Jaap Dijkema ( Stedum/ Potetos Futsal 9 ): Volstrekt belachelijk dat Blatter nog voorzitter van de FIFA is.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Jaap Dijkema voetbalt niet alleen voor het eerste elftal van Stedum. Jaap is ook een de selectiespelers van Potetos Futsal 9 dat voor het grootste gedeelte bestaan uit Stedumers die het vertrouwde Stedum als woonplaats hebben verlaten. Voor Puurvoetbalonline was Jaap Dijkema de volgende die bereidt was om de vragen en stellingen in de rubriek ‘Geen Amateurvoetbal’ te beantwoorden.
Jaap Dijkema
De ‘top drie’ in de eredivisie is hersteld. Voor hoelang is dat of denk jij dat AJAX, PSV en Feyenoord gaan uitmaken wie er landskampioen wordt: ‘Ik vind het mooi dat de traditionele top drie is hersteld, maar ik denk niet dat Feyenoord mee gaat doen om de titel. Ik denk dat het dit seizoen tussen Ajax en PSV zal gaan. Ajax is er tot nu toe elk jaar zwakker op is geworden, maar met Frank de Boer een coach heeft die het maximale uit de groep kan halen, dus dat zal dit seizoen niet anders zijn. PSV moét, gezien de huidige selectie en de jaren zonder een titel, dit seizoen kampioen worden en is denk ik ook de favoriet. Maar ik hoop dat AFC Ajax voor de vijfde keer op rij landskampioen van Nederland gaat worden.”
Ook jij had meer verrassingen in de voorselectie van Oranje verwacht: ‘Ik had niet zoveel verrassingen verwacht in de voorlopige voorselectie omdat er momenteel niet zo ontzettend veel goede spelers zijn die in Oranje thuis horen. Wat ik wel hoop is dat hij met Ron Vlaar en Virgil van Dijk in het centrum van de verdediging gaat spelen en met van Persie én Huntelaar gaat starten.”
Blatter stelde deze week dat niet Cristiano Ronaldo, maar Bayern München-doelman Manuel Neuer dit jaar de Gouden Bal moet winnen voor de beste speler ter wereld:’ Dat bewijst maar weer dat Blatter niet veel verstand heeft van voetbal. Ik vind het sowieso belachelijk dat deze man nog voorzitter is van de FIFA. Ik vond het ook mooi hoe Michael van Praag in het bijzijn van Blatter vertelde dat hij hoopt dat Blatter in 2015 niet opnieuw herkozen wordt.”
Mario Balotelli een geniale voetballer of een doorgeslagen dwaas: ‘Ik zou hem niet graag in mijn team willen hebben. Meestal als Balotelli in de pers komt is het niet vanwege een goede wedstrijd / goal, maar vanwege randzaken. Maar desondanks is hij denk ik wel één van betere spitsen van Italië, maar zeker geen speler voor Liverpool.”
Nederland heeft een flinke naheffing, 642 miljoen, gekregen op de afdracht aan Brussel voor dit jaar. Rutte noemt dat een onaangename verrassing. Hoe denk jij daarover: ’Ik vond het ook wel verrassend, maar het lijkt mij dat Rutte wel wist dat er nog een naheffing aan zat te komen, maar vreemd is de hoogte van het bedrag zeker wel.”
Marco van Basten nam een verstandig besluit door te stoppen als hoofdtrainer: ’Ik vind dat Marco van Basten een goed en dapper besluit heeft genomen. Hij is echt een liefhebber van het spelletje en vind de randzaken er omheen maar niks. Het liefst zie ik hem ook als spitsentrainer bij Ajax rond lopen en ergens denk ik dat hij zo`n functie ook het leukst vind.”
Robert Maaskant, Edwin van der Looi, Pieter Huitstra, Ron Jans, Jan van Dijk. Wat wordt jouw volgorde van 1 t/m 5 en waarom:’ Ron Jans, Jan van Dijk, van der Looi, Maaskant en Huistra.
Ron Jans uiteraard op de eerste plaats. Deze sympathieke man is een uitstekende trainer en het lijkt me ook leuke man. Jan van Dijk komt op twee, aangezien hij veel goeds heeft verricht als speler en als trainer voor FC Groningen in het Oosterpark. De overige drie trainers zijn naar mijn idee maar middelmatige trainers en daarom geen 3t/m5.
Raymond van Barneveld zit nog vol ambities. De 5-voudig wereldkampioen is nummer 13 op de Order of Merit, maar hij wil weer de beste darter van Nederland worden. Droom lekker verder of is het mogelijk:’
Hij heeft vorig jaar wel laten zien dat hij het zeker nog niet verleerd is, dus waarom niet?”
Louis van Gaal lukt het niet om Manchester United kampioen van Engeland te worden: ’Ik denk dat het dit seizoen tussen Chelsea en Manchester. City zal gaan, maar ik denk dat Manchester United volgend seizoen dé titelkandidaat gaat worden, aangezien hij dit seizoen de club, met de juiste aankopen, helemaal naar zijn hand kan gaan zetten.”
Een verwarde vrouw met een klappertjespistool heeft deze week voor onrust gezorgd bij de woning van Geert Wilders in Den Haag. Denk jij dat Wilders de volgende politicus is in Nederland die wordt doodgeschoten:’ Ik hoop het uiteraard niet, maar hij is wel bij veel mensen zeker niet geliefd en er hoeft maar één gek tussen te zitten.”
Dat er oeverloos geanalyseerd moet worden rond wedstrijden in het betaald voetbal laten mij vaak afhaken: ’Klopt, de voor en nabeschouwing na een wedstrijd volg ik vaak niet, dat zijn vaak de momenten dat de WC bezocht wordt en de koelkast wordt geopend.”
De IS heeft ten noordoosten van de Syrische stad Raqqa een kamp opgericht voor jongens onder de 16 jaar. Dat de tentakels van terreurgroep IS zelfs kinderen in hun greep houden, blijkt uit schokkende foto's van het kinderkamp die dinsdagavond opdoken op Twitter. Wat moet er gebeuren volgens jou: ‘Zorgen dat de terreurgroep IS verdwijnt, maar hoe en wat, dat weet niemand en ik uiteraard ook niet.”
Wie degraderen er uit de eredivisie en waarom: ’FC Dordrecht degradeert rechtstreek, aangezien ze kwaliteit te kort komen. Verder krijgt NAC Breda het moeilijk, maar ik denk en hoop wel dat ze zich handhaven. Clubs als Willem II en Excelsior doen het momenteel verassend goed en denk ook dat ze zich wel gaan handhaven, maar wel net boven de streep.”: