd of heb ik het mis:’
Dat klopt helemaal, ik voetbal al vanaf de jeugd met heel veel plezier bij SIOS, ik weet niet eens meer hoe oud ik was toen ik begon met voetballen.”
Dit voorjaar keerde jij opeens bruin verbrand terug bij SIOS i.v.m een verblijf in het buitenland. Waar was je geweest en waarom was dat: ‘Ik ben voor mijn opleiding Junior Accountmanager voor vijf maanden op Gran Canaria geweest. Daar heb ik stage gelopen bij de duikschool Blue Explorers, hier heb ik mij bezig gehouden met de sales en promotie. Maar voordat je iets kunt gaan verkopen moet je natuurlijk wel weten wat je precies verkoopt, daarom heb ik zelf ook vele mooie duiken mogen maken.”
Jou teamgenoot Sander Bultena denkt dat jullie door kunnen groeien naar de vierde klasse. Deel jij zijn mening en zo ja waarom: ‘Ik ben het volledig met hem eens, wij zijn nog een jonge groep waar naar mijn mening nog veel groei in mogelijk is.”
Wat zijn jouw sterke kanten als voetballer en welke punten zijn voor verbetering vatbaar: ‘Mijn sterke kanten zijn denk ik mijn techniek en inzet. Verder ben ik fysiek niet zo sterk en moet ik op bepaalde momenten in de wedstrijd, bijvoorbeeld in balbezit, nog wat slimmer worden.”
Qua postuur ben jij geen type ‘Ron Beton’. Wat spreekt jou aan in de voetballer Ron Vlaar: ‘Ron Vlaar spreekt mij echt aan door zijn speelstijl, hij is echt een blok achterin. Er is geen duel waar hij met minder dan 100% inklapt. Op het WK heb ik echt van hem genoten!
Als ik de commentaren mag geloven is het met de mentaliteit van FC Groningen in uitduels maar matig gesteld. Zie jij dat ook of zeg jij supporters moeten niet direct zeuren: ‘Ik vind dat de supporters van FC Groningen niet zo snel hun oordeel klaar moeten hebben, ook in wat mindere tijden moet je achter je club staan!”
In de tweede periode gaat SIOS een rol van betekenis spelen omdat: ‘We nu al een langere tijd met elkaar op het veld staan. Hierdoor kunnen we elkaar zowel makkelijker aanvoelen als vinden in het veld. Ook denk ik dat onze trainer Erwin Molog met ons als team goed kan inspelen op de sterke en zwakke punten van de tegenstander.”
Wat doet Allert de Haan in het dagelijks leven: ‘Ik studeer Integrale Veiligheid aan de NHL in Leeuwarden, verder voetbal ik graag en spreek ik vaak af met mijn vrienden.”
Jullie hebben binnen SIOS ook een damesafdeling. Hoe belangrijk is dat volgend jou voor een vereniging: ‘Enorm belangrijk, SIOS is een vrij kleine club maar beschikt toch over 3 complete damesteams en 3 gemengde teams. Dit brengt voor iedereen de gelegenheid om bij SIOS te komen voetballen, of natuurlijk een ochtend of middag gezellig te komen kijken!”
Guus Hiddink moet vertrekken als bondscoach of juist niet: ‘Ik vind dat Guus Hiddink gewoon moet blijven, omdat hij naar mijn mening nog maar even de tijd nodig heeft om de basis 11 op het veld te krijgen, daarbij is Virgil van Dijk misschien een speler die wel opgeroepen mag worden als versterking in de verdediging. Ook denk ik dat Oranje na de overwinning op Letland nu in de positieve spiraal terecht is gekomen en dat ze nog vele overwinning gaan binnenslepen onder de hoede van Guus Hiddink.”
Wat is er leuk aan de Sportbible: ‘Dagelijks post deze Facebookpagina leuke/grappige/mooie en uitzonderlijke sportmomenten, persoonlijk vind ik het leuk om daar naar te kijken.”
Met wie zou jij een dag willen ruilen en waarom: ‘Ik zou wel een dag willen ruilen met Arjen Robben aangezien wij dezelfde passies delen: namelijk duiken en voetbal. Ik doe het echter in het water, hij af en toe op het veld.”
SIOS als vereniging: ‘SIOS is een kleine maar enorm gezellig vereniging met veel verschillende teams. Van kabouters tot aan de A1G en van de Dames 1 tot aan de 35+. Al deze teams en alle mensen eromheen vormen samen de mooiste club van Nederland.”