v.v. Stedum moet de raad van Loppersum uitnodigen voor een toernooitje met een leuke derde helft

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De meeste voetballers en voetbalsters moeten nog even geduld hebben. Het zachte weer met weinig regen zorgt er namelijk voor dat de diverse ‘Bar en Boos’-competities nog niet van start zijn gegaan. Een ‘Bar en Boos’-competitie die binnenkort ook in Stedum van start zal gaan.
Johan Staal
Zaterdag was ik voor de Ommelander Courant in Stedum op het complex wat het met één wedstrijdveld en daarnaast een trainingsveldje moetdoen waar Sinterklaas zijn schimmel Americo nog niet op wil laten lopen. Een trainingsveld waar een pass over veertig meter niet slim is omdat je als speler dan tot het zoeken naar de bal veroordeeld bent. Een trainingsveld ook wat er bij een regenachtige periode voor zorgt dat de mannen van trainer Leendert Nieborg een tas met onder de bagger zittende traningskleren mee huiswaarts mogen zeulen.

Een trainingsveld ook waar al geruime tijd over ‘gesteggeld’ wordt. Want waar in Den Haag oproerkraaier Wilders al jaren roept dat Rutte en zijn harlekijnen op moeten stappen vraagt men in Stedum al jaren om een verbetering van de trainingsomstandigheden. Een vraag die gezien de staat van het trainingsveld geen vreemde vraag genoemd mag worden. Zaterdag keek ik eens naar het veldje wat naast de prachtige tribune gelegen is en bedacht mij, als trainer en spelersgroep kun je daar in de herfst en winter toch helemaal niets mee. Je kunt niets op een veld dat in de wintermaanden steeds maar weer blank staat waardoor je uit moet wijken naar locaties wat extra kosten met zich meebrengt. Daarom begrijp ik de frustratie vanuit Stedum ook wel een beetje wat betreft de nieuwe sporthal die er binnen een jaar in Middelstum zal komen te staan. Een hal van 2.7 miljoen zal onder de naam Hippolytushal verrijzen en daar zijn sommige personen in Stedum, op zijn zachtst gezegd een beetje verbolgen over. Dat is iets wat er altijd zweeft tussen een investering en iets waar niets aan gedaan wordt. Waarom zij wel en wij niet wordt er dan gezegd en wat door sommige weer als calimero-gedrag wordt uitgelegd.
Maar dat er geen 25.000 euro beschikbaar is voor het opknappen van een trainingslocatie, en wat schril afsteekt tegen 2.7 miljoen voor een nieuwe sporthal in dezelfde gemeente, voelt bij veel Stedumers als een schop tegen het zere been. Iets wat ik ergens wel kan  begrijpen. Daarom een stiekeme hint richting de spelersgroep en trainer van Stedum. Jullie moeten  gewoon op een regenachtige avond de raad uitnodigen voor een toernooitje 4x4 met een leuke derde helft  als afsluiting. Een mooie affluiting  met misschien wel een nieuw trainingsveld als eindresultaat en komt er een nieuw spreekwoord van, met alcohol in de man,is een verbeterde trainingsaccomodatie volgens de notabelen opeens een goed plan .