'Gasselte 2015' zet KNVB voor schut

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De zomer van 2014 werd er een met een lach en een traan in Gasselte. Een van de vele blunders die de KNVB dit jaar maakte was namelijk de beslissing om te stoppen met de KNVB-voetbalkampen. Waar tonnen aan euro’s aan de meest idiote projecten werden besteed vonden de ‘deskundigen’ het een prima initiatief om de voetbalkampen van de voetbalagenda te vegen.
Johan Staal
‘Gasselte’ was een begrip geworden in voetballand wat vroeger Hoek van Holland voor ons als Eenrum, en andere ploegen waar ook uit Nederland vandaan, was. Na de zomer van 2014 bleven er ook voor wat betreft Gasselte alleen maar herinneringen over omdat het exit KNVB-voetbalkampen was. Dat zat enkele Die-hards echter niet lekker. Er werd gesproken van een doorstart in Gasselte omdat de belangstelling, en ieder jaar weer, in een woord fantastisch was. Ieder jaar weer waren ruim honderd kinderen actief op de velden van GKC in Gasselte. Een vereniging die al jaren als een warm bad voor de deelnemers en vrijwilligers fungeert.

Maar er bleef iets knagen bij de staf van het voetbalkamp in Gasselte en de voetbalvereniging GKC. Iets knagen van, hebben we de KNVB eigenlijk wel nodig. Sterker nog, willen we wel een partner die jeugdvoetbalkampen de nek omdraait al waren het kalkoenen voor een kerstdiner. Daardoor ging steeds meer het idee leven, laat ze het lekker uitzoeken bij een bond die wel heel gemakkelijk over het plezier van de jonge voetballers en voetbalsters heen stapt.

Gisteren werd het eindelijk definitief, de doorstart van ‘Gasselte’ gaat gebeuren. In de zomer van 20 15 zal op de velden van GKC van 6 t/m 10 juli weer gerend, geschoten, getraind, gegeten en vooral veel plezier gemaakt worden. Plezier wat nu niet meer onder auspiciën van een bond plaats vindt die afscheid van het jeugdvoetbal aan het nemen is maar nu alleen maar door personen wordt georganiseerd die wel liefde voor het jeugdvoetbal hebben.

wordt vervolgd .........