Sander Bultena: Ik heb het bij SIOS uitstekend naar mijn zin.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Sander Bultena voetbalt al vanaf de jeugd voor SIOS uit Sauwerd en komt sinds het seizoen 2011-2012 uit voor het eerste elftal van de vijfdeklasser uit Sauwerd. Voor Puurvoetbalonline beantwoorde de 20 jarige middenvelder een aantal vragen en stellingen die betrekking hebben op SIOS en andere zaken uit voetballand wonderland.
image-2014-11-17
Sander jij voetbalt voor SIOS Sauwerd. Dat is de vereniging waar je altijd voor hebt gevoetbald: ‘Dat klopt, ik was ongeveer tien jaar oud toen ik voor SIOS ben gaan voetballen.”
Na een matige start komen jullie met SIOS een beetje op stoom. Vanwaar die matige start: ‘Het gaat nu al veel beter dan in het begin inderdaad. Ik denk dat het komt doordat we een aantal nieuwe spelers erbij hebben gekregen en een nieuwe trainer die graag met een ander systeem speelt. Dat systeem zit er nu al aardig in en dat zien we in de resultaten terug.”
Als we deze selectie bij elkaar houden speelt SIOS binnen drie jaar in de vierde klasse: ‘Dat is absoluut mogelijk. We hebben op dit moment een jonge ploeg met redelijk wat kwaliteit en als we bij elkaar blijven gaan de resultaten ook beter worden. We hebben dit seizoen tot nu toe nogal wisselvallige resultaten gehaald maar ik denk wel dat we nu in een stijgende lijn zitten.”
Dat jouw broer Stefan en Reinder Haaksema vanaf VIBOA weer bij SIOS zijn teruggekeerd is een stevige kwaliteitsimpuls: ‘Zeker weten! Vorig seizoen speelden we al aardig maar ontbrak er nog wel wat aan ons spel. Namelijk doelpunten. Met Stefan als afmaker in de spits en Reinder als creatieve middenvelder kunnen we dwingender spelen en meer kansen creëren.”
Wat doet Sander Bultena in het dagelijks leven: ‘Op dit moment doe ik detailhandel niveau 4 op het MBO in Groningen. Daarnaast voetbal ik bij SIOS en doe ik graag dingen met mijn vrienden zoals film kijken.”
Wat is jouw voorbeeld als voetballer en waarom: ‘Toni Kroos van Real Madrid. Hij is zo kalm in balbezit en is amper te betrappen op een foutje. Daarnaast heeft hij ook nog eens een fantastische traptechniek.”
Ik zag dat jij iets hebt met Chelsea. Kun je dat eens uitleggen: ’Ik vind Chelsea een mooie voetbalclub met veel goede spelers. Veel mensen hebben een hekel aan Chelsea omdat ze zo “verdedigend” spelen. Dit seizoen spelen ze behoorlijk aanvallend voetbal en staan dan ook terecht bovenaan in de Premier League.”
Het gaat op dit moment niet echt geweldig met Oranje. Een logisch gevolg van wanbeleid of pure pech: ’Een beetje van beide denk ik. Het is pech dat belangrijke spelers zoals Strootman ontbreken door blessures. De vervangende spelers missen kwaliteit en zijn nog jong dus die kunnen nog niet hetzelfde brengen. Ik vind het overigens jammer dat spelers te snel een kans krijgen om zich bewijzen in het Nederlands Elftal. Jongens als Promes, Willems en Veltman moeten eigenlijk eerst meer ervaring opdoen voordat ze ook maar mogen meetrainen met het Nederlands Elftal.”
Geloof jij dat de FIFA de waarheid spreekt als het zegt dat rond de toewijzing van het WK aan Rusland en Quatar alles eerlijk is verlopen: ‘Ik zou het eerlijk gezegd niet weten want ik heb dat niet echt gevolgd maar ik vind het raar dat een land als Quatar zomaar een WK mag organiseren. Een WK in de winter, daar maken ze bij de FIFA geen vrienden mee denk ik.”
Wie zou de taak van bondscoach van Hiddink over moeten nemen en waarom: ’We moeten een bondscoach krijgen met een duidelijke missie. Van Gaal had dat voor en tijdens het WK. Hiddink lijkt zich er alweer bij neergelegd te hebben. Het zou mooi zijn als Ronald Koeman bondscoach zou worden maar die doet het uitstekend bij Southampton. Ik zou niet zo een twee drie een bondscoach kunnen noemen die het met deze selectie goed gaat doen.”
Wat is in jouw ogen het grootste verschil tussen jullie vorige trainer Auke Doornbosch en jullie huidige, Erwin Molog: ‘Met Erwin Molog spelen we meer prestatie gericht dan met Auke. Het gaat om de drie punten of je nou een keer wisselt of drie keer, dat ligt helemaal aan de wedstrijd die je speelt.
Aan het einde van het seizoen moet Van der Looi vertrekken als trainer van FC Groningen omdat: ‘Van der Looi hoeft niet te vertrekken. FC Groningen heeft op dit moment niet de kwaliteit in huis om in de top 7 te eindigen. Dat ligt niet aan Van der Looi denk ik.”
Zeg jij, SIOS is mijn eindstation als speler of wordt het voor jou een keer kijken waar jouw plafond ligt: ’Ik ben daar niet zo mee bezig eerlijk gezegd. Ik probeer iedere week beter te worden en de trainingen van Erwin Molog helpen daar goed bij. Veel van mijn vrienden spelen bij mij in het team en ik heb het hier prima naar mijn zin. “