Twan Ahlers (SV Bedum D1): Graziano Pelle is een teamspeler

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Twan Ahlers voetbalt voor SV Bedum D1 waar hij de spitspositie inneemt. Precies zoals zijn teamgenoten dat ook deden beantwoordde ook Twan een aantal vragen en stellingen voor de rubriek’ (Jeugd) team van de maand.”
twan
 Twan Ahlers in de kleedkamer van Chelsea
Twan wie is voor jou een voorbeeld als voetballer en waarom: ‘Graziano Pelle. Hij is sterk aan de bal doelgericht maar ook een teamspeler.”
Jullie voetballen dit seizoen in de hoofdklasse. Wat is je tot nu toe het meeste opgevallen: ‘Dat wij het zo goed doen in de hoofdklasse..’
Als D-junior zit je op de basischool of op de middelbare school. Dat is prima te combineren met het voetbal of zeg je, soms is dat lastig: ‘Soms is dat lastig als ik moet ik trainen. Ik kom dan laat thuis en na trainen moet ik nog eten en huiswerk maken. Dan ben ik best wel moe.”
Jullie spelen waarschijnlijk meer op kunstgras dan gewoon gras. Waar gaat jou voorkeur naar  uit:’ Gewoon gras.
Jij bezoekt alle thuiswedstrijden van SV Bedum-zaterdag 1: Niet alle maar wel  veel”
Hoeveel uur per week besteed jij aan het voetballen: Tussen de  5 en 10 uur per week
Als ik jullie verslagen lees dan lees ik dat jullie een prima team hebben. Wat is daar de rol van jullie trainer/coach Jelmer Meinardi en de leiders in: ‘Zij zorgen dat alles is geregeld. Wij hoeven alleen maar te voetballen en krijgen goede tips om beter te worden.”
In het Nederlands Elftal is er een beetje ruzie tussen Van Persie en Huntelaar. Jullie schelden in een wedstrijd toch ook wel eens op elkaar of heb ik dat mis: ‘Ik scheld niet, maar een discussie komt wel eens  voor.”
Als jij een dag met iemand mocht ruilen met wie zou dat zijn en waarom: ‘Ik wil wel ruilen met Ronaldo want dan train ik met de beste voetballers van de wereld.’’
Iedere jonge voetballer wil graag profvoetballer worden. Dat geldt waarschijnlijk ook voor jou maar wat is je tweede keus als dat niet lukt: ‘Ik weet nog niet wat ik worden wil, maar ik wil altijd zo hoog mogelijk voetballen.”
Iemand van de ‘oude’ stempel zegt, voetbaldschoenen moeten zwart zijn. Waarom is dat in jouw ogen onzin: ‘Omdat zwart geen kleur is.”
Wat heb ik niet gevraagd maar zou je wel graag willen vertellen:’ Ik heb het goed naar mijn zin bij SV Bedum D1. Ik hoop dat wij kampioen worden en een leuk feestje kunnen vieren. Wij hebben ook een overwinningslied op de melodie van Pipi langkous.”