Walter SnitjerSV Bedum D1):Bij alle teams heb ik steeds veel lol gehad.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Walter Snitjer is de doelman van SV Bedum D 1. Walter beantwoorde precies zoals zijn teamgenoten een aantal vragen en stellingen in de rubriek’ (Jeugd) team van de maand.”
Walter

Walter wie is voor jou een voorbeeld als keeper en waarom: Dat is Manuel Neuer. Dat is een geweldige doelman.
Jullie voetballen dit seizoen in de hoofdklasse. Wat is je tot nu toe het meeste opgevallen:Onderschatting. We denken soms: 'die staan laag, dus het wordt een makkie' maar dan wordt het juist een spannende pot voetbal. En er zit veel verschil tussen de tactieken die de verschillende ploegen hanteren".
Als D-junior zit je op de basisschool of middelbare school. Dat is prima te combineren met het voetbal of zeg je, soms is dat lastig: ’Prima te combineren.”
Jullie spelen waarschijnlijk meer op kunstgras dan gewoon gras. Waar gaat jou voorkeur naar uit: Kunstgras, daar blijft de bal lekker op rollen.”
Jij bezoekt alle thuiswedstrijden van SV Bedum-zaterdag 1:’Vaak wel.”
Hoeveel uur per week besteed jij aan het voetballen: ’Qua training ruim vier uur en daarnaast de wedstrijden.”
Als ik jullie verslagen lees dan lees ik dat jullie een prima team hebben. Wat is daar de rol van jullie trainer/coach Jelmer Meinardi en de leiders in: ’Aanmoedigen, training, tactiek bespreken... Jelmer weet dat heel goed te doen.”
In het Nederlands Elftal is er een beetje ruzie tussen Van Persie en Huntelaar. Jullie schelden in een wedstrijd toch ook wel eens op elkaar of heb ik dat mis: ’Dat heb je mis, we moedigen elkaar aan, we hebben een fijn team!
Als jij een dag met iemand mocht ruilen met wie zou dat zijn en waarom: Ik zou willen ruilen met Tim Krul omdat hij heel makkelijk mensen kan intimideren als hij een penalty voor de kiezen krijgt.”
Iedere jonge voetballer wil graag profvoetballer worden. Dat geldt waarschijnlijk ook voor jou maar wat is je tweede keus als dat niet lukt: ’Bioloog”
Iemand van de oude stempel zegt, voetbalschoenen moeten zwart zijn. Waarom is dat in jouw ogen onzin: Omdat dat geen invloed heeft op het voetbal!”
Wat heb ik niet gevraagd maar zou je wel graag willen vertellen: ’Je moet gewoon plezier hebben in voetbal en niets tegen je zin in doen. Ik heb in elk team, waar ik inzat, lol gehad.