Sven Bouwman( SV Bedum D1 ) wil zijn techniek verbeteren

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Sven Bouwman komt uit voor SV Bedum D 1 waar hij zowel in de voorhoede als op het middenveld speelt. Precies zoals zijn teamgenoten dat ook deden beantwoordde Sven een aantal vragen en stellingen voor de rubriek’ (Jeugd) teamvan de maand.”
image-2014-10-24 1 
Sven wie  is voor jou een voorbeeld als voetballer en waarom: ‘Memphis Depay omdat hij heel technisch is en dat wil ik ook wel zijn.”
Jullie voetballen dit seizoen in de hoofdklasse. Wat is je tot nu toe het meeste opgevallen:’ Dat we niet heel  goed wedstrijden spelen maar toch winnen.”
Als D-junior zit je op de  basischool of op de middelbare school. Dat is prima te combineren met het voetbal of zeg je, soms is dat lastig: ‘Het valt prima te combineren, alleen op de woensdag ben ik te laat vrij om op tijd te zijn voor de training van de club. Ik zit wel op een school waar ik dinsdag t/m donderdag  ’s morgens ook train en die rekening houdt met mijn voetbal.”
Jullie spelen waarschijnlijk meer op kunstgras dan gewoon gras. Waar gaat jou voorkeur naar  uit: ‘Naar kunstgras want daar rolt de bal lekker snel. “
Jij bezoekt alle thuiswedstrijden van SV Bedum-zaterdag 1: ‘Niet alle wedstrijden, maar ik kom af en toe wel kijken.”
Hoeveel uur per week besteed jij aan het voetballen: ‘Minimaal 8 uur aan trainingen en wedstrijden.”
Als ik jullie verslagen lees dan lees ik dat jullie een prima team hebben. Wat is daar de rol van jullie trainer/coach Jelmer Meinardi en de leiders in: ‘Jelmer bedenkt de taktieken en zorgt dat de aandachtspunten in een wedstrijd bij de training wordt behandeld.”
In het Nederlands Elftal is er een beetje ruzie tussen Van Persie en Huntelaar. Jullie schelden in een wedstrijd toch ook wel eens op elkaar of heb ik dat mis:’ Ja als we iets verkeerd doen dan krijgen we dat wel van elkaar te horen.”
Als jij een dag met iemand mocht ruilen met wie zou dat zijn en waarom: Met Arjen Robben omdat hij heel goed in voetbal is en omdat ik wel wil weten hoe het is om met links te voetballen.”
Iedere jonge voetballer wil graag profvoetballer worden. Dat geldt waarschijnlijk ook voor jou maar wat is je tweede keus als dat niet lukt:’ Bij de politie of in het leger.”
Iemand van de ‘oude’ stempel zegt, voetbaldschoenen moeten zwart zijn. Waarom is dat in jouw ogen onzin:’ Onzin, omdat het aan je voeten ligt en niet aan je schoenen.”