Yannick Norden SV Bedum D1) speelt op zwarte voetbalschoenen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Yannick Norden  speelt  in SV Bedum D 1 en is de linkermiddenvelder in het team. Ook Yannick vulde een aantal vragen en stellingen in voor de rubriek (Jeugd) team van de maand.”
yannick
.Yannick wie  is voor jou een voorbeeld als voetballer en waarom: ‘Arjen Robben, omdat hij uit Bedum komt en ook nog eens de beste voetballer van de wereld is!”
Jullie voetballen dit seizoen in de hoofdklasse. Wat is je tot nu toe het meeste opgevallen: ‘Dat we  boven verwachting gewoon kampioen kunnen worden, dat had ik zelf ook niet verwacht.”
Als D-junior zit je op de basischool of op de middelbare school. Dat is prima te combineren met het voetbal of zeg je, soms is dat lastig: ‘Tot nu toe zit ik nog niet in de problemen met huiswerk, maar op maandag en woensdag ben ik laat vrij en dan moet ik gelijk door naar training. Dan heb ik geen tijd voor huiswerk.”
Jullie spelen waarschijnlijk meer op kunstgras dan gewoon gras. Waar gaat jou voorkeur naar  uit: ‘Gewoon gras, het veld in Glimmen (waar we tegen FC Groningen speelden) is heel mooi. “
Jij bezoekt alle thuiswedstrijden van SV Bedum-zaterdag 1: ‘Meestal wel.”
Hoeveel uur per week besteed jij aan het voetballen: Drie  trainingen (+ pupillenuurtje), een wedstrijd en ik ga ook nog wel een uurtje op het Robbenveld voetballen. Dus in totaal minimaal 5,5 uur.”
Als ik jullie verslagen lees dan lees ik dat jullie een prima team hebben. Wat is daar de rol van jullie trainer/coach Jelmer Meinardi en de leiders in: ‘Jelmer is hele goede trainer en positieve trainer. Als we iets verkeerd doen wordt hij niet gelijk boos en legt hij uit wat we beter moeten doen.  Daarom spelen we ook beter, want als er de hele tijd een negatief schreeuwende coach langs de lijn staat, laten sommige spelers de koppies hangen. De leiders regelen alles goed, zoals wie moet wassen of rijden.”
In het Nederlands Elftal is er een beetje ruzie tussen Van Persie en Huntelaar. Jullie schelden in een wedstrijd toch ook wel eens op elkaar of heb ik dat mis: ‘We schelden niet, maar zeggen wel wat iemand beter had kunnen doen.”
Als jij een dag met iemand mocht ruilen met wie zou dat zijn en waarom: ‘Arjen Robben/ Cristiano Ronaldo, omdat het me leuk lijkt om zo snel en zo technisch te zijn. En omdat je gewoon de thuiswedstrijden in zo’n groot stadion speelt.”
Iedere jonge voetballer wil graag profvoetballer worden. Dat geldt waarschijnlijk ook voor jou maar wat is je tweede keus als dat niet lukt:’ Dat zie ik later wel wat voor beroep ik ga doen, misschien voetbalcommentator of sportjournalist.”
Iemand van de ‘oude’ stempel zegt, voetbaldschoenen moeten zwart zijn. Waarom is dat in jouw ogen onzin: ‘Ik heb zelf ook zwarte schoenen en vind het een mooie kleur. Roze of paarse schoenen vind ik niks.”