Kevin van Dellen ( Pelikaan S): Mark Rutte moet eens wat meer van zich laten horen in Brussel

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Kevin van Dellen komt uit voor Pelikaan S. Kevin is de volgende die in de rubriek ‘Geen amateurvoetbal’ een aantal vragen en stellingen beantwoord die niets met het amateurvoetbal te maken hebben.
kevin
De traditionele ‘top drie’ in de eredivisie is hersteld. Voor hoelang is dat of denk jij dat AJAX, PSV en Feyenoord gaan uitmaken wie er landskampioen wordt: ’Ik denk niet dat dit voor heel lang is. Ik denk eerder dat de strijd tussen Ajax, PSV en FC Twente zal gaan.”
Ook jij had meer verrassingen in de voorselectie van Oranje verwacht: ‘Ik vind in de voorselectie van Oranje dat juist Hiddink rare beslissingen neemt. Hij kiest voor spelers waar ik van denk, daar had ik zelfs als derde keus nog niet aan gedacht. Maar hij laat spelers die zich goed ontwikkelen thuis. Ik ben Ik ben daarom een beetje gestopt met het volgen van het Nederlands elftal. Ik beleef er op dit moment totaal geen plezier aan.”
Blatter stelde deze week dat niet Cristiano Ronaldo, maar Bayern München-doelman Manuel Neuer dit jaar de Gouden Bal moet winnen voor de beste speler ter wereld: ‘Zelf ben ik grote fan van Cristiano Ronaldo maar wie dit jaar de gouden bal moet winnen is toch echt Arjan Robben. Hij heeft zowel zijn club Bayern München als het Nederlands elftal in veel wedstrijden naar een hoger niveau geleid. Als het dan toch echt tussen Ronaldo en Neuer twee gaat is voor mij Cristiano Ronaldo de beste.
Mario Balotelli een geniale voetballer of een doorgeslagen dwaas: ‘Ik vind hem geen doorgeslagen dwaas ik hou wel van een voetballer met humor en streken. Alleen de uitspraken die horen bij een geniale voetballer blijven nog achterwege. Toen hij bij Manchester City weg ging had ik hele hoge verwachtingen van hem maar daar heeft hij nog aan voldaan. Toch hoop ik dat het hem bij Liverpool gaat lukken en dat hij niet weer met iedereen in de knoop komt.”
Nederland heeft een flinke naheffing, 642 miljoen, gekregen op de afdracht aan Brussel voor dit jaar. Rutte noemt dat een onaangename verrassing. Hoe denk jij daarover: ’Ik vind dat werkelijk de dikste onzin. Hoe is het mogelijk dat een aantal landen hetzelfde bedrag terugkrijgt wat Nederland moet betalen. Er zal vast een goede reden voor zijn maar als de regels aangepast worden kan het toch niet zijn dat een aantal landen er goed vanaf komen en andere ineens heel slecht. Ik had graag gezien dat onze vriend net zo boos was geworden als die van Engeland.”
Marco van Basten nam een verstandig besluit door te stoppen als hoofdtrainer: ‘Als het echt voor zijn gezondheid is, ja dan is het verstandig”
Robert Maaskant, Edwin van der Looi, Pieter Huitstra, Ron Jans, Jan van Dijk. Wat wordt jouw volgorde van 1 t/m 5 en waarom:
1 Ron Jans: ‘Omdat FC Groningen onder zijn leiding prima speelde. Verder was het ook een leuke man en vond ik het jammer dat hij weg ging. Zelfs toen hij naar Heerenveen ging had niemand een hekel aan hem. Dat zegt genoeg over hoe geliefd hij bij de fans lag.”
2 Erwin van de Looi:’ In het begin vond ik hem helemaal niks. Maar als je naar het vorig seizoen kijkt heeft hij Groningen wel weer aan het voetballen gekregen. Ik hoop dat hem dat dit jaar weer lukt
3 Robert Maaskant: ‘Waarom Robert Maaskant op 3 is omdat ik het een geweldige vent vond. Hij was altijd eerlijk en kon heerlijk uit de hoek komen. Dat hij er niet echt spel in kreeg bij Groningen was jammer.
4 Jan van Dijk: Jan kan ik me niet heel veel meer van herinneren daarom staat hij op 4 maar wat ik nog wel weet is dat hij het in zijn periode altijd wel goed voor elkaar had en het een prima trainer was.
5 Pieter Huistra: ‘Pieter Huistra had ik helemaal niets mee, daarom ook op 5
Raymond van Barneveld zit nog vol ambities. De 5-voudig wereldkampioen staat op dit moment op plaats 13 op de Order of Merit, maar hij wil weer de beste darter van Nederland worden. Droom lekker verder of is het mogelijk: ’Raymond is op dit moment weer goed bezig. Een tijdje terug won hij zelfs een toernooi van Michael van Gerwen. Maar zolang van Gerwen blijft darten word Barney nooit weer de beste van Nederland, dus lekker verder dromen”
Louis van Gaal lukt het niet om met Manchester United kampioen van Engeland te worden: ‘Ik denk dit seizoen niet, maar hij gaat Manchester wel kampioen maken. Een team in een dergelijk dal kun je binnen een seizoen geen kampioen maken. Ik hoop dat hert bestuur van Manchester United dat nou ook eens begrijpt.”
Zorgbehoevenden horen nog niets van de gemeenten. Dat verbaast jou niet: ‘Nee dat verbaasd met niks. Altijd als je iets hebt waarbij je geholpen moet worden doet de gemeente er veeeel te lang over om het te verhelpen of om zelfs te reageren.”
Een verwarde vrouw met een klappertjespistool heeft deze week voor onrust gezorgd bij de woning van Geert Wilders in Den Haag. Denk jij dat Wilders de volgende politicus is in Nederland die wordt doodgeschoten: ‘Daar is hij wel de grootste kanshebber voor. Dat is hij omdat hij een harde eigen mening heeft en dat is niet altijd even handig. Maar als je hier voor strijd weetje ook dat je een bepaald risico loopt, en daar moet je mee leren leven.”
Dat er oeverloos geanalyseerd moet worden rond wedstrijden in het betaald voetbal laten mij vaak afhaken: ‘Klopt helemaal, op het moment dat ik daar na kijk hoef ik niet elk foutje van elke speler te zien.”
De IS heeft ten noordoosten van de Syrische stad Raqqa een kamp opgericht voor jongens onder de 16 jaar. Dat de tentakels van terreurgroep IS zelfs kinderen in hun greep houden, blijkt uit schokkende foto's van het kinderkamp die dinsdagavond opdoken op Twitter. Wat moet er gebeuren volgens jou: ‘Van mij mag Amerika en of welk land dan ook een sterk leger inzetten. Gewoon een grote aanval en zorgen dat er niets van dat bolwerk overblijft. Het enige wat nu gebeurt, is dat er onschuldige mensen worden vermoord.”
Wie degraderen er uit de eredivisie en waarom:’ Heracles, NAC en Dordrecht. Dat zijn de zwakste teams en gaan allemaal niet heel veel meer punten halen.”

: