Mattheus Nubé(v.v. Eenrum ) als je Mario Balotelli koopt ben je als club ondoordacht bezig

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Mattheus Nubé voetbalt voor de v.v. Eenrum. De middenvelder van de Eenrumers is de volgende die aan de rubriek’ geen amateurvoetbal’ meewerkt waarbij hij vragen en stellingen over van alles behalve het amateurvoetbal voorgeschoteld kreeg.
image-2014-09-19 1
  Mattheus Nubé, links op de foto, in het duel Eenrum-SVMH

De traditionele ‘top drie’ in de eredivisie is hersteld. Voor hoelang is dat of denk jij dat AJAX, PSV en Feyenoord gaan uitmaken wie er landskampioen wordt:'
Ik denk dat PSV uiteindelijk aan het langste eind trekt. Zij hebben veruit de beste selectie, Ajax heeft het beste team die al jaren binnen dezelfde filosofie speelt en Feyenoord is te wisselvallig door het enorme verloop van spelers en het gebrek aan een goede spits. Twente en Vitesse gaan samen met Feyenoord uitmaken wie derde wordt.
Ook jij had meer verrassingen in de voorselectie van Oranje verwacht: ‘Nee, uiteindelijk zijn het vaak toch dezelfde namen, met een paar verassingen en/ of talenten. Zelf zou ik een keer kiezen voor een ander centrum met van Dijk en Vlaar. Dan sta je achterin veel sterker wat ik momenteel het grootste zorgenkindje vind.”
Blatter stelde deze week dat niet Cristiano Ronaldo, maar Bayern München-doelman Manuel Neuer dit jaar de Gouden Bal moet winnen voor de beste speler ter wereld: ‘Ronaldo vind ik op dit moment de beste speler van de wereld. Zijn talent, motivatie en de manier hoe hij met zijn lichaam omgaat vind ik fantastisch. Nu alleen nog de arrogante trekjes achterwege laten.”
Mario Balotelli een geniale voetballer of een doorgeslagen dwaas: ‘Een dwaas en ondoordacht als je hem koopt!”
Nederland heeft een flinke naheffing, 642 miljoen, gekregen op de afdracht aan Brussel voor dit jaar. Rutte noemt dat een onaangename verrassing. Hoe denk jij daarover:’Ik vind het bedrag onvoorstelbaar hoog voor een naheffing. Er lopen zoveel mensen in Brussel en nog kan er geen fatsoenlijke inschatting gemaakt worden en worden de heren zelf wel rijkelijk beloond. Sowieso vind ik de overheidsbestedingen voor een deel onvoorstelbaar als je ziet waar het allemaal naartoe gaat.”
Marco van Basten nam een verstandig besluit door te stoppen als hoofdtrainer: ’Als hij de druk niet aan kan, lijkt me dat inderdaad het beste.” 
Robert Maaskant, Edwin van der Looi, Pieter Huitstra, Ron Jans, Jan van Dijk. Wat wordt jouw volgorde van 1 t/m 5 en waarom: ‘1.Ron Jans (een people manager die mensen kan raken en een team kan smeden, wel komt hij tactisch tekort voor de top). 2. Erwin van der Looi (weinig uitstraling, ook niet altijd eens met de opstelling of wissels, maar behaalt wel redelijke resultaten) 3. Pieter Huistra (weinig uitstraling, werd wel geroemd om zijn trainingen door een deel van de spelersgroep). 4. Jan van Dijk (Echte Groninger, maar een betere speler dan trainer). 5. Robert Maaskant (overschat zichzelf en gaf aan weinig talent te hebben in de spelersgroep en dan vervolgens Kostic op de tribune houden).”
Raymond van Barneveld zit nog vol ambities. De 5-voudig wereldkampioen is op dit moment nummer 13 op de Order of Merit, maar hij wil weer de beste darter van Nederland worden. Droom lekker verder of is het mogelijk:’ Ik ben geen dart liefhebber, maar volgens mij doet de look a like van Michiel Elema, speler tweede elftal Eenrum, het beter.”
Louis van Gaal lukt het niet om Manchester United kampioen van Engeland te worden: ‘Dit jaar wordt Chelsea kampioen, misschien volgend jaar. De concurrentie is in Engeland alleen wel moordend.”
'Zorgbehoevenden horen nog niks van gemeente. Dat verbaast jou niet: ‘Dat verbaast me niks.”
Een verwarde vrouw met een klappertjespistool heeft deze week voor onrust gezorgd bij de woning van Geert Wilders in Den Haag. Denk jij dat Wilders de volgende politicus is in Nederland die wordt doodgeschoten: ‘Wilders heeft de gave om te zeggen wat een deel van het publiek denkt, maar dit gaat over het algemeen niet over de hoger opgeleide mensen onder ons. Ondanks dat sommige uitspraken van hem een kern van waarheid raken, gaat hij op sommige gebieden veel te ver. Hij weet dat hij alleen daardoor met de PVV groot kan worden. Desondanks hoop ik dat hij nooit zou worden doodgeschoten, maar het zou ondanks de strenge beveiliging zomaar kunnen.”
Dat er oeverloos geanalyseerd moet worden rond wedstrijden in het betaald voetbal laten mij vaak afhaken:’ Hangt er vanaf wie er spreken en analyseren.”
De IS heeft ten noordoosten van de Syrische stad Raqqa een kamp opgericht voor jongens onder de 16 jaar. Dat de tentakels van terreurgroep IS zelfs kinderen in hun greep houden, blijkt uit schokkende foto's van het kinderkamp die dinsdagavond opdoken op Twitter. Wat moet er gebeuren volgens jou: ’Het is een verschrikkelijke toestand die niemand in zijn eentje kan oplossen. Enkel als de hele wereld samenwerkt, kan terreur uit de wereld verdrongen worden.”
Wie degraderen er uit de eredivisie en waarom: ’FC Dordrecht, heeft weinig kwaliteit en speelt te naïef. “